Merhaba,
Öncelikle bu benim 2. saç ekim tecrübem.İlk ekimimi 16 Haziran 2011 tarihinde İlhan SERDAROĞLU yaptı. 3200 greft ekildiğini söyledi. O dönemde bu şekilde bir paylaşım yapacağımı düşünmediğim için fotoğraf çekinmedim. İlhan Beyin ekiminden kesinlikle ve kesinlikle memnun kalmadım. Sebepleri sıralayacak olursam;
- Saç çizgisinin aşırı belirginliği
- Kanal yönlerinin orijinal saçlarım ile alakasız ve dik olması
- Saçların bölgesel ekilmesi ve aralarda boşlukların olması
- Ekim öncesi ile ekim esnasında ve sonrasındaki ilginin aşırı farklı oluşu
- Ekim öncesinde kan tahlili vb. kontrollerin eksikliği
- Ekim esnasında tedbir amaçlı damar yolunun açılmaması
- Ekim sonrasında aşırı kanama, kabuklanma ve kabukların dökülmemesi
- Ekim sonrasında meydana gelen iltihaplanma
Sonuç olarak İlhan Beyin ekiminden hem estetik hem de sağlıksal açıdan memnun kalmadım.
2. Ekimime gelecek olursak;
Saçımdaki kötü durumun en azından makul seviyede toparlanabilmesi için Arenamed ekimine başvurdum. Amacım bu ekimle dökülmeyen saç bölgesi ile önce ekilen saç bölgesi arasındaki dengesizliğin giderilmesi ve yüzüme önden bakıldığında makul saçlı bir görüntünün yakalanması idi. Bu beklentilerimin karşılanmasını beklerken, forumda dikkatimi çeken Arenamed ekibinin donör bölge tahribi eleştirisini de göz önünde bulundurdum ve donör bölgenin aşırı hırpalanmadan makul sayıda greft alınmasını talep ettim.Ekim öncesi ve esnasında gösterilen ilgiden memnun kaldım, bugünden sonraki durumu da sizlerle paylaşıyor olacağım.
An itibarıyla 2. ekimimi de değerlendirecek olursak;
- Ekimin hastane ortamında ve şartlarında yapılması
- Ekim sonrasında ilk 10 gün sürecin takip edilmesi
- Ekim sonrası saç yıkamalarını el değdirmeden yaptırmaları
- Ekim sonrası kullanılacak ilaçlar için ucuzcu esnaf misali para talep etmemeleri
- Kabuk temizliğinin yapılması
Bunlar ilk 12 gün için edindiğim izlenimlerdir, olumlu veya olumsuz tüm süreci sizlerle paylaşacağım. Fotoğrafları belirli aralıklarla sizlerle paylaşıyor olacağılm.
Saygılarımla.