merhaba tekrardan güncellemek istedim.
şuanki tedavim;
minoxidil 15 ay - 2 aydir 2 günde 1
finasterid 2 ay - 2 günde 1 mg
daha önce 12-13 ay xpecia kullandım. dermarolleri 4-5 ay önce kullanmıştım beklediğim etkiyi görmediğimden bıraktım. artık bu işin zahmetinden yoruldum sadece iki etkenle devam edecem
minoxidil hakkında konuşacak olursam artık ana tedavim olarak görmüyorum çünkü finasteridin iyi çalıştığını düşünüyorum ve minoxidil çok fazla su tutuyor gibi geldi. örneğin minoxu azaltıyorum koşu sırasında ter azalıyor, artırıyorum ter artıyor. bu beni rahatsız ettiğinden sadece ön bölgede kullanmayi düşünüyorum ilerleyen günlerde.
finasterid hakkında ise hiçbir kötü yan etki yok, hâlâ tam tersi daha iyi hissediyorum. geçen hafta 1 hafta kadar kullanamadım spermdeki hafif sıvılaşma gitmişti yani geçici olduğunu anlamış oldum. (arada çok az fark var, pek etkilemiyor)
saçta yağlanma çok azaldı sadece kirleniyor. dökülme de baya azaldı ama dökülenler hâlâ ince ve kısa.
saçların durumu hakkında kendi hissettiklerim ise 1 ay önce tepem seyrek gözüküyordu ve şakaklarım daha hacimsizdi. minoxidil döngüsüne bağlıyorum onu. ama sol şakakta gerileme var. başlangıçta sol şakak, sağdan daha iyiydi. sağ şakağı biraz boşladım ve seyreldi. minoxla tekrar toparlayabilir belki ama sanmıyorum.
önerileri bekliyorum.
ilk fotoğraf yikadiktan hemen sonra
ikinci fotoğraf yikadiktan 1 gün sonra
üçüncü fotoğrafsa güncel sağ şakağın durumu