Herkese tekrar Merhabalar, Konuyu saç ekim öncesi bölümünde devam ettirdim ama fin ile alakalı olduğu için buraya da ekliyorum.
7 Ekim tarihinde ekim planlanmıştı ama kararsızlığım yüzünden bir kaç yıl daha erteleme kararı aldım yaş 27 30+ a erteleme düşüncem var 3 ay 12 gündür 1.25 proscar kullanıyorum dün itibari ile 0.5mm dermaroller ekledim tedavime. Güncel durumu paylaşıyorum. Fotoğrafı hiç bir şekilde yanıltmayacak haliyle gün ışığında ve duş sonrası paylaşıyorum.
Ekim erteleme nedenim hem yaş hem de belki finasterid den alabileceğim faydayı düşünmem oldu. Saç noktasında beklentim öyle aman aman değil fotoğrafta da göreceğiniz üzere eğer finasterid ince olan saçları kalınlaştırır ve gürleşme sağlarsa sanırım az kalan seyreklik beni rahatsız etmeyecektir. Ek olarak ekim sonrasında da araştırdığım kadarıyla finas a devam etmek gerekecekti. Bu yüzden sadece finasın etkisini en azından bir kaç yıl gözlemlemek istedim. Tecrübeli grup üyelerine sorularım olacak.
1: 3 aylık kullanım sonrası pek bir gelişim göremedim finas dan. Ancak araştırdığım kadarıyla etkiyi 6 ay 1 yıl ve maksimum u 2 yılda gösteriyormuş. Net birşey söylemenizi elbette bekleyemem ancak görüşleriniz finasın fotoğraftaki incelikleri geliştirebileceği yönünde midir?
2:Yine muğlak ve kişiden kişiye değişen bir soru ama finas kullandığım müddetçe en kötü mevcut durumu koruyabilir miyim?
3:Şimdiden soracak arkadaşlara yanıt olsun 3 ay boyunca hafif testis ağrısı dışında yan etki görmedim. Kasık ağrısı bazen oluyor bazen olmuyor ama dayanılmayacak ölçüde değil. Özellikle ağrıyı düşününce arttığını fark ediyorum. Sanırım plasebo olabilir.
4: Şampuan olarak her gün prozinc şampuan 3 günde 1 vichy dc kullanıyorum. Umarım ilerleyen süreçte yağlanmaya faydası olur henüz göremedim faydasını. 2 hafta oldu kullanmaya başlayalı.
5: 2 yıl önce bu mavi serum benzeri serumlardan 10 ay civarı kullanmıştım ve fotoğrafta gördüğünüz yerleri baya kalınlaştırmıştı. Acaba bu min effect midir yoksa fin den kaynaklı mıdır? Tam emin olamıyorum. Hangi etken maddeye duyarlı olduğumu anlamaya çalışıyorum. Eğer fin 1 yıl sonra bir kalınlık sağlamaz ise sanırım min kullanmam gerekecek.
Resim de sol tarafta bir boşluk gözüküyor oradan yağ kisti aldırdım sebebi odur.
Şimdiden herkese teşekkür ediyorum. Konu yanlış yerde olabilir. Ekim amaçlı açılmıştı ama aslında ileri dönük bir ekim planmasını da barındırıyor. Hintell abi eğer hatalı görürse tedavi kısmını taşıyalım hemen.
Teşekkür ediyorum.