merhaba hayırlı olsun öncelikle bende sizler gibi merkez araştırmasındayım.. ekim esnasında ağrı sızı çok oldu mu? Basınçlı anestezi mi yoksa iğneli mı yaptılar.
Çok tşk. ederim hocam. Umarım sizin için en iyi olacak ekim merkezini bulursunuz. Ben forum üzerinden 3 ekim merkezi belirledim kendimce. İlkini aradım nasılsa dolmuştur, ekim falan yaptırmam diye. Bir anda kendimi randevu tarihi ayarlarken buldum
Anesteziyi iğne ile yaptılar hocam. Basınçlı anestezileri var mı? inanın bilmiyorum. İlk iğnemeler donör alana yapılıyor. 4-5 iğneden sonra ki iğnelerde acı artık azalıyor hissetmiyorsunuz. İlk iğnelerde hissedilen acı da öyle dayanılmayacak boyutta değil zaten. İğne içi ilaç zerkedilirken yanma oluyor. Tabi bu durum kişinin acı eşiğiyle alakalıda olabilir. Sonrasında ki süreçte zaten tabiri caizse kafanız beton gibi oluyor. Kafanızı kesseler haberiniz olmaz:) Ben 24 saatin üstünde bir uykusuzluk ile girdim ekime. Gökhan bey uyursun ekimdeyken daha iyi vakit geçer demişti. Ki çoğu ekimdeyken uyuyormuş. Ben direndim uyumamak için, ters bir hareket yaparım kötü olur düşüncesi ile. Yoksa gayet rahat uyuyabiliyorsunuz acı vs hissetmeden. Ekimin sonlarına doğru, son yarım saatte anestezinin etkisi azalmaya başladığından sanıyorum ekim yapılan kanallarda acı hissetmeye başladım. Dişimi sıktım ekim bitti
Yüksek greftli ekimlerde sonlara doğru bu durumun olması sanırım normal.