Merhaba Arkadaşlar,
Öncelikle Hintell olmak üzere tüm değerli foruma emek vermiş ve tecrübelerinden faydalandığımız herkese teşekkürü borç bilirim.
Gelelim konumuza daha önce açmış olduğum konuları aşağıda paylaşıyorum. İlki döner bölgemin dupa olduğundan şüphelendiğim konu. İkincisi ise finasteridin yan etkileri konusunda bilgi edinmek için açmış olduğum konu.
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=19637.0https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=22851.0Bu özet bilgilerden sonra kısaca kendi sürecimi anlatmak istiyorum. 23 yaşında başlayan saç dökülme sürecim belli bir hızda devam ediyor. Şu an 27 yaşındayım ve saçlarımı 30+ yaşlara kadar mümkün oldukça koruma düşüncesindeyim.
Bugün itibari ile proscar 1/4 tedavime başlamış bulunmaktayım. Ek olarak sadece akşamları 4 5 fıs olacak şekilde minoxil tedavim yaklaşık 6 7 aydır devam ediyor ve şuan sanırım döngü içerisindeyim.
Proscara başlama kararım yaklaşık 25 li yaşlarda başlamış olduğum ve şu ne idiğü belirsiz solüsyonları kullanarak kendimce çok iyi sonuç aldığım ve yan etki görmemem kanısı ile başladı. Bu solüsyonlar ne kadar riskli olursa olsun(kimseye önermeme ile birlikte) herhangi bir yan etki yaşamadım. Yaklaşık 1 yıl kullandım. Sonradan bu solüsyonlarında içerisinde fin dut ve min olduğunu öğrendim. Bu düşünce ise bugün proscara başlamam da önemli bir etken oldu. Çünkü o süreçte herhangi bir yan etki görmemiştim ve olumlu bir sonuç almıştım. Solüsyonu askerlik sebebiyle 1 yıl kadar önce bıraktım ve saçlarımda gerileme başladı. Umarım olumlu etkiyi mevcut tedavimden de alabilirim. Hem kendi gelişimimi görmek için bir blog gibi kullanmak adına hem de sizlere de bir katkım olursa diye süreci buradan paylaşacağım.
Öncelikle saçımın mevcut halini en kötü ışık altında ve normal oda ışığı altında paylaşacağım. İlk fotoğraf cam önü ve baya bi ışık alan pozisyonda. İkinci fotoğraf ise normal oda ışığı. Son paylaşacağım fotoğraf yukarıda bahsettiğim solüsyonu kullarken elde etmiş olduğum şahsi kanaatimce olumlu sonuç olacak.
Ek olarak görüş ve yorumlarınızdan ve tecrübelerinizden de tabiki faydalanmak istiyorum.
Şimdiden teşekkür ediyorum.