Gönderen Konu: Minoxidil ve Finasterid Maceram  (Okunma sayısı 26798 defa)

Xeth

• Hero Member
Ynt: Minoxidil ve Finasterid Maceram
« Yanıtla #15 : 30 Ağustos 2021, 13:33:46 »
merhaba tekrardan güncellemek istedim.
şuanki tedavim;
minoxidil 15 ay - 2 aydir 2 günde 1
finasterid 2 ay - 2 günde 1 mg

daha önce 12-13 ay xpecia kullandım. dermarolleri 4-5 ay önce kullanmıştım beklediğim etkiyi görmediğimden bıraktım. artık bu işin zahmetinden yoruldum sadece iki etkenle devam edecem

minoxidil hakkında konuşacak olursam artık ana tedavim olarak görmüyorum çünkü finasteridin iyi çalıştığını düşünüyorum ve minoxidil çok fazla su tutuyor gibi geldi. örneğin minoxu azaltıyorum koşu sırasında ter azalıyor, artırıyorum ter artıyor. bu beni rahatsız ettiğinden sadece ön bölgede kullanmayi düşünüyorum ilerleyen günlerde.

finasterid hakkında ise hiçbir kötü yan etki yok, hâlâ tam tersi daha iyi hissediyorum. geçen hafta 1 hafta kadar kullanamadım spermdeki hafif sıvılaşma gitmişti yani geçici olduğunu anlamış oldum. (arada çok az fark var, pek etkilemiyor)
saçta yağlanma çok azaldı sadece kirleniyor. dökülme de baya azaldı ama dökülenler hâlâ ince ve kısa.

saçların durumu hakkında kendi hissettiklerim ise 1 ay önce tepem seyrek gözüküyordu ve şakaklarım daha hacimsizdi. minoxidil döngüsüne bağlıyorum onu. ama sol şakakta gerileme var. başlangıçta sol şakak, sağdan daha iyiydi. sağ şakağı biraz boşladım ve seyreldi. minoxla tekrar toparlayabilir belki ama sanmıyorum.

önerileri bekliyorum.

ilk fotoğraf yikadiktan hemen sonra
ikinci fotoğraf yikadiktan 1 gün sonra
üçüncü fotoğrafsa güncel sağ şakağın durumu

slade23

• Hero Member
« Yanıtla #16 : 30 Ağustos 2021, 13:53:57 »
vertex baya toparlamış kardeşim hayırlı olsun. ön çizgiyle şakaklara da fazla takılma galiba olgunluk çizgisi şeklinde çekilecek geri kalan kısım maşallah güçlü duruyor.
avodart&minox&xpecia

UYARI!! Tabip ya da uzman değilim. Paylaşımlarım kendi araştırma ve tecrübelerime dayanıyor baz almadan önce kendiniz araştırıp tecrübe ediniz!!!

tedavim
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=21990.0

Xeth

• Hero Member
« Yanıtla #17 : 30 Ağustos 2021, 14:52:07 »
vertex baya toparlamış kardeşim hayırlı olsun. ön çizgiyle şakaklara da fazla takılma galiba olgunluk çizgisi şeklinde çekilecek geri kalan kısım maşallah güçlü duruyor.

sağol abi umarım dediğin gibi olur benim için önler daha önemli, önleri koruyabilirsem çok sıkıntı yapmam
AlopexyT minoxidil (günde 8 fıs)
Finasterid 1.25 mg (her gün)
Yeşilçay (x1)
Clear şampuan
Magnezinc (günlük 1)
Setirizin 5mg

Bıraktıklarım; minoxil, bioxinin minoxidil, balen kabak, xpecia, loprox

Tedavi sürecim;
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=23060.0

slade23

• Hero Member
« Yanıtla #18 : 30 Ağustos 2021, 15:14:48 »
önler ve temple ayna karşısı ve ilk intiba için çok önemli mevcudu tutabilirsen yeter sana arka tepe zaten finasla topluyor görünüyor orada sıkıntı yaşamazsın inşallah
avodart&minox&xpecia

UYARI!! Tabip ya da uzman değilim. Paylaşımlarım kendi araştırma ve tecrübelerime dayanıyor baz almadan önce kendiniz araştırıp tecrübe ediniz!!!

tedavim

emekli kel

• Hero Member
« Yanıtla #19 : 30 Ağustos 2021, 15:48:49 »
 burda asıl olan eski konundaki 26 kasım 2000 yılınla bugun arasındaki minyaturizasyonu takip etmektir.aynı makine aynı ışıkla cekilmiş fotolar lazım
Saç konusunda eğitim almadım.Söylediklerim sadece sitelerden öğrendiğim bilgilerdir.

slade23

• Hero Member
« Yanıtla #20 : 30 Ağustos 2021, 15:56:19 »
burda asıl olan eski konundaki 26 kasım 2000 yılınla bugun arasındaki minyaturizasyonu takip etmektir.aynı makine aynı ışıkla cekilmiş fotolar lazım
başkanım bi tane foto atmıyorsun bizden istediklerine bak :)
avodart&minox&xpecia

tedavim

Yardımsever

• Sr. Member
« Yanıtla #21 : 30 Ağustos 2021, 16:20:38 »
merhaba tekrardan güncellemek istedim.
şuanki tedavim;
minoxidil 15 ay - 2 aydir 2 günde 1
finasterid 2 ay - 2 günde 1 mg

daha önce 12-13 ay xpecia kullandım. dermarolleri 4-5 ay önce kullanmıştım beklediğim etkiyi görmediğimden bıraktım. artık bu işin zahmetinden yoruldum sadece iki etkenle devam edecem

minoxidil hakkında konuşacak olursam artık ana tedavim olarak görmüyorum çünkü finasteridin iyi çalıştığını düşünüyorum ve minoxidil çok fazla su tutuyor gibi geldi. örneğin minoxu azaltıyorum koşu sırasında ter azalıyor, artırıyorum ter artıyor. bu beni rahatsız ettiğinden sadece ön bölgede kullanmayi düşünüyorum ilerleyen günlerde.

finasterid hakkında ise hiçbir kötü yan etki yok, hâlâ tam tersi daha iyi hissediyorum. geçen hafta 1 hafta kadar kullanamadım spermdeki hafif sıvılaşma gitmişti yani geçici olduğunu anlamış oldum. (arada çok az fark var, pek etkilemiyor)
saçta yağlanma çok azaldı sadece kirleniyor. dökülme de baya azaldı ama dökülenler hâlâ ince ve kısa.

saçların durumu hakkında kendi hissettiklerim ise 1 ay önce tepem seyrek gözüküyordu ve şakaklarım daha hacimsizdi. minoxidil döngüsüne bağlıyorum onu. ama sol şakakta gerileme var. başlangıçta sol şakak, sağdan daha iyiydi. sağ şakağı biraz boşladım ve seyreldi. minoxla tekrar toparlayabilir belki ama sanmıyorum.

önerileri bekliyorum.

ilk fotoğraf yikadiktan hemen sonra
ikinci fotoğraf yikadiktan 1 gün sonra
üçüncü fotoğrafsa güncel sağ şakağın durumu
saçların gür görünüyor ama ışıktan mıdır bilmem ama ön bölgedeki saçlarda bariz renk açılması var tahminimce ön bölgenin kalitesi genele göre daha düşük ve seyrek inşallah saçların hep seninle kalır tedavinde başarılar

Xeth

• Hero Member
« Yanıtla #22 : 30 Ağustos 2021, 16:32:44 »
önlerde zayıflama var haklısın ama foto sırasında sadece önlerde wax vardı belli ondan hafif renk açılmış olabilir. önler her yerden daha hızlı uzuyor ama hâlâ aşırı gür değil sebebini ben de bilmiyorum
Yeşilçay (x1)
Clear şampuan
Magnezinc (günlük 1)
Setirizin 5mg

Tedavi sürecim;

Yardımsever

• Sr. Member
« Yanıtla #23 : 30 Ağustos 2021, 17:06:02 »
önlerde zayıflama var haklısın ama foto sırasında sadece önlerde wax vardı belli ondan hafif renk açılmış olabilir. önler her yerden daha hızlı uzuyor ama hâlâ aşırı gür değil sebebini ben de bilmiyorum
Ben de sadece ön bölgeye minoxidil uyguluyorum ve aynı durumu bende yaşıyorum minoxidil çok yetersiz kalıyo kalınlaşma var ama yeni saç çıkışı çok yetersiz

athena

• Sr. Member
« Yanıtla #24 : 30 Ağustos 2021, 18:29:37 »
bir süre yoktum fine başlamışsın hocam. fin konusunda yan etki görmemen güzel. tedbiri elden bırakma.

Xeth

• Hero Member
« Yanıtla #25 : 30 Ağustos 2021, 19:00:49 »
bir süre yoktum fine başlamışsın hocam. fin konusunda yan etki görmemen güzel. tedbiri elden bırakma.

hoşgeldin hocam senin de güncellemeni bekliyorum.
Yeşilçay (x1)
Clear şampuan
Magnezinc (günlük 1)
Setirizin 5mg

Tedavi sürecim;

emekli kel

• Hero Member
« Yanıtla #26 : 30 Ağustos 2021, 19:36:24 »
başkanım bi tane foto atmıyorsun bizden istediklerine bak :)
baskanım imkanlar olmadı oluncada ben unuttum açıkçası
Saç konusunda eğitim almadım.Söylediklerim sadece sitelerden öğrendiğim bilgilerdir.

slade23

• Hero Member
« Yanıtla #27 : 30 Ağustos 2021, 19:43:18 »
baskanım imkanlar olmadı oluncada ben unuttum açıkçası
Neyse xeth kardeşimizin konusunu kirletmeyelim senden de bol fotolu bir konu bekliyoruz başkanım :)
avodart&minox&xpecia

tedavim

emekli kel

• Hero Member
« Yanıtla #28 : 30 Ağustos 2021, 20:00:27 »
 insallah artık imkanlar var gibi bişi unutursam benim ayıbım elden geliyor artık resim.
x saçlar daha iyi eskiye gore ama aynı ışık aynı makine daha net bilgi verir.

Xeth

• Hero Member
« Yanıtla #29 : 30 Ağustos 2021, 20:06:47 »
eskiye göre iyi abi, 26 kasımla şuan arasında 2 kat fark var en az. fakat şubat 2021'de saçlar çok daha iyiydi tabii
Yeşilçay (x1)
Clear şampuan
Magnezinc (günlük 1)
Setirizin 5mg

Tedavi sürecim;

Facebook Twitter Instagram