Merhaba arkadaşlar, 37 yaşındayım. Size hikayemden bahsetmek istiyorum. 20 yıldır saç dökülmesi yaşıyorum. 2015 yılında açılmam bariz bir hale gelince minoxa başladım. 2 ay içerisinde müthiş bir çıkış yakaladım. 2 yıl minoxa devam ettim. Daha iyi bir etki alırım mantığıyla minoxu bırakıp sadece seti kullanmaya başladım. Tabi beklenen durum gerçekleşti ve minoxla kazandığım bütün saçları kaybettim. Bir süre sonra seti, minox ve ru kullanmaya başladım. 1 ay içerisinde durumum çok daha kötü oldu. Üst tepe bütün saçlarım gitti. Fakat tedaviye devam ettim. Tedavimin 45. Gününde çıkışlar başladı ve minoxu ilk defa kullandığımdan çok daha iyi bir sonuç aldım. (Benim için tedavilerde yakaladığım en iyi sonuçtu bu) Bu tedavim 3 ayı doldurduğunda yanetkiler baş gösterdi. Sık idrara çıkma, idrar yapış hızında azalma, kasık bölgelerinde ağrılar gibi. Hal böyle olunca tedaviyi bırakmak zorunda kaldım. Yine beklenen oldu ve tedaviyle kazandığım bütün saçlar gitti. Sonraki 1-2 yıl seti minox kullandım ama bir kazanım yakalayamadım. Sonra sadece xpeciaya kullanmaya başladım 2 ayda yine çıkışlar oldu. Fakat bir süre sonra yanetkiler başladı. Bu sefer daha yoğun yanetkiler yaşadım. Sık idrara çıkma, idrar yapış hızında azalma, jinekomasti(ru kullandıgım dönemde de gögüs kaşıntıları hassasiyet yaşamıştım ama bu sefer bariz bir büyüme yaşadım.), Vücut kıllarında ve sakallarda uzamama( kıl kökleri var ama uzamıyor), cinsel yanetkiler gibi. Bu şekilde sürdürülebilir bir tedavi olamayacağı için xpeciayı da bıraktım. En son fitcaire, hairforte gibi ürünleri de denedim yine yan etkiler olunca 1 aydan fazla kullanamadım. Sonuç olarak dht blokerlar bende çok etkili fakat yanetkileri kullanmamı mümkün kılmadı. Şuan saç tedavilerindeki 2 seçenekte( minox ve dht blokerlar) artık benim için etkili değil. Şimdi gelelim asıl meseleye ekim benim için bir seçenek olabilir mi? Dönorum zayıf ve genel bir seyreklik var. Bazı merkezlere sordum. Dönorumun zayıf olduğunu ve güçlendirmek için dht bloker tavsiye ettiler. Bunları kullanmam mümkün değil zaten. Herhangi bir takviye kullanmadan saçım bu haliyle ekim olur mu? Dht blokerların etkisinin görülmesi açısından xpecia kullandığımdaki durumumu da paylaşmak istedim. 1. Foto xpecia öncesi, 2. Foto xpecia sonrası, diğer fotolar xpeciayı bıraktıktan 6 ay sonrası şuanki durumlarım.