Gönderen Konu: Minoxidil ve Finasterid Maceram  (Okunma sayısı 26799 defa)

emekli kel

• Hero Member
Ynt: Minoxidil ve Finasterid Maceram
« Yanıtla #30 : 30 Ağustos 2021, 20:17:01 »
 aslında bende subattaki son resim gibi karsıdan resim isticektim subata gfore minyaturleşme daha iyi şimdi.orda incelme daha belli oluyor şimdi o incelik yok.cektiğin makine ışık şu bu çok yanıltır

Spencer

• Hero Member
« Yanıtla #31 : 31 Ağustos 2021, 02:04:32 »
merhaba tekrardan güncellemek istedim.
şuanki tedavim;
minoxidil 15 ay - 2 aydir 2 günde 1
finasterid 2 ay - 2 günde 1 mg

daha önce 12-13 ay xpecia kullandım. dermarolleri 4-5 ay önce kullanmıştım beklediğim etkiyi görmediğimden bıraktım. artık bu işin zahmetinden yoruldum sadece iki etkenle devam edecem

minoxidil hakkında konuşacak olursam artık ana tedavim olarak görmüyorum çünkü finasteridin iyi çalıştığını düşünüyorum ve minoxidil çok fazla su tutuyor gibi geldi. örneğin minoxu azaltıyorum koşu sırasında ter azalıyor, artırıyorum ter artıyor. bu beni rahatsız ettiğinden sadece ön bölgede kullanmayi düşünüyorum ilerleyen günlerde.

finasterid hakkında ise hiçbir kötü yan etki yok, hâlâ tam tersi daha iyi hissediyorum. geçen hafta 1 hafta kadar kullanamadım spermdeki hafif sıvılaşma gitmişti yani geçici olduğunu anlamış oldum. (arada çok az fark var, pek etkilemiyor)
saçta yağlanma çok azaldı sadece kirleniyor. dökülme de baya azaldı ama dökülenler hâlâ ince ve kısa.

saçların durumu hakkında kendi hissettiklerim ise 1 ay önce tepem seyrek gözüküyordu ve şakaklarım daha hacimsizdi. minoxidil döngüsüne bağlıyorum onu. ama sol şakakta gerileme var. başlangıçta sol şakak, sağdan daha iyiydi. sağ şakağı biraz boşladım ve seyreldi. minoxla tekrar toparlayabilir belki ama sanmıyorum.

önerileri bekliyorum.

ilk fotoğraf yikadiktan hemen sonra
ikinci fotoğraf yikadiktan 1 gün sonra
üçüncü fotoğrafsa güncel sağ şakağın durumu

Kanka tedavi uygulamasan dahi saçlarının agresif bir şekilde döküleceğini sanmıyorum. İleri ki yaşlarda en fazla nw 3 kadar yolun var bence
Alopexy t % 5 deri spreyi (%5 minoksidil) - Gün aşırı akşamları 8 fıs

Konazol şampuan - Haftada bir gün

Clear kömür içerikli şampuan

Xeth

• Hero Member
« Yanıtla #32 : 31 Ağustos 2021, 07:59:08 »
Kanka tedavi uygulamasan dahi saçlarının agresif bir şekilde döküleceğini sanmıyorum. İleri ki yaşlarda en fazla nw 3 kadar yolun var bence

abi babam nw3, 50 yaşından sonra tepesi zayıflamaya başladı. dayımın biri kel diğerinin sadece tepesi açık.

muhtemelen benim dökülme, babamın dökülme tipinden ama daha erken başladı. sonuçta tedavi uygulamasam nw3'e geldiğinde nw4-5-6'ya gitmeyeceğini bilemiyorum. saçları belli bir seviyeye getirdiğimde ben de tedaviyi hafifletmeyi düşünüyorum.

Senin doktorun da sana agresif dökülmeyeceğini söylemişti ama 4 yıldır aksatmadan minoxidil kullanıyorsun, sen daha iyi anlarsın  :)
AlopexyT minoxidil (günde 8 fıs)
Finasterid 1.25 mg (her gün)
Yeşilçay (x1)
Clear şampuan
Magnezinc (günlük 1)
Setirizin 5mg

Bıraktıklarım; minoxil, bioxinin minoxidil, balen kabak, xpecia, loprox

Tedavi sürecim;
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=23060.0

Kıvanç Saçlıtuğ

• Hero Member
« Yanıtla #33 : 31 Ağustos 2021, 13:24:16 »
Herşeyiyle 10/10
*paylaşımlarım tedavi tavsiyesi değildir (TTD)

Xeth

• Hero Member
« Yanıtla #34 : 31 Ağustos 2021, 15:32:17 »
Herşeyiyle 10/10

sağol hocam ama kirlendiğinde seyrek duruyor hafiften deri vs gözüküyor. bunun çözümü yok galiba
Yeşilçay (x1)
Clear şampuan
Magnezinc (günlük 1)
Setirizin 5mg

Tedavi sürecim;

Kıvanç Saçlıtuğ

• Hero Member
« Yanıtla #35 : 31 Ağustos 2021, 17:26:16 »
sağol hocam ama kirlendiğinde seyrek duruyor hafiften deri vs gözüküyor. bunun çözümü yok galiba
Genetik olduğu için çabuk yağlanıyor bizim malesef. Karaman koyunu gibi kafası olan ev arkadaşım 5 gün yıkamasa yağlanmıyor.
*paylaşımlarım tedavi tavsiyesi değildir (TTD)

Spencer

• Hero Member
« Yanıtla #36 : 31 Ağustos 2021, 17:53:13 »
Tedavini aksatma tabi ben bırak anlamında demedim ancak karalar bağlamanı gerektirecek bir durum yok ve bence olmayacak.
Alopexy t % 5 deri spreyi (%5 minoksidil) - Gün aşırı akşamları 8 fıs

Konazol şampuan - Haftada bir gün

Clear kömür içerikli şampuan

Andrea

• Hero Member
« Yanıtla #37 : 02 Eylül 2021, 20:42:46 »
Maşallah gerçekten daha iyisiyle 6 ay sonra görmek dileğiyle şunu söylemek istiyorum bu yağlanınca seyrek görünme problemi gerçekten baş belası hazır lafı açılmışken bence bu sorun genetik kellikle mücadele edenlerde var abi yani şöyle diyeyim sanki saçları dökülmeyen ve ömrünün sonuna kadar dökülmeyecek olan adamlar dediğiniz gibi 5 gün yıkamasa yağlanmaz yağlansa bile seyrek durmaz ama saçları dökülecek olan kişilerde bence bu yağlanma bir belirti benim lisedeyken saçlarım çok gürdü ama pazar gecesi yıkasam pazartesi gecesine salı sabahına yağlanırdı sizlerde de öylemi bu aralar bu konuyu çok araştırıyorum forumdakilere de soruyorum

GÜNLÜK 0.5 MG Avodart Dutasterid
GÜNLÜK 2 AGA E TABLET
GÜNLÜK 2 ADET 40MG ROACCUTANE (AKNETRENT)

BİZ BU İŞE GÖNLÜMÜZÜ VERDİK KARDEŞ.

Xeth

• Hero Member
« Yanıtla #38 : 02 Eylül 2021, 21:13:30 »
teşekkür ederim umarım daha iyi olur

yağlanma konusu ise; zaten bilinen bir durum bu, androjenler daha çok sebum üretilmesine neden olur. sadece saç için geçerli bir durum değil.

saçı dökülmeyen adamlar gerçekten 1 hafta yıkamasa yağlanmıyor, bu çok büyük bir lütuf bence :)
Yeşilçay (x1)
Clear şampuan
Magnezinc (günlük 1)
Setirizin 5mg

Tedavi sürecim;

hasan34

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #39 : 02 Eylül 2021, 21:49:17 »
teşekkür ederim umarım daha iyi olur

yağlanma konusu ise; zaten bilinen bir durum bu, androjenler daha çok sebum üretilmesine neden olur. sadece saç için geçerli bir durum değil.

saçı dökülmeyen adamlar gerçekten 1 hafta yıkamasa yağlanmıyor, bu çok büyük bir lütuf bence :)
Farklı bir soru sormak istiyorum sana sen bu setirizini niçin kullanıyorsun ne gibi faydası var ?

Xeth

• Hero Member
« Yanıtla #40 : 02 Eylül 2021, 23:05:35 »
Farklı bir soru sormak istiyorum sana sen bu setirizini niçin kullanıyorsun ne gibi faydası var ?

en ufak şeylere alerjim var, sürekli inflamasyon ve geniz akıntısı vardı yıllardır. setirizin pgd2 inhibitörü olduğundan belirtileri azaltıyor. saçı dökülen biri için inflamasyon pek iyi değil. ayrıca yabancı forumlarda setirizini saç için kullananlar da var pgd2'den dolayı. kısaca zayıf bir pgd2 inhibitörü.
Yeşilçay (x1)
Clear şampuan
Magnezinc (günlük 1)
Setirizin 5mg

Tedavi sürecim;

Yardımsever

• Sr. Member
« Yanıtla #41 : 03 Eylül 2021, 14:17:20 »
İlaç kullanmak istemeyip de pgd2 inhibe etmek isteyenler elma sireksi de pgd2 inhibe eder

Andrea

• Hero Member
« Yanıtla #42 : 03 Eylül 2021, 18:36:00 »
ilerleyen süreçlerde daha da  iyi olur umarız
« Son Düzenleme: 03 Eylül 2021, 20:09:54 Gönderen: ALONE45 »

GÜNLÜK 2 AGA E TABLET

Andrea

• Hero Member
« Yanıtla #43 : 26 Eylül 2021, 01:25:53 »
Saçlar ne durumda tedaviye devam mı ?

GÜNLÜK 2 AGA E TABLET

Xeth

• Hero Member
« Yanıtla #44 : 06 Ekim 2021, 17:36:26 »
uzun sure sonra tekrardan merhaba herkese
tedavime hâlâ devam ediyorum.

minoxidil - 16 ay (genelde her gece 8 fıs)
finasterid - 3 ay (2 güne 1 - 1.25mg)

saç masajını aylardır yapmıyorum hâlâ sertlik hissetmiyorum.

minoxidili bir süre 2 günde bir kullandım ve seyrelme gözlemlediğim için tekrar eski kullanım düzenime döndüm ve toparladı.

finasterid konusunda ise hâlâ herhangi bir yan etki yok sperm sıvılaşması dahi yok. sadece bazı dönemlerde bir iki defa 1-2 haftalık kullanım/aralar verdim o sıralarda kısa süreliğine hafif künt bir kasık ağrısı yapmıştı. düzenli kullanıma geçtiğimde bu ağrı tekrar kayboldu. libidoda da herhangi bir problem yok. saçtaki yağlanma azaldı. yaklaşık 1 aydır loprox şampuan kullanmamama rağmen seboreik dermatit belirtileri yaşamadım.

bu arada saçları her gün yıkamak zorundayım sadece önlerde wax kullanıyorum, kullanmazsam şekil kalıcı olmuyor rüzgar dolayısıyla bozuluyor ve dalgalanıyor. bioxcin şampuan kullanıyorum memnunum.

saçların durumu bu şekilde:
kendi fikrim ise tepe konusunda oldukça memnun olmama rağmen önlerden pek memnun değilim. elle seyrekliğini hissedebiliyorum. umarım zamanla daha iyi olacak.
Yeşilçay (x1)
Clear şampuan
Magnezinc (günlük 1)
Setirizin 5mg

Tedavi sürecim;

Facebook Twitter Instagram