Hocam saçı kısa kullanıyorsan köpük formu tercih edebilirsin. O zaman kullanımı rahat olur. Eğer 3-4 cm ve daha uzunsa pek efektif olmayabilir. Çünkü sıvıdaki gibi saçları ayırarak aralar ulaştırabilmek daha zor olur sanıyorum. Çünkü köpük deri sıcaklığını görünce hemen sıvılaşıyor. Bir iki sn içinde tatbik edilecek alana yayılmalı. Hem bu kadar hızlı davranıp hem de saçları ayırarak diplere ulaşmasını sağlayabilmek daha zor olur diye düşünüyorum. Ben 1,5-2 yıl köpük formu kullandım bu süre zarfında saçlarım hep birkaç cm i geçmeyecek uzunluktaydı, o sebeple kullanımı çok rahattı. Dediğiniz gibi yağlı fln bir görüntüsü de olmadığı için, sabahları kullanıp işe gitmek için birebir.
Ama görece uzun saçlar için deriye ulaştırabilmek biraz zahmetli, düzgün uygulanmazsa saç tellerine bulaşmaktan öteye gitmeyebilir.
Eğer sıvı minoksili fıs fıs olarak kullanıyorsanız, etrafa çok yayıldığını tahmin ediyorum, bunun yerine eczaneden 2ml küçük şırınga alıp, iğnesini takmadan saç tellerinin arasından deriye minik minik uygulayabilirsiniz. Veya damlalık da olabilir, ama damlalık bana zahmetli geliyor. Kullandığım tüm losyon tipindeki ürünleri hep kük şırınga ile uyguladım.