Herkese merhaba tekrardan, daha önce burada bir konum vardı. 14 aydır uyguladığım minoxidil ve xpecia sürecimi ve deneyimlerimi paylaşıyordum.
Eski konum da bu
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=17730.0Kısaca bahsetmek gerekirse şubat 2020 yılında yaptığım ağır bir diyet sonrası doktor teşhisli telojen effluvium yaşamıştım. Ardından saçlarım çok hızlı bir şekilde kafa genelinden dökülmeye başladı. Eksiklerimi yerine koyduktan bir süre sonra dökülmelerim azaldı. Fakat yeni saçlar gelmiyordu. Ben de cildiyeye gidip minoxidile ve xpecia'ya başladım. İki etkeni de zaman zaman azaltarak 14 ay kadar kullandım. Minoxidili ilk 7 ay sadece şakaklara uygulayıp başarı sağladım. Daha sonra var olan genel seyrelmem için tepeye de minoxidil uygulamaya başladım. Orada da beklediğim kadar olmasa da bir başarı söz konusuydu.
Bu etkenlerin yanında zaman zaman balık yağı, magnezyum, çeşitli anti inflamatuar şeyler, mimo masaj aleti, dermaroller kullandıktan sonra bunların etkisinin çok sınırlı olduğunu anladım. Ve 1.5 yıl önce kullanmaktan aşırı korktuğum finasterid'i kullanmaya karar verdim. Birkaç ay sonra 21 yaşına gireceğimden 2 günde 1, 1 mg kullanacaktım. Ve Minoxidili hem tüm kafaya sürmek eziyetti hem de deri problemlerine yol açıyordu. Artik döngülerinden de sıkılmıştım. Saçlarım 5-6 ay boyunca iyi, 2 ay boyunca kötü oluyordu. Ve tüm tedavime rağmen şakaklarım gerilemeye devam etti. Saçlarım uzayınca saçma sapan bir şekil alıyordu, orantısız uzuyordu. son zamanlarda saçlarım çok fazla dökülmeye başlamıştı. Yağlaninca seyrek gözüküyordu, kafam kaşınıyordu. Yani artık gelişmeyip geriliyordu.
Nihayetinde finasteride başladıktan 3 ay sonra tepe için minoxidili azaltıp sadece şakakta kullanmaya geçmek için plan yaptım.
Bugün Finasterid'e başlayışımın 2. haftası; en ufak bir yan etki yok. Anksiyetik durumlar yok, tam tersi kafamdaki büyük bir problemi attığım için daha iyi hissediyorum. Scalptaki inflamasyon neredeyse bitti. Sebore olmuyor şuan. Libidoda herhangi bir sıkıntı yok sanki eskisinden daha iyi gibi. Evet finasterid sonuçta bir ilaç dikkatli kullanmak gerekiyor ama kellik psikolojisi bana daha çok zarar veriyordu.
Bunlar da fotoğraflar
İlk fotoğraf döngü zamanı çok kısa saç, alttaki fotoğraf kestirdikten 2 hafta sonra (döngü sonrası) kapanan tepe, ve en alttaki gerilemeye devam eden şakaklarım