Merhabalar.
Yaşım 21, anne tarafı genelde kel ancak tepe gölgesinde ve benim yaşımdaki çocuklarında kellik problemi yok.
Baba tarafı ise saçları genel olarak az ancak kel diyemeyiz tepe bölgesi ve şakaklarında ilerleme var nerdeyse hepsinde, fizyolojik olarak da baba tarafıma çektiğimi söyleyebilirim.
Yapım gereği şakaklarım geride kafatası yapım böyle, ancak son 1 yıldır saçlarımda, özellikle şakak ve son 3 aydır tepe bölgesinde güçsüzleşme ve incelme hissediyorum, anlaşılan genlerim harekete geçmeye başladı
Dermatoloğa gittiğimde kan değerlerimde bir sorun olmadığını genetik dökülme başladığını minoxidil ile 30 yaşıma kadar durdurabileceğimi söyledi ancak hem adam bana güven vermedi hem de minox kullanmak istemiyorum, Hem fiyatından hem de yaşam tarzıma uymadığından.
Gözle görülür bir problem olmadığını ancak detaylıca incelendiğinde saç çizgimin gerilemesede şakaklarımın açıldığını ve fiziksel olarak saçlarımı daha güçsüz hissettiğimi söyleyebilirim.
Saç dökülüyor mu? diye soracak olursanız 8 ay önce ciddi şekilde saç dökülmesi oldu yaklaşık 1 ay sürdü, hayatımda öyle bir dökülme yaşamadım banyoda elim tel içindeydi yattığım yatak ta komple saç teli, şu anda gün içerisinde saçımdan saç dökülmesi görmüyorum ancak eve gidip saçımı yolarsam 50 tele kadar sayarım herhalde, ancak saçımı karıştırarak en fazla 10 tel saç dökülür.
Önerebileceğiniz tavsiyeler nelerdir. Haftada 3 gün fullbody ağırlık antremanı yapıyorum. (soracak olanlara söyleyeyim sadece zma ve whey protein kullanıyorum, kreatin vs. yok)
Finasterid kullanabilirim ancak uzak durmak istiyorum, ayrıca proscar ilacını eczaneden reçetesiz alabilir miyim, ve topic veya oral olarak reçetesiz ilaç önerirseniz sevinirim.
Dutas kullanan biri bırakınca 1 ayda nerdeyse bütün saçlarını kaybetmiş, bunun ilaçla bir alakası var mı yoksa olacağımı var mıymış?
Kafamdaki düşünce Demir, B12, Kolajen takviyesi ile neler olacağını görmek.
Tavsiyelerinizi bekliyorum...