En detaylı olarak Hakan Doğanay ı bildiğim için onun hakkında yorum yapacağım. Geçen seneye kadar ekim anında yardımcılar hariç 2 kişi çalışıyormuş, bir tarafı Hakan bey ekerken diğer tarafı yardımcısı ekiyormuş. Bu sene ise iki seçenek sunuyor hastalarına.
1) Ekim öncesi iş ve işlemler, ekim kısmının tamamı kendisi tarafından yapılırsa, ayrıca donör bölgede alınacak yerin çizimi ve bazı greftlerin deneme amaçlı alınması kendisi tarafından yapılırsa mikromotor ile 1 euro, manuel 1.25 euro.
2) Yine ekim öncesi işlemler, donör bölgenin çizimi ve ön hat ekimi kendisine ait, donör alımı ve ekim yardımcıları tarafından yapılacaksa. Hakan Bey e göre yaklaşık % 60 - 70 lik fiyat ödenir. 10 bin yerine 6-7 bin TL gibi.
Ayrıca ekimde begenmediğiniz yer olduğunda 1 ay sonra da gitseniz iyi niyet ile düzeltme ekimi yapmakta. Euro ödemesinde de en son ufak bir indirim daha yapılabiliyor.
Saç köklerini izotonik sıvıda değil, adını unuttuğum, organ taşınırken kullanılan çözeltide bekletiyorlar.
Manuel alımdaki alet saç derisine dönmeden giriyor ve iz 1 haftada ortadan kalkıyor.
Daha önce yanında çalışanları, ekim olmadığı günler Doğan Turan a yardımcı olması için gönderiyordu ama artık göndermiyor diye biliyorum. Yanındaki asıl işi yapanlar en az 3 senedir Hakan Bey ile çalışmakta.
Bir de sekreterleri Ayşegül hanım var, yukarıdaki bir arkadaş yazmıştı. Ayşegül hanım ile aynı binada değiller, ne dediğini bilmiyorlar bence. Bana da Miktromotor ile manuel aynı demişti... Hatta ısrar etmişti bu konuda.
Kim ne derse desin, en küçük devirde de çalıştırsa manuel alımın yerini tutamaz. Sonuçta en az 6-10 tur dönerek deriye giriyor ve alan ister istemez daha çok genişliyor.
Ben henüz ekim sonucunu neticelendirmiş birisi değilim. Asıl cevabı o zaman verebilirim ama gördüklerim duyduklarım bunlar.
Özellikle donör bölgenin iyileşme sürecinden ve homojenliğinden çok memnunum.
Umarım ekim sonucundan da memnun kalırım...