Merhaba arkadaşlar sosyal medya da böyle bir yazı paylaşmış ekim merkezi, doğruluk payı nedir bilge arkadaşlarımdan açıklama rica ediyorum..
BU YAZIYI OKUMADAN SAÇ EKTİRMEYİN !
🟢DHI Yönteminde işlemden önce kanal açılmaz, ekim direkt yapılır. FUE yönteminde kanallar açılarak ekim kanalların içine gerçekleşir. DHI Yönteminde kanama riski yok, iyileşme daha hızlıdır. Greftlerin tutma oranı daha yüksektir.
🟢DHI Yönteminde greftler kalem yardımı ile ekilir. FUE Kanal ekimde ise penset ile. İnsan elinin kaleme hakimiyeti pensete göre daha kolaydır, bu yüzden DHI Yönteminde istenen açılar daha rahat verilir.
🟢DHI Yönteminde işlem hem traşlı hem traşsız (ekim bölgesi) uygulanabilir. FUE Kanal ekimde tüm saçlar traş edilmek zorundadır.
🟢DHI Yönteminde kanal açılmadığı için işlem öncesi saç derisi şişirilmez, işlem sonrası şişlik FUE yöntemine göre daha az görülür.
🟢DHI Yönteminde iz kalmaz. FUE Yönteminde ise iz kalmaması için mutlaka Safir uç tercih edilmelidir.
🟢Her iki yöntemde de donör bölgenin izin verdiği ölçüde maksimum sayıda ekim yapılabilir. Bir sınır yoktur. Ancak sayı arttıkça ek vitamin kullanımı önem kazanmaktadır.
🟢FUE Yönteminde çok sık kanal açılması yara oluşturma ve doku kaybı riskini artırır. DHI Yönteminde ise istenen sıklık greft sayısının izin verdiği ölçüde rahatlıkla sağlanabilir.
🟢Kanal FUE yönteminde kanal açılması esnasında çevre köklere de zarar verilme riski yüksektir. DHI Yönteminde ise mevcut köklerin zarar görme riski çok düşüktür.
🟢DHI yöntemi daha maliyetlidir. FUE yöntemi daha uygun fiyata uygulanabilir.
DHI Kalite - FUE Uygun fiyat.
Dhi veya Fue en önemlisi ekim yapacak merkez ve ekip.
Bana Dhi yöntemiyle saç ekimi yapıldı
1)Direk ekim yapıldığı için iyileşme daha hızlı
2)Ekim yapacak kişinin tecrübesi çok önemli
3)Benim komple traslı oldu.
4)Uyusturmak için iğneler yapıldı ve şişlik oldu.Birkaç gün içinde geçti.
5) Bence kişiden kişiye değişir ama bende şuan iz yok.
6*7*8 ) Birşey diyemem ama genel kanı bu şekilde
9) Dhi 12000 tl - Fue 10000 tl