Merhaba hocam, tabiki detaylıca anlatayım.
5 temmuzda merkeze gidip doktor Salih beyle görüştüm. Daha sonra cuma gününe randevu alıp aynı gün kan alımı gerçekleşti. Herhangi bir sorun ya da hastalık var mı diye.
Perşembe günü bu işlerle ilgilenen Beste Hanım aradı ertesi gün kahvaltı yaparak saat 8 de hastanede olmam gerektiğini belirtti.
Cuma günü operasyon için oradaydım. 9'a kadar ücret ödeme vesaire geçti. Daha sonra bir uzman, yada hemşire bilmiyorum bir ön çizgi belirledi. Beraber bu çizginin doğallığında ikna olduktan sonra saçlar kesildi ve operasyona başlanıldı. İğneler bir nebze acı verse de bir süre sonra alışıyorsun. İğnelerden sonra donör bölgeden kök alım işlemine yine bir uzmanla başlanıldı. İsimlerini hatırlayamıyorum. Yaklaşık 3 buçuk saat kök alımı gerçekleşti. Doktor Salih bey bir kez uğradı sadece. Bir problem olup olmadığını sordu. Köklerin kalitesine baktı. (Eksik olarak şunu söyleyebilirim bazı kurumlar saçların kalınlığını dahi ölçüyor burada öyle bir durumla karşılaşmadım)Sonrasında yemek için ara verildi. Çok iştahım olmadığı için açıkçası yiyemedim fazla. Toplamda 10 dakika anca ara vermişizdir. Uzmanların ilgisi gerçekten çok samimi ve içten geldi bana. Sohbet ederek müzik dinleyerek devam ettik. Sonrasında tepe bölgesine iğne ile lokal ve ardından kanal açımı gerçekleşti. Kök sayısına yakın kanal açıldı. Ekim içinde 3 kişi birden ekimim yapıldı. Ekim sonrası bandaj işlemi yapılıyor kafaya buda bir artı bence heryer bunu yapmıyor. Daha sonrada taksiye kadar bana eşlik edildi. Polis aracına bindirilircesine dikkatle kafa içeriye alındı
genelde araca binerken kafayı vurabiliyormuş insanlar. (Şöyle bir durumda gerçekleşti benimle birlikte yan odada ekim yapacak kişinin saçında bir sorunla karşılaşılıp ekimi tedavi sonrasına bırakıldı. Yani sadece ticari bir işlem olarak değil sağlık düşünülüyor gibi geldi bana.) Benim açıklık fazla olduğu için vertexi ikinci bir ekime bıraktık. Açıkçası burayı tercih etmemdeki sebepler evime yakın olması ve hastane ortamı olması son olarakta bir kaç ekimine rastladım başarılı buldum. Ve tabikide maddi sebepler. Piyasaya göre daha uygun buldum. En korktuğum durumlardan birisi de nekroz idi ancak şükür ki olmadı. 3 gün sonrası bandaj çıkarma ve ilk yıkama yine hastanede yapıldı. 10. gün yıkaması da aynı şekilde hastanede yapılıyor. kabuklar dökülüyor. 5.6. gün donör bölge dışında hiç ağrı sızı hissetmedim diyebilirim. Şuanki durumu altta resimlerde ekleyeceğim.
Şuan 25. gün şok dökülme hızla devam ediyor. Uyuşukluk hissi azalsa da yine devam ediyor. Takviye olarak sadece solgarın 5000mg biotin kullanıyorum. Hastanede sadece o önerildi. Hiçbir takviye kullanmasanda olur denildi hatta. Beste hanım her aşamada ilgileniyor sorulara içtenlikle cevap veriyor. Şu ana kadar bir problem yaşamadım zaten önemli olanda sorun çıktığında yaklaşımları. Forumu daha sonradan keşfettim bazı kötü yorumlar yapılmış ancak ben bir aksilik ile karşılaşmadım.
Umarım saçların istediğin gibi olur hocam. Soracağın başka bir şey varsa sorabilirsin.
1. fotoğraf evin içerisinde gün ışığında
2. fotoğraf karanlıkta flaşhla