Tarih: 08.07.2021
Ekim Merkezi İsmi: Mersin Murat Mantı Saç Ekim Merkezi
Greft miktarı: 4700
Merhaba arkadaşlar.
Ön saç çizgimden de anlaşılacağı gibi daha önceden mini bir ekim gerçekleştirmiştim. Yaklaşık 2000 greft ekilmişti. Daha fazla da ekilebilirdi fakat donör bölgeyi riske etmeden bir işlem yaptırmak istemiştim. Çizginin bu şekilde olmasını ben istemiştim çünkü minimum ekimde ancak böyle olabilirdi. Saçı öne doğru yatırdığım için uzadığında sorun olmayacaktı ki olmuyordu da zaten.
Ekimden mükemmel olmasa da memnundum. Ekilenlerin çoğu çıkmıştı fakat zamanla tepede açılma biraz arttı ve ön çizgiyi biraz daha genişletmek istedim.
Mersinliyim ve uzağa da gitmek istemedim. Etrafımdaki güzel sonuçların nerede yapıldığını sorduğumda hep aynı isim söylendi ve ben de görüşmeye gittim.
Ekim için nakit 5500 tl verdim. Kredi kartı olsa 6000 tl olacaktı.
Daha önce ekim yapılmamış olsa fiyat 4000-4500-5000 civarı olacaktı. İkinci ekimde deri daha sert olduğu için en az iki safir uç kullanmak zorunda kalıyorlarmış. Bu yüzden fiyat farkı oluştu.
Donör bölgeden ne kadar çıkartabilirsek hepsini ekeriz merak etmeyin dedi kendisi.
Benim ne kadar pimpirikli olduğumu da anlamıştı rahat ol, sen bana bırak dedi. 2. kez gitmemde kafamdaki son soru işaretlerini de giderip randevu aldım. 10 gün sonraya randevu verdi ve ekim dün itibari ile gerçekleşti.
Saat 8'de kişisel bilgiler not edildi, fotoğraf çekilip saç kesildi ve yıkandı. Tansiyon ölçüldü.
9 gibi Murat Bey ve eşi geldi.
Gerekli uyuşturma işleminden sonra alım işlemini Murat Beyin eşi yaptı. Çok düşük devirde kullandı motoru. İşlem yaklaşık 1,5 - 2 saat sürdü. Ardından bir o kadar süre de saç kökleri kafadan toplandı ve dizildi. Ardından yemek molası verildi. Yemekten sonra Murat Bey kanalları açtı. Gayet titiz şekilde davrandı. Bu işlemler bittiğinde saat 13,45 civarıydı.
Ardından iki taraftan ekime başlandı. Ekim kısmı yaklaşık 4 saat sürdü. Son yarım saatte serum takılmasını istedim. Hem antibiyotik hem de ağrı için iyi oldu. Saat 18.10 gibi ekim bitti.
Biliyorsunuz ekimdeki en zor şey iğne battığında acıması vs olabilir fakat ekimin daha iyi yapılması için sabit kalmak da zor.
Akam olduğunda hepsinin biteceğini düşünerek sabretmelisiniz.
Ekim yeri Mersin'in en gözde iş merkezlerinden biri olan Ekinci İş Merkezinde. Mersin Forum'un hemen üstünde.
Yaklaşık 12 tane çalışan var. Çalışanların hepsi bayan ve sağlık meslek bilgisine sahip kişiler.
Bir çalışanın söylediği bu yöndeydi en azından. Hepimiz serum takabilir veya diğer işlemleri gerçekleştirebiliriz demişti.
Özellikle ekim kısmında yer alan kişiler 3 yıllık tecrübeye sahipler.
Murat Bey ve eşi başta olmak üzere hepsi güler yüzlü ve işlerini iyi yapmaya özen gösteriyorlar. Kadro gerçekten dinamik.
Ortam gayet temiz ve düzenli.
Benim bulunduğum iş merkezinde aynı anda 2 ekim yapıldı. Hatta 1 ekim de özel bir hastanede yapıldı. Hastanedekine öğleden sonra başlandı. Galiba greft sayısı azdı.
2 kişiye ekim yapıldı demiştim. Benim donör bölgeden saç kökü alınırken Murat Bey diğer odada kanalları açıyordu. Sonrasında yer değişildi. Öğleden sonra da Murat Beyin eşi diğer hastanın saç köklerini almak için hastaneye gitti. Benim kanal bitince de Murat Bey gitti.
Hastane yakında olsa gerek ki git gel yapabiliyorlar.
Daha önceki ekimden yüzde yüz memnun değildim. Ekilenlerin %75i çıkmıştı. Çok kötü bir oran değil tabii ki. Fena değildi.
Umarım bu ekimde Murat Beyin dediği gibi ön ve orta kısımlarda % 98 çıkış oranını yakalarız.
Tepelerde de % 70'i çıkar diyor kendisi.
Ayda ortalama 60 ekim yapıyorlarmış. Herhangi bir yerde reklamlarını da görmedim. "Mersin saç ekimi" yazdığınızda da ilk sırada çıkmıyor mesela. Bunun sebebi zaten yeterince kişi birbirinden duyarak ekime geliyor. İnstagramdaki hesabında da daha önce ekim yaptırmış olan kişilerin fotoğrafları var. Ben gayet orijinal olduğunu düşündüm.
Ayrıca ilk 3 gün hiçbir şekilde su değmesin dedi Murat Bey. 3. gün ilk yıkamayı kendileri yapacakmış. 10. gün ise kabuk temizlemeye gidiliyor.
1,2, ve 3. ayların sonunda prp yapılacakmış. Hepsi ücrete dahil tabii ki.
En önemli şeyin açılan kanallar olduğunu söylüyor. Hem açısı için hem de kullandığı safir uç için. Safir uca çok güveniyor kendisi. Daha az tahriş olduğunu ve daha iyi açı verildiğini söylüyor.
Sonuç olarak ekim dün yapıldı ve bugün arka kısımdaki bandajı çıkardım ve bir şey sürmedim. Doğal olarak kurumasını söyledi. 1 paket antibiyotik verdi sabah akşam içmem için. Çıkışta araca kadar götürdüler ve araca teslim ettiler. İçeri girerken bile başımı eğip sağlam teslim ettiklerinden emin olmak istediler.
Murat Beyin kendisinden izin alarak yazıyı paylaşıyorum. Bir sakıncası yok her türlü eleştiriye açığım diyor kendisi.
Şu ana kadar olumsuz bir şey görmedim. Umarım ekimin sonucu da güzel olur.
Yazım çok mükemmel olmadı farkındayım, daldan dala atlamış olabilirim. Aklıma gelen kısımlar olursa sonra yazarım. Bu ekimle ilgili sorunuz var ise alabilirim.
Her gün resim eklemeyi düşünmüyorum.
Yapılan özel durumlardan sonra ve ardından ayda bir paylaşım yapmayı planlıyorum arkadaşlar.
Sağlıcakla kalın...