Herkese merhaba, yaşım 23 uzun süredir foruma üye olmadan misafir olarak açılan konuları dikkatli şekilde takip etmekteydim. Yaşadığım ekim sürecini başından sonuna objektif, tarafsız bir şekilde hiçbir beklenti içerisinde olmadan kendi resimlerimle, yorumlarımla baştan sona anlatma niyetindeyim. Ön bölgede bulunan saçlarımın zayıflayarak dökülmesi üzerine danıştığım doktorum erkek tipi saç dökülmesi olduğunu belirtmişti ve bu süreçte Minoxil dahil olmak üzere birçok bitkisel şampuanlar, deneyerek medikal tedavi yöntemlerini uyguladım. Saç dökülmemi süreç içerisinde yavaşlattım fakat dökülmüş olan şakak kısmında bu süreç içerisinde herhangi bir gelişme yaşanmamış ve bununla beraber saç ekimi yaptırma kararını almama sebep olmuştu. Saç ekimine karar vermemden sonra bu platformdan elde ettiğim tecrübeler ile birçok yere mesaj atarak işlem ve fiyat hakkında bilgi aldım ve bu araştırmalarım sonrasında bilgi aldığım Hair chiefs'ten Sevgi hanımdan randevu alarak ön muayeneye girdim ve donör bölgemin ekim için uygun olduğunu ön bölgeye 2700 ile 3000 arasında greft ekilmesine karar verildi. Operasyona girmem öncesinde saçımın kesilmesi ve ekilecek ön çizgimin belirlenmesi sonrasında bölgeye 2800 greftin ekilmesi planlandı.
Saç ekimine dair oldukça kaygılı, stresli olmama rağmen operasyonu gerçekleştirecek olan ekip pozitif şekilde bana moral aşıladı ve ilk lokal anestezinin kısa bir acıya sebebiyet vereceğini fakat bu aşama sonrasında ağrı yaşanmayacağını belirttiler. Lokal anestezi uygulanması sırasında daha fazla acı hissedeceğimi düşünsemde Gizem hanım bu işlemi minimum acı hissetmem için nazik şekilde gerçekleştirdi ve beni en çok korkutan süreç bitmişti. Kanal açılma işlemi ve sonrasında donör bölgeden greftlerin alınma ve köklerin ekilme işleminde bulunan Gizem, Bahar, Hicran hanımlar operasyon esnasında çok güler yüzlü, titiz çalışarak bu işlemi pozitif bir şekilde geçirmemi sağladılar. operasyon sonrasında da yemeğimi yemem ve eve geçmemle böylece beni korkutan ekim süreci sona ermişti. Takıldığım, yardım istediğim her konuda Sevgi hanım bana her konuda anında ulaşabilmem sayesinde çok yardımcı oldu bütün ekibe çok çok teşekkürler.