Hocam ben ekim merkezi araştırırken, aynı merkezde ekim yaptıran öğretmen bir arkadaşa mesaj atmıştım, sağolsun güncel durumumun fotolarını falan da atmıştı. Ekimi çok güzel olmuş. 2016-17 de yaptırmış olmasına rağmen hala aynı kondisyonda idi. Gayet de güzel duruyordu şu anki hali. Arkadaş da çok memnundu söylediğnie göre.
Ekimden sonra dökülme olayı sanıyorum ki donör bölgenin bazı kişilerde zayıflamaya müsait olmasıyla da oldukça ilişkili. Bu yüzden 30-35 lerden sonra ekim tavsiye ediliyor. 40larda 50lere kadar gelip ciddi dökülme yaşayanlar da olabiliyor tabi ama genelleme yaparsak 35ler civrı genelde dökülme durumu belli bi raya oturmuş oluyor. Düzgün bir planlama ve kaliteli bir ekim ile görece daha sağlıklı, daha uzun dönemli bir ekim süreci geçirilebilir diye düşünüyorum.
Yeni ekim yaptırmış birisi olarak, ilaç desteği de alıyorum işimi garantiye alöak adına. Ama almıyor olsam da, saçların gerilemeye başladığını farkettiğim anda ilaçlı tedaviye sarılırdım muhtemelen. Ekimin kendisi korkulacak bir süreç olmasa bile ilk 5-6 günlük kritik süreç, ve dahası aylarca çıkacak mı çıkmayacak mı emdişesiyle zamanın geçmek bilmemesi duumunu tekrar yaşamak istemem açıkcası. Büyük psikolojik emek.