Valla benim olaya bakış açım şöyle.
İlgili kliniğn paylaşımlarının bazılarında ışık farklılığı vs var. Bu çok bariz. Bir de kişilerin hikayelerinin ne olduğunu bilmiyoruz.
Ama bazı paylaşımlarda nereden bakarsan bak bariz gelişme var. Biraz da bunun verdiği bir umut ile kullanmaya başladım.
Fikir vermesi açısından biraz kendi sebeplerimden bahsedeceğim. Mart nisan 2020den itibaren 1 yıl kadar finas sonrasında da dutasterid kullandım. Bazı yanetkiler olsa da, en kötü yanetkisi kulak çınlaması oldu. 1 yıldır hala geçmedi. 6-7 ay önce ekim yaptırdığımı için finasa tekrar başladım ve henüz kesemedim. Bıraksam da çınlamanın düzeleceği kesin değil. Çünkü duyu konuları hormonal durumlardan çok daha farklı,sinir hasarı vardır belki. Velhasıl kelam, finas dutasın ne kadar çalıştığı belli değilken, bu ürüne umut bağlamak mantıklı mı? Belki değill. Şu an aynı yerde yaptıracağm orta halli bir ekim maliyetinin yüzde 5ini buna harcamak bence bir yük değil. Çalışmazsa zaten gider yine ekim yaptırırsın. Ayrıca donör bölgeye de uygulandığı için ekim öncesi destek tedavi de olabilir. Böyle bir yönü de var.
Özetle, eğer hele ki ekim aşamasına gelmemiş bir durumda iseniz,ve çokl yğun acil müdahale gereken bir durum yoksa, bu tedavi bi 6 ay denenebilir, baktın olmadı, gider finasa başlar veya ekim yoluna girersin.