Teşekkür ederim Hintell. Sizi her başlıkta görüyorum. Yorumunuz önemliydi benim için.
Sekiz yıl önce aynı kişiye yaptırmıştım. O dönemde de çok memnun değildim. Farklı sorunlar yaşamıştım. Fakat saçlar çok güzel tuttu. Şok dökülme olmadı. Sıklığı çok iyi oldu. İki-üç yıl boyunca ektirdim diye yemin etsem bile kimse inanmazdı. Tecrübe ettiğim kötü bilmediğim iyiden iyidir mantığıyla düşündüm. Aynı ekip mi yapacak sorusuna "evet, ekibimiz aynı" cevabını alınca başka hiçbir şey düşünmedim. Fakat öyle olmadı. Kollarımda yemyeşil duran damardan damar yolu açamayıp zorlayanlar, diğer kolumdan açın deyince tecrübesizlikten ve yanlış yapma endişesinden 10 dakika uğraşıp kolumu mosmor edenler eline greft alıp saçımı ekmeye çalıştı. Ve bu savunuluyor.
Bunu söylemeye yemin ediyorum ben utanıyorum. Sanki o kişilere zarar verecekmişim, hiç değilse kalplerini kıracakmışım gibi hissediyorum. Kişisel olarak çok iyi insanlar olabilirler. Bunda sıkıntı yok. Zaten onların suçu da yok. Fakat onların iş olarak gördüğü şey benim canımla ilgili bir mesele. Bana bunu reva görenler hakkında ben de gerçekleri bu kadar yazabilmeliyim. Ben onlarla konuşup anlaşmadım. Ekibimiz aynı deyince yemin et, vallaha de mi deseydim... Yani böyle gelişti olaylar.
Şu da var; her şeye rağmen canlı greft ekildiyse çok kötü görünmüyor. Ekimin sıklığından dolayı biraz endişem var. İlk ekimde donör bölgemin çok iyi olduğu söylenmişti. Zamanla kalitesi azalmış olabilir tabi. 2800 dendi ama ben 2000 civarı ekim yapıldığını tahmin ediyorum. Sonuçta güvene dayalı bir ilişkimiz kalmadı. Saç çizgisini daha önceki gibi kendisi çizip şuraya şu kadar buraya bu kadar ekelim gibi bir planlama yapmadı. Kanal açmayı da daha önce kendisi yapmıştı. Biraz daha girintili çıkıntılı yapılmıştı daha önce. Bu sefer biraz daha düz gibi. Önceki ekimle hiç alakası kalmadı bu ekimin.
Ekim devam ederken yöne dikkat ediyor musunuz diye sordum. Saçın çıkış yönü kanal açmayla ilgili dediler. Ekerken kökün içeriye girmesi yeterli, kanalın açıldığı yere göre çıkacak dediler. Bilmiyorum.
Bu noktada çizgi, mizgi umurumda değil. Greftlerim öldürülmeden yerine yerleştirilmiş olsun, bir şekilde uzamaya başlasınlar, kuruyup gerft greft dökülmesinler başka bir şey istemiyorum.