Gönderen Konu: 8 Aylık Fin/Min/saw palmetto Tedavisinde aldığım sonuçlar  (Okunma sayısı 12862 defa)

Saclıolmavakti

• Hero Member
Ynt: 8 Aylık Fin/Min/saw palmetto Tedavisinde aldığım sonuçlar
« Yanıtla #15 : 14 Eylül 2021, 23:44:58 »
Teşekkür ederim.

Keşke bu soruya net olarak cevap verebilsem,
2sini de düzenli olarak kullandım.

Bunlara ek olarak tedavimin pandemi fırsat bilip ilk 5 ayı ortalama 3 haftada bir saçları kazıttım.

Sabun ve şampuanların bu konuda etki ettiğine inanmasam da 8 aydır saçımı bittim sabunu ile yıkadım. Haftada 2 3 kere konazol şampuanı.

Yine oluşturulan düzenli uyku, spor ve beslenme rutinleri...

Yani rüzgar üflese dökülecek saçtan canlı ve güçlü saçlara kavuştum.

Bu rutinlerin hepsinin kesinlikle etkili olduğunu düşünüyorum.

Sabun şampuan sağlıklı yaşam spor gibi rutinlere maalesef pek etkili olduğunu düşünmüyorum. Ancak fin ve min kesinlikle etkili bu konuyu artık kimseyle tartışmam. Asıl mevzu min mi fin mi :D min ne kadar başarılı olsa da eğer finden yan etki görülmüyorsa uzun vadede sürdürülebilir bir tedavi gibi gelmiyor bana. Bende yaklaşık 9 aydır sadece geceler min uyguluyorum Ek olarak haftada 1 ketoral şampuan. Sanırım döngüye girdim. 2 aydır da 1/4 proscardayım ve baya ciddi dökülmelerim var şu sıra. Eğer dökülmeler min kaynaklıysa döngü diyebiliriz. Yok eğer fin 3 4 ay saç döküyor onlar geri daha kalın gelecek diyorsak fin işe yarıyor demektir ki bu dökülmeler göz ardı edilebilir. Baya ikilemde kaldığım için min dozunu düşürüp sadece geceler 3 4 fıs kullanarak fine daha fazla fırsat vermeyi düşünüyorum. Sizin tavsiyelerinizi de duymak isterim.

bobobo

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #16 : 15 Eylül 2021, 03:18:37 »
Sabun şampuan sağlıklı yaşam spor gibi rutinlere maalesef pek etkili olduğunu düşünmüyorum. Ancak fin ve min kesinlikle etkili bu konuyu artık kimseyle tartışmam. Asıl mevzu min mi fin mi :D min ne kadar başarılı olsa da eğer finden yan etki görülmüyorsa uzun vadede sürdürülebilir bir tedavi gibi gelmiyor bana. Bende yaklaşık 9 aydır sadece geceler min uyguluyorum Ek olarak haftada 1 ketoral şampuan. Sanırım döngüye girdim. 2 aydır da 1/4 proscardayım ve baya ciddi dökülmelerim var şu sıra. Eğer dökülmeler min kaynaklıysa döngü diyebiliriz. Yok eğer fin 3 4 ay saç döküyor onlar geri daha kalın gelecek diyorsak fin işe yarıyor demektir ki bu dökülmeler göz ardı edilebilir. Baya ikilemde kaldığım için min dozunu düşürüp sadece geceler 3 4 fıs kullanarak fine daha fazla fırsat vermeyi düşünüyorum. Sizin tavsiyelerinizi de duymak isterim.

Benim araştırdığım kadarıyla bu süreçte fin olmazsa olmaz.

Minoxil olmasa da olur fakat güçlü ve canlı saçlar için dht'yi baskılamaktan başka çözüm yolu yok. Bunun yolu da finasteride.

Minoxile gelirsek, açılan yerleri topladığı kesin. Yoksa benim açık şakak sadece fin ile kapanır mıydı acaba:)

Son 2 haftadır sabah akşam min rutinini sadece akşamları 6 fıs olarak değiştirdim. Bakalım nolacak 1 aylık süreçte.

Dökülme durumu tek tük dökülme var ama aşırı değil. Sabunu direk kafaya sürdüğüm için sabuna yapışan kıl sayısı toplasan 10'u geçmez.

Saclıolmavakti

• Hero Member
« Yanıtla #17 : 15 Eylül 2021, 13:25:17 »
Saçınızı kazıttığınız için fazla farketmemişsinizdir ama fin ilk 3 4 ay daha fazla saç dökülmesi yapmış olabilir mi? reddit de okuduğum kadarıyla bu durumu yaşayan çok ama sanırım bu durum etki ettiğini gösteriyor.
  • Ekim Tarihi: 15.01.2022
  • Ekim Merkezi ismi Life Hair Şahin Çelik
  • Greft Miktarı 4000
  • Yaşınız 27
  • Medikal Tedavi Fin, Keçiboynuzu özü, Andız pekmezi, Nar suyu Evocapil Tablet

bobobo

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #18 : 15 Eylül 2021, 13:36:31 »
Saçınızı kazıttığınız için fazla farketmemişsinizdir ama fin ilk 3 4 ay daha fazla saç dökülmesi yapmış olabilir mi? reddit de okuduğum kadarıyla bu durumu yaşayan çok ama sanırım bu durum etki ettiğini gösteriyor.

Dediğiniz doğru fin veya min ilk kullanılmaya başladığında saçları döküyor.

3 yıl önce 3 hafta sadece minoxil kullanıp aşırı şekilde dökülme gözlemleyince motivasyon da düşünce hemen bırakmıştım.

Ne kadar doğru olduğu tartışılır fakat ilk aşamada dökülme gözlememek, sürekliliği sağlamak ve minoxilden verim almak açısından ilk 3 ay saçların kazıtılması taraftarıyım.

Minoxil kullanan herkes bu sorunu yaşıyordur.
İyi güzel spreyi sıkıyoruz... Fakat elimizle o spreyi deriye uygularken, elimize yapışan saçlar insanın moralini bozuyor.

Andrea

• Hero Member
« Yanıtla #19 : 19 Eylül 2021, 10:46:53 »
Abi gerçekten maşşallah diyelim çok sevindim senin adına umarım tedavinde sürekliliği sağlarsın ve bu başarılı sonucunu devam ettirirsin her şey gönlünce olsun

GÜNLÜK 0.5 MG Avodart Dutasterid
GÜNLÜK 2 AGA E TABLET
GÜNLÜK 2 ADET 40MG ROACCUTANE (AKNETRENT)

BİZ BU İŞE GÖNLÜMÜZÜ VERDİK KARDEŞ.

bobobo

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #20 : 20 Eylül 2021, 11:12:55 »
Abi gerçekten maşşallah diyelim çok sevindim senin adına umarım tedavinde sürekliliği sağlarsın ve bu başarılı sonucunu devam ettirirsin her şey gönlünce olsun

teşekkür ederim.

Yaklaşık 10 ay oldu. Üroloji doktoruna gittim, durumu anlattım. Yan etki görmediğimi fakat içerde bir problem olup olmadığı açısından bir test yapmasını istedim. Sadece testosteron oranına bakmış. O da normal çıkmış sanırım.

Andrea

• Hero Member
« Yanıtla #21 : 21 Eylül 2021, 02:34:32 »
Finasterid ve dutasteridin serbest testesteronu arttırdğı söyleniyor ve bazı kişilerde bunun saç dökülmesine sebep olduğunu okudum da çok değişik geldi bana ben daha başlamadım dutasterid kullanmayı planlıyorum kararım kesin bu noktada senin bu konu hakkında bir bilgin var mı abi bu arada

GÜNLÜK 2 AGA E TABLET

bohemian

• Hero Member
« Yanıtla #22 : 21 Eylül 2021, 10:05:11 »
Finasterid ve dutasteridin serbest testesteronu arttırdğı söyleniyor ve bazı kişilerde bunun saç dökülmesine sebep olduğunu okudum da çok değişik geldi bana ben daha başlamadım dutasterid kullanmayı planlıyorum kararım kesin bu noktada senin bu konu hakkında bir bilgin var mı abi bu arada

testosteronun artma sebebi dhtye dönüşememesi. böyle olunca kanda birikiyor işte.
  • Yaşınız 21
  • Medikal Tedavi xpecia(1), min(7-8 fıs), 0.5mg fin, dermapen(haftada bir 1.5-1.75), ketoral şampuan(haftada 1), masaj

Andrea

• Hero Member
« Yanıtla #23 : 21 Eylül 2021, 18:41:37 »
Dht ye dönüşemeyen testesteron da saç dökülmesi yapıyor değil mi bildiğim kadarıyla

GÜNLÜK 2 AGA E TABLET

emekli kel

• Hero Member
« Yanıtla #24 : 21 Eylül 2021, 18:46:34 »
 her bilgiye inanmayın .kişi dokulmesi agresifse ilaca basvuruyor dokulmeyi ilac belli oranda yavaslatıyor.kodlanmış genetik agresifse ilaçta işe yaramayınca ilaca sallıyorlar.ilacı kullanmasa daha beter dokulcekti.
Saç konusunda eğitim almadım.Söylediklerim sadece sitelerden öğrendiğim bilgilerdir.

bohemian

• Hero Member
« Yanıtla #25 : 21 Eylül 2021, 22:49:32 »
Kimi insanlarin sac kökleri testosterona da duyarli oluyo o da sac dokebiliyo yani. Hatta gençken saclarin cok guzel olup yaslaninca dokulmesinin sebebi koklerin zamanla diğer androjenlere karsi direncinin azalmasi. Yani yaslandikca testosteron da koklere zarar vermeye başlıyormus
  • Yaşınız 21
  • Medikal Tedavi xpecia(1), min(7-8 fıs), 0.5mg fin, dermapen(haftada bir 1.5-1.75), ketoral şampuan(haftada 1), masaj

bobobo

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #26 : 22 Eylül 2021, 02:15:38 »
testosteronun artma sebebi dhtye dönüşememesi. böyle olunca kanda birikiyor işte.

Hocam, bu durum iyi mi kötü mü?

Finasteride kullanıp testosteronun bu kadar yüksek olması.

bohemian

• Hero Member
« Yanıtla #27 : 22 Eylül 2021, 09:31:15 »
Hocam, bu durum iyi mi kötü mü?

Finasteride kullanıp testosteronun bu kadar yüksek olması.

Zaten finasterideyi kullanma amaci dhtnin olusamamasini saglamak. Saclar icin iyi yani
  • Yaşınız 21

emekli kel

• Hero Member
« Yanıtla #28 : 22 Eylül 2021, 10:51:24 »
 2 bileşenden dht oluşuyor 5 ar testo.finasterid bunlardan birinin yerine geciyor dhtyi azaltıyor.
Saç konusunda eğitim almadım.Söylediklerim sadece sitelerden öğrendiğim bilgilerdir.

bobobo

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #29 : 09 Ekim 2021, 15:14:56 »
10 ay oldu, anlık olarak yeni fotoğraf ekledim değerlendirmelerinizi bekliyorum

Facebook Twitter Instagram