dikkatimi çeken bir durum var, bu yabancı hastalardan 5009 greft ekilen kişinin üst komple açık, ense kısmı da çok fazla seyrek yani micromotor ile alan birine gitse ekime uygun değilsin bile diyebilir.. ama koray hoca ekim yapmış sonuç harika olmuş. peki aynı durumda ki Türk hastalara neden eksem mutlu olmazsın diye geri çeviriyor? ekse bu hale getirse adam mutlu olmayı bırak ölene kadar dua eder.
Bunun bir çok nedeni vardır bence kişisinin verici alanının salıgı ve böyle bir açıklıga yetecek donör bölgesındeki malzeme olması ile alakalıdır. Aynı zamanda da bu açıklık kapandıgında donör bölgesının çok seyrelmemesi ve alım yapıldıgı belli olmaması gerekir. Eger böyle bir açıklık varsa ve donör yönünden de krıterler uyuyorsa neden yapmasın.. bu hastada açıklıgı çok ama hala verici alan olarak sanslı bır hasta demekki olmasa böyle bir sonuç alamazdı Bunun türk hasta yada yabancı. Hasta ayrımı ile alakası yok anlıycagın birde insanların kafaları hep aynı boyutta degil bazı ınsanların kafaları büyük yada alınları cok geniş bazılarının kafasına göre açıklıgı çok ama kafa yapısı küçük ve malzeme yeterlı olabılır işte krıterlere uyması önemli bunlar sahsı düşüncelerim.
Tabi ki nedenleri vardir ancak burada gördüğümüz fotoğraflar ile bir karşılaştırma yaparsak kabul etmediği donör ile bu bahsettiğim donör arasinda ufak farklar var..yoksa sari sac olması bile avantaj..koray hoca sanirim kendi tatmin olmayacağı ekimi yapmıyor. Yani buna ekeyim arkasi bos kalsin kendisi razı zaten demiyor.hasta raziysa bence ekmeli.sonucta adamin saci yettiği kadar da olsa koray hocayı istiyorsa ekmesinde sakınca yok şahsi fikrim.
Hasta beklentisini belirtirse gönderdigi mailde yada görüşmede yapabılcegı bısey varsa bence gerı cevırmez ama direk mail atıp beklenti belirtmeden ulaşırsa açıklıgı fazla kişiler ozaman bu gibi durumlar olur bunu sormustum cunki hoca ya .. bunu belirtmesee Hasta dogal olarak doktor da ben ekerim ama açıklıgından ve donör durumundan dolayı onu tatmın etmeye bilirim mantıgı oluşabılır. Asmed tamamen hasta memnunniyeti üst düzey olması mantıgı ile çalışan bir merkez Ticari amaçlar güdmedigi için hastanın konusma sekli önemli diye düşünüyorum. o yüzden bu rahatlığı en baştan hasta doktora verir ise ben durumumun farkındayım oldugu kadar ne yapabılırız derse bence sıkıntı olmaz bunları belirtmek önemli . sonucda olabilicegin en iyisi olucagı konusunda senınle hem fikiriz. Dedigin gibi hasta koray hoca yı istiyor durumunun farkın olabicegi kadar sonuca razı ozaman bunu koray hoca ile iletişime geçip tekrar belirtmeli yada en başından belırtmeli . Bide koray hoca bana da sormustu "Benden beklentin nedir". Nasıl bir saçın olmasını istiyosun diye sordu:) hastanın beklentisine çok önem veriyor bunu karşılaması için
Cevap için tesekkur ederim.yaklaşımı dediginiz gibi olursa cok iyi. Çünkü ben önleri tarasam gerisi seyrek olsa yeter diyip koray hocaya gidecek cok adam çıkabilir.en iyiye gitmeyi kim istemez? Parayi ayarlayan herkes orada ektirmek ister.
rica ederim dostum nedemek .. Birde şu var sonuçta malum. Fiyat yüksek dogal olarak hasta beklentiside yüksek olabilir Hocada düşünebilir yanı bana bu kadar ödeme yapıcak ama donör. Durumu zayıf açıklıgı fazla tatmın olmaz bu maliyete göre haklıda dogru bır davranış en azından dürüst. Oyüzden burda hastanın beklentisi devreye giriyor bunu üstünü basa basa belırtmeli ki doktorunda içine sinsin. Tabı bunlar kendi düşüncelerim tanıdıgım kadar kafamda oluşan düşünceler bunuda belirteyim .
bir de merak ettiğim şu var, mesela ioh da ektiren donör alanı zayıf,üst kısım komple açık kişilere ortalama 7-8 bin greft kapasitesi olduğu söylendi. hatta çoğuna 4-5 bin ekildi geriye 3 bin daha kaldığı da söylenmiş. koray hoca o kişilerden birine saç ekmemişti. şimdi 7-8 bin donör kapasitesi olan adama koray hoca 1 yıl arayla ekse çok memnun kalınır. o zaman aklımı kurcalayan şu; ioh yalan mı söylüyor? 5 bin diyip 3 mü çıkarıyor. bu durum bence çok önemli sonuçta greft başı 1.5 Euro alıyorlar. bilgisi olan herkesin yorumunu beklerim.
daha once basimdan kotu bir ekim tecrubesi gecti ve koray hoca ile gorusmeye gittigim repair amacli. detaylari geciyorum, bana kalsa bu donorden 1500 ciksa iyi diyordum, koray hocayla detayli bir inceleme sonrasi 4400 graft kapasitesi oldugunu soyledi. ANCAK;
asil sorunun "dupa" oldugunu, bu neden finas kullanip 6 ay sonra tekrar gorusmemiz gerektigini soyledi. ve konusurken ozellikle belirttim, "sıklık degil dogallik istiyorum" diye. bu nedenle o da "yardim etmek istiyorum" diye gorusunu soyledi. yani demek istedigim su, eger hic ekim yaptirmamis olsaydim buyuk ihtimalle koray hoca ekime uygun olmadigimi, cunku donor bolgemde de %15 oraninda dokulme olacagini belirtirdi (dupa iste yani). fakat simdiki durumda oncelik eski ekimin repair'i olacagi icin"6 ay sonra tekrar goruselim" dedi.
yani hoca istese tamam 3000'lik ekim yapalim deyip toparlayabilirdi, gayet dogal bir sekilde. ama daha sonrasi icin de dusunerek finas etkisini gormek istedi. buyuk ihtimalle bu tip ihtimalleri de dusunerek hastalarini geri cevirebiliyor hoca. (ki dogru olanin da bu oldugunu dusunuyorum).
5 ay sonra gorustugumuzde ne diyecek bilmiyorum, onu da zamani gelince yazarim.