selam herkese 2 aydır güncelleme yapmıyordum, öncelikle o gün bahsettiğim kreatin mevzusunu bir süre daha düşünme kararı almıştım ama sonunda karar verdim ve 1 haftadır 3-5 gram olacak şekilde kullanmaya başladım.
( ilgilenen arkadaşlar için
yükleme dozu yapmadım, ilk 1 hafta 5 gram, idame olarak da 3 gram şekilde götürmeyi düşünüyorum. araştırmaya göre yükleme dozu daha da fazla dht artırıyor. muhtemelen doz bağımlı şekilde bir etkisi olacaktır. günlük tavuk da tükettiğim için 3 gram idame şeklinde gerileme vsyi kontrol ederek devam edecem. ve fini iki günde bir kullandigimda zaman zaman dht artışına dair şeyler hissederken bu ikisini kullandığım dönemden beri bir şey hissetmedim.)
-minoxidil 21 ay
-finasterid 8 aydır kullanıyorum (fini ilk 7.5 ay iki günde bir kullandım, kreatine başlamamla birlikte her gün yaptım ve kreatinle aynı anda alıyorum)
genel sağlık durumuna gelirsek 15 gün önce kan tahlili yaptırdım, karaciğer enzimleri normal sınırlar içerisindeydi. protein tozu, finasterid, minoxidil, yüksek protein, her gün alerji ilaçları kullanmama rağmen yediğim şeyleri temizleştirince tahlillerim düzeldi.
saçın durumuna gelirsek tepede bu işin başından beri olan hafif seyrelme hâlâ var ilerlediğini sanmıyorum. belki de yapısaldır bilemicem.
şakaklar 2 yıl içerisinde hafif geriledi ama hâlâ saçımın döküldüğünü belli edecek kadar kalitesiz değiller. onlar da 2 yıllık süreçte çok bir şey kaybetmediler. kısaca 2 yıldır başladığım yere yakınım. genel kalite olarak kesinlikle daha öndeyim onu söyleyebilirim.
bu arada saçı kestirdim. bunlar da saçın güncel durumu.
yorumlarınızı bekliyorum