Gönderen Konu: Nw 7 ikinci ekim için ekim merkezi tavsiyelerine ihtiyacım var  (Okunma sayısı 5595 defa)

erkenekim

• Full Member
Ynt: Nw 7 ikinci ekim için ekim merkezi tavsiyelerine ihtiyacım var
« Yanıtla #15 : 01 Ağustos 2021, 21:52:03 »
bence özellikle üst tarafın yanlarla birleştiği noktayı iyi eksinler o zaman saçın yandan bakınca sanki önden arkaya kadar uzanıyormuş gibi olur. vertekse de gölgelendirme yapsınlar geri kalanı da dağıtsınlar işte sıklaştırma için vs.

tafifi

• Ekim öncesi durumum
  • Jr. Member
  • **
« Yanıtla #16 : 02 Ağustos 2021, 00:04:01 »
Benim durumum senden daha kötüydü, Hlc beni kurtardı. İnşallah seni de kurtarır. Kesinlikle dedikleri şekilde 2 ekim yapsınlar. Sakaldan aldirabildiğin kadar aldır tepe için özellikle.  Benden 3500 aldılar, hala çene altı 1500 rezervim var.
Hocam aslında size ve hintell e ekim konusu açtığımda teşekkür edecektim,Hintell bu siteyi kurmasaydı ve sizin paylaşımınız olmasaydı umudum kalmayacaktı.Siz konunuzu paylaşarak hlc yi keşfetmemi sağladınız tekrardan teşekkür ederim.Ekim için düşünceme gelirsek 1 senedir gerçekten kendimi çok yıprattım ve 2 ekim gözümde çok büyüyor tekrardan aynı psikolojiyi yaşamak adına ve bir diğer sebep ise ileride dökülme yaşanacağını öngörebiliyorum bu yüzden 3.ekim hakkımı(donör kalması açısından) o zaman kullanmak daha mantıklı geliyor ama durumumun tek ekimde kurtarılamayacağımın da  farkındayım o yüzden biraz arada kaldım denebilir.

tafifi

• Ekim öncesi durumum
  • Jr. Member
  • **
« Yanıtla #17 : 02 Ağustos 2021, 00:10:13 »
ben diyorum her zaman VAR da ofsayt çizgisi çeker gibi arka çizgi çekilmemeli diye. görüntü çok yapay oluyor. ben çok baktım önemli olan önden ve yandan duruşu.

bence bu saçın endişe edecek bir olayı yok donör sağlam çok grefte gerek yok ufak dokunuşlarla güzel bir görüntü elde edilebilir seni mutlu eder. öncelik bu yapay görüntüyü ortadan kaldırmak olmalı o yüzden arka tarafa ekim yapılmalı benim düşüncem.

ben olsaydım ki benzer durumdaydım zaten arka tarafa sadece gölgeleyecek kadar karartı yapacak kadar az bir greft ektirdim geri kalanı orta ve ön bölgeye destek attım.
Yorum için teşekkürler araştırma yapmamamın cezası aslında bu söylediğiniz şeyler ve merkezin diğer ekimlerini  veya farklı ekim merkezlerinin yaptıklarını görünce bilmediğim halde bu işe girişip ucuz bile kurtulduğumu düşünüyorum:).En azından donörü çok yıpratmadılar.Hlc tüm kafaya ekim yapamayacağını yani söylediğiniz gibi arka tarafın az greft miktarıyla gölgeleme olamayacağını söyledi.İlk ekimde bir bölge seçmem gerektiğini ve ona göre plan yapılacağını söyledi.

tafifi

• Ekim öncesi durumum
  • Jr. Member
  • **
« Yanıtla #18 : 02 Ağustos 2021, 00:16:08 »
Benim durumum senden daha kötüydü, Hlc beni kurtardı. İnşallah seni de kurtarır. Kesinlikle dedikleri şekilde 2 ekim yapsınlar. Sakaldan aldirabildiğin kadar aldır tepe için özellikle.  Benden 3500 aldılar, hala çene altı 1500 rezervim var.
Hocam size ayrıca bir sorum var sizce arka kısım için cm2 30 yeterli olur mu çünkü 135-140 cm2 bir boşluk hesapladım ben ve 4200 gibi bir toplam greft sayısı yapıyor, sizde benzer bir ekim yaptırdığınız için gözlemlerinizi merak ediyorum.

Hublot

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #19 : 02 Ağustos 2021, 01:09:06 »
Arka tarafa seyrek protez kullansanız dikkat çekmez...protezde dikkat çeken bölüm ön alın bölgesi...yaşınız küçük bence şahin beyin dediği gibi graftleri sıklastirma amaçlı kullanin...bu açıklık kolay bir açıklık değil...

tafifi

• Ekim öncesi durumum
  • Jr. Member
  • **
« Yanıtla #20 : 02 Ağustos 2021, 01:50:33 »
Arka tarafa seyrek protez kullansanız dikkat çekmez...protezde dikkat çeken bölüm ön alın bölgesi...yaşınız küçük bence şahin beyin dediği gibi graftleri sıklastirma amaçlı kullanin...bu açıklık kolay bir açıklık değil...
Aslında komple kazıtıp protez düşündüm ama protezin çözüm olacağını düşünmüyorum kullanan kişilerin memnuniyet  oranı çok düşük ve ayrıca iyi protez fiyatları araştırmalarıma göre 4-5 bin gibi bir fiyat ve bakım masraflarını da göze aldığımda saç ekimi daha mantıklı geliyor.Yaşımın küçük olması beni de düşündürüyor ama finasterid kullanmanın bir yan etkisini görmedim şu zamana kadar uzun süre kullanabileceğimi düşünüyorum.

moonwalker84

• Full Member
« Yanıtla #21 : 02 Ağustos 2021, 06:02:23 »
Hocam size ayrıca bir sorum var sizce arka kısım için cm2 30 yeterli olur mu çünkü 135-140 cm2 bir boşluk hesapladım ben ve 4200 gibi bir toplam greft sayısı yapıyor, sizde benzer bir ekim yaptırdığınız için gözlemlerinizi merak ediyorum.
1. Verteks için sakal yoğunluklu 30/cm2 yeterli olur.
2. Kesinlikle 2 ekim olacak şekilde planla, çünkü bu iş bildiğin matematik. Tek seansta sağlıklı ekilecek greft belli, açık alan belli, cm kareye ekilecek greft belli. Zaten proscar kullanacağın için kafayı saçla kapattıktan sonra bir daha ekimle işin olmaz.
3.Protezi aklının ucundan bile geçirme.
Bu iş plan ve sabır işi, bol sabırlar diliyorum.
  • Ekim Tarihi: 24-25.12.2020
  • Ekim Merkezi ismi HLC
  • Greft Miktarı 4181
  • Yaşınız 36
  • Medikal Tedavi Xpecia Günde 1

Lauri

• Hero Member
« Yanıtla #22 : 02 Ağustos 2021, 12:23:35 »
Hocam bence de ilk tercih arka bölge yani vertex olmalı. Saç ekimi konusunda çok bilgili değilim ama bilgili olduğum bazı arkadaşların Hlc için sakal desteğini en iyi kullanan merkezdir gibi yorumlarını okumuştum forumda. Bence iyi bir merkez tercih etmişsiniz.

Erkenekim de çok iyi bir noktaya parmak basmış. Vertexi en seyrek bölgesi olan bende erkenekimin işaretlediği bölge sağlam olduğu için yandan hatta arka çapraza bir açıya kadar açıklık göze çarpmıyor. Planlama esnasında arkadaşın bahsettiği konuyu da doktora iletin, birlikte değerlendirin.

Vertexi ön bölgeye yaklaştırabilirseniz, çok memnun kalacağınızı düşünüyorum. Saçları da şimdiki modeliniz gibi uzun kullanırsanız da, sıkılaştırma için zaman da kazanırsınız. Saçlarınızın kapkara olması da bu yönde avantajınıza.

Vertexi sizinkine yakın bomboş olan ama bir ön bölgesi daha iyi olan bir arkadaşım, biraz şakaklara ve ağırlık vertex olacak şekilde güzel bir operasyon geçirdi. Şakaklar için 3-4 ayda hareketlenme başlamışken vertex için 6-7 aydan önce hareketlenme olmadı demişti. Demem o ki, normal süreçlerden biraz daha sabra ihtiyacınız olabilir.

Merakla takip edeceğimiz bir ekim olacak. Umarım herşey gönlünüzce olur.

tafifi

• Ekim öncesi durumum
  • Jr. Member
  • **
« Yanıtla #23 : 02 Ağustos 2021, 13:05:41 »
1. Verteks için sakal yoğunluklu 30/cm2 yeterli olur.
2. Kesinlikle 2 ekim olacak şekilde planla, çünkü bu iş bildiğin matematik. Tek seansta sağlıklı ekilecek greft belli, açık alan belli, cm kareye ekilecek greft belli. Zaten proscar kullanacağın için kafayı saçla kapattıktan sonra bir daha ekimle işin olmaz.
3.Protezi aklının ucundan bile geçirme.
Bu iş plan ve sabır işi, bol sabırlar diliyorum.
Cevabınız için çok sağolun söylediklerinizin aslında bende farkımdayım ama bir an  önce de bitsin istiyorum:D.Bende kendime bol sabırlar diliyorum:D
« Son Düzenleme: 02 Ağustos 2021, 14:58:07 Gönderen: tafifi »

tafifi

• Ekim öncesi durumum
  • Jr. Member
  • **
« Yanıtla #24 : 02 Ağustos 2021, 13:10:13 »
Hocam bence de ilk tercih arka bölge yani vertex olmalı. Saç ekimi konusunda çok bilgili değilim ama bilgili olduğum bazı arkadaşların Hlc için sakal desteğini en iyi kullanan merkezdir gibi yorumlarını okumuştum forumda. Bence iyi bir merkez tercih etmişsiniz.

Erkenekim de çok iyi bir noktaya parmak basmış. Vertexi en seyrek bölgesi olan bende erkenekimin işaretlediği bölge sağlam olduğu için yandan hatta arka çapraza bir açıya kadar açıklık göze çarpmıyor. Planlama esnasında arkadaşın bahsettiği konuyu da doktora iletin, birlikte değerlendirin.

Vertexi ön bölgeye yaklaştırabilirseniz, çok memnun kalacağınızı düşünüyorum. Saçları da şimdiki modeliniz gibi uzun kullanırsanız da, sıkılaştırma için zaman da kazanırsınız. Saçlarınızın kapkara olması da bu yönde avantajınıza.

Vertexi sizinkine yakın bomboş olan ama bir ön bölgesi daha iyi olan bir arkadaşım, biraz şakaklara ve ağırlık vertex olacak şekilde güzel bir operasyon geçirdi. Şakaklar için 3-4 ayda hareketlenme başlamışken vertex için 6-7 aydan önce hareketlenme olmadı demişti. Demem o ki, normal süreçlerden biraz daha sabra ihtiyacınız olabilir.

Merakla takip edeceğimiz bir ekim olacak. Umarım herşey gönlünüzce olur.
Yorumunuz ve iyi dilekleriniz için teşekkür ederim.Ekim sürecimi burada düzenli olarak paylaşmayı düşünüyorum bir sıkıntı çıkmazsa zor bir yol ama inşallah sonu güzel bitecek:D

erkenekim

• Full Member
« Yanıtla #25 : 03 Ağustos 2021, 20:38:41 »
Ben boyle yaptırdım mesela sana dedigim gibi üst ve yanların birleştigi noktayı doldurdum. 3-4 ay beklersen benim sonucu görürsün ona göre karar verebilirsin

İkinci resim ekimden önceki foto  |-nazarboncugu-|
  • Ekim Tarihi: 2015 - 2021
  • Greft Miktarı 3200 + 3000

tafifi

• Ekim öncesi durumum
  • Jr. Member
  • **
« Yanıtla #26 : 04 Ağustos 2021, 00:21:42 »
Ben boyle yaptırdım mesela sana dedigim gibi üst ve yanların birleştigi noktayı doldurdum. 3-4 ay beklersen benim sonucu görürsün ona göre karar verebilirsin

İkinci resim ekimden önceki foto  |-nazarboncugu-|
Hocam sizin avantajınız açıklığınızın benim kadar olmaması ama dediğinize katılıyorum o yan bölümler çok sırıtıyor.

ismael

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #27 : 05 Ağustos 2021, 12:18:30 »
ilk ekimininden önce boş alanda hiç saç yokmuş
4200 greft ekilmiş
bence yüzde 70 gibi çıkış yakalamışsın çok başarısız ekim gözükmüyor.

bu gibi açıklıkta çok büyük beklentilere girmemelisin kardeşim
sıklaştırma ile beraber önbölge müthiş olur
tepe ise çok sıkıntılı bir bölge
süreci uzun başarısı ön alandan daha zor.

insan mekanik varlık değil bu işin firesi  ne yazık ki oluyor
doğru yerde doğru plan yapılsa dahi ne yazık ki her sonuç aynı olmuyor.

hlc seni mağdur etmiyecek bir merkez
sabırlı olmakta fayda var

tafifi

• Ekim öncesi durumum
  • Jr. Member
  • **
« Yanıtla #28 : 05 Ağustos 2021, 13:57:05 »
ilk ekimininden önce boş alanda hiç saç yokmuş
4200 greft ekilmiş
bence yüzde 70 gibi çıkış yakalamışsın çok başarısız ekim gözükmüyor.

bu gibi açıklıkta çok büyük beklentilere girmemelisin kardeşim
sıklaştırma ile beraber önbölge müthiş olur
tepe ise çok sıkıntılı bir bölge
süreci uzun başarısı ön alandan daha zor.

insan mekanik varlık değil bu işin firesi  ne yazık ki oluyor
doğru yerde doğru plan yapılsa dahi ne yazık ki her sonuç aynı olmuyor.

hlc seni mağdur etmiyecek bir merkez
sabırlı olmakta fayda var
Hocam ekimin başarısız olduğunu düşünmekle beraber 4200 gibi bir sayı normal şartlarda o alanı gayet kapatıcak bir sayı ama işte merkezin işine saygısını ve merkez sahibinin şimdilerde yaptığı açıklamaları az çok biliyorsunuzdur.Merkezin bana göre tek doğru yaptığı şey tüm alanı kapatmak için donörü mahvetmemeleri ve burada hep söylediğim gibi benim hatam bu ekim işine girişmem.Ayrıca ne bu işin ne kadar planlama yapsanda ne kadar kaliteli bir şekilde yapılsada birazda şansa kaldığını parametrelerin ne denli çok olduğunun farkındayım.Şimdi ki düşüncem ben elimden geldiğinin en iyisini yapayım olmazsa pişmanlık duymam.

Hublot

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #29 : 13 Ağustos 2021, 13:33:04 »

Facebook Twitter Instagram