Gönderen Konu: Saç ekimi yaptırmalı mıyım beklemeli miyim ?  (Okunma sayısı 1781 defa)

baldLion

• Hero Member
Ynt: Saç ekimi yaptırmalı mıyım beklemeli miyim ?
« Yanıtla #15 : 10 Temmuz 2021, 16:03:19 »
Öncelikle dht hormon testi yaptır sonra duruma göre doktor önerirse fin kullanabilirsin ama o da kesim tedavi değil büyük ihtimal gene saç ekimine ihtiyaç duyacaksın ama olan saçlarını korumak adına fayda görmen yüksek ihtimal olur.
Daha konservatif tedavi istersen dermaroller sonrası hair forte gibi procapil içeren losyonlar bazı kişilerde çok iş görebiliyor .
Ayrıca fini majistral olarakta kullananilirsin yan etki ihtimali bence çok daha düşük oluyor.
Ama tabi dht değerin aşırı düşerse bırakman gerekir.

Bağzıları

• Full Member
« Yanıtla #16 : 10 Temmuz 2021, 17:08:17 »
Dht hormonu testi için hangi birime gitmeliyim? Fini majistral olarak kullanabilirsin dedin majistralin ne demek olduğunu bilmiyorum. Cevapların için şimdiden teşekkürler. Birde b12 vitaminim sınırın altında baya bunun etkisi ne kadardır ?

onizuka eikichi

• Dr koray Erdoğan saç ekimi sonuçları
  • Hero Member
« Yanıtla #17 : 10 Temmuz 2021, 17:52:43 »
Bu yaşta kullanmazsam hani saçları tutmak adına bişi yapmazsam maks 3 senede kelim ben. Çok genç derken neyi kastediyorsunuz tam olarak anlayamadım. Elim kolum bağlı rüyada olduğumu düşünüyorum :))

Erkeklerin gelişimi 26 yaşına kadar sürebiliyor ses telleri, sakal çıkışı, cinsel fonksiyonlar gibi ve siz 21 yaşındasınız. Bu nedenle yaşınıza genç diyorum. Eğer antiandrojen kullanırsanız bu gelişimi dht baskılayarak bir nevi yavaşlatmış hatta dht seviyeniz düşükse durdurma aşamasına getiriyorsunuz. Ben bu yüzden hiç kullanmayın diyorum. Agresif dökülmede antiandrojenlerde büyük destek olmaz çünkü uzun soluklu kullanımlarda bir süre sonra etkisi azalıyor. Tabi hayat sizin ve siz bilirsiniz araştırıp kendiniz karar verin. Ben düşünlerimi söylüyorum.
Tavsiye/öneri isteyen arkadaşlar ben doktor değilim. Saç ekimi üzerine ya da plastik cerrahi konusunda hiçbir eğitimim yok. Ben de sizler gibi yaşadığım saç sorunun da edindiğim deneyimleri, yaptığım araştırmaları, denediğim ürünlerden nasıl sonuçlar aldığımı foruma aktarıyorum.

Bağzıları

• Full Member
« Yanıtla #18 : 10 Temmuz 2021, 20:27:45 »
Bende çok büyük ihtimalle agresif dökülme mevcut. Stres, düzensiz beslenme, saça bakım yapmama gibi şeyler bende mevcut. Ben dahiliyeden randevu alıp dht hormonuma baktırıcam. Eğer dediğin gibi hiçbişi kullanmassam da saçlar kısa sürede dökülecek ve beklenen an kellik gelecek. Geçenlerde buraya bi saç ekimi danışmanı geldi medicalparkta görev yapıyor bana birkaç referans gösterdi çok başarılıydılar. Bi yandan ekim yaptırabilirim ama ilerde pişman olma ihtimalini sürekli göz önünde bulunduruyorum. Sen bu saça sahip olsan ve çok takıntılı biri olsaydın bildiklerinle tecrübelerinle nasıl hareket ederdin ? Cevaplarınız için teşekkürler. Kendimi yalnız hissetmiyorum bi nevi. He birde toppik kullansam zararı olur mu? Toppik hakkında ne düşünüyorsunuz ?

onizuka eikichi

• Hero Member
« Yanıtla #19 : 10 Temmuz 2021, 22:19:10 »
Bende çok büyük ihtimalle agresif dökülme mevcut. Stres, düzensiz beslenme, saça bakım yapmama gibi şeyler bende mevcut. Ben dahiliyeden randevu alıp dht hormonuma baktırıcam. Eğer dediğin gibi hiçbişi kullanmassam da saçlar kısa sürede dökülecek ve beklenen an kellik gelecek. Geçenlerde buraya bi saç ekimi danışmanı geldi medicalparkta görev yapıyor bana birkaç referans gösterdi çok başarılıydılar. Bi yandan ekim yaptırabilirim ama ilerde pişman olma ihtimalini sürekli göz önünde bulunduruyorum. Sen bu saça sahip olsan ve çok takıntılı biri olsaydın bildiklerinle tecrübelerinle nasıl hareket ederdin ? Cevaplarınız için teşekkürler. Kendimi yalnız hissetmiyorum bi nevi. He birde toppik kullansam zararı olur mu? Toppik hakkında ne düşünüyorsunuz ?

Dostum benim doğal çizgim gerideydi ve 16 yaşlarımda şakaklar ve yan saçlar yani temporal alanlarda açılma oldu. Ben açıkcası finasterid tarzı takviyeleri duymuştum ama o yaşlarda hiç kullanmayı düşünmedim. Araştırmadım bile yani ama daha sonra beni 28'lere kadar götürünce saçlarım varolan saçlarım dökülmeden ekim yaptırmayı düşündüğüm için takviyeleri o yaşlarda araştırmaya başladım. Ben şimdi 33 yaşlarında finasterid kullanıyorum o dediğim gibi o yaşlarda benzer psikoloji yaşayan birisi olarak kullanmamıştım. Ama bu kadar detaylı referans alabileceğim bir forumda o dönemde yoktu. Belki o zamanlar olsa Xpecia tarzı ürünler kullanabilirdim pek bilemiyorum. Şuan benim için saç dökülmesi çok büyük bir kaygı yaşatmıyor bana sadece estetik görüntüm için uğraşıyorum. Toppik uzun vadede saç diplerini havasız bırakacağı için saçlara zarar verebilir, özellikle o sabitleyici spreylerin zararı mutlaka saçlarınıza olur. Dht testi içinde cildiyeye değil endokronoji bölümüne gidip dht testi yapmak istiyorum saç dökülmesi için antiandrojen kullanacağım derseniz yardımcı olurlar. Şuan saw palmetto içerikli vitamin kullandığınızı söylersiniz ama finasterid için bilgi isteyin doktorunuzdan.
Tavsiye/öneri isteyen arkadaşlar ben doktor değilim. Saç ekimi üzerine ya da plastik cerrahi konusunda hiçbir eğitimim yok. Ben de sizler gibi yaşadığım saç sorunun da edindiğim deneyimleri, yaptığım araştırmaları, denediğim ürünlerden nasıl sonuçlar aldığımı foruma aktarıyorum.

Bağzıları

• Full Member
« Yanıtla #20 : 10 Temmuz 2021, 22:55:20 »
Anladım anlattıklarınız için teşekkür ediyorum. Randevu alıcam endokrinoloji için. Xpecia kullanmaya devam o zaman. Şöyle yapsam bir sakıncası olmaz umarım; toppik kullanırım bazen bazende kullanmam şapka takarım böyle idare ederim inşallah dökülmem durur da üniversitenin yarıtatilinde ektiririm. Toppik ne kadar duruyor kafada yıkayana kadar mı yoksa durulayana kadar mı ? Uzun vade derken kastettiğin zaman dilimi ne kadar ? Allah yardımcımız olsun :) Cevapların için teşekkürler.

onizuka eikichi

• Hero Member
« Yanıtla #21 : 11 Temmuz 2021, 14:43:09 »
Toppik kullanımı finasterid öncesi tatilde bir süre kullanmıştım yıkayana kadar kalıyordu kafada. Siz doktora danışın finasterid durumunu en doğru bilgiyi doktor verir zaten.

Bağzıları

• Full Member
« Yanıtla #22 : 11 Temmuz 2021, 14:49:52 »
Verdiğin cevaplar için tek tek teşekkür ederim.

herseyguzelolacak

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #23 : 28 Temmuz 2021, 04:25:37 »
Merhaba kardeşim yaşın kaç bilmiyorum ama ortalama aynı yaştayızdır diye düşünüyorum ben de 22 yaşındayım , alın çizgin bozulmamış önlerden hafif seyrelmen var(bak hafif diyorum çok değil) bu da çok normal 19-20 yaşlarında genetiğinde varsa DHT'ye bağlı saç dökülmesi çok yoğun bir şekilde başlıyor zaten. Vertex bölgende bence hiç bir şey yok gayet normal , çok az seyrelmiş. Ben sana göre daha keldim diyebilirim, ekim yaptırdım daha yeni. Sonucu görmeden sana yaptır ya da yaptırma diyemem ama bence takılacak bir şeyin yok gibi. Kafa yapın düzgün , saç rengin hoş. Çok fazla sorun etme , bi kan testi yaptır kan değerlerinde saça olumsuz etki edecek bir eksik ya da fazlalık varsa onu nötrle bence. Saç konusunda benim tecrübem şu oldu , ben lise sonuncu sınıfta yani 18 yaşında alnımın bir santim falan yanlardan açıldığını farkettim. Sonrasında hep sorun ettim , alnım açık alnım açık diye günde en az 22 defa düşünürdüm :D , psikolojik olarak mükemmeliyetçi ve takık bir yapım vardı benim de. Bunu çok düşünmek , çok sorun etmek saçlarımın 2-3 sene içinde daha kötü bir vaziyet almasına yol açtı. Anne tarafım full saçlı , Babamın saçları 35'ten sonra gitmiş ailede en az saçı olan benim bu genetik değil psikolojik diye düşünüyorum :D. O yüzden ne kadar takarsan kafana o kadar çok dökersin ,ya da süreci erkene almış olursun diyeyim. Çok fazla takmamaya çalış , seviliyosun.
  • Ekim Tarihi: 07.07.2021
  • Ekim Merkezi ismi Art Hair Clinic Şişli
  • Greft Miktarı 3200
  • Yaşınız 22
  • Medikal Tedavi Xpecia Tablet , Biotin , Ferrum (Demir İlacı)

Bağzıları

• Full Member
« Yanıtla #24 : 29 Temmuz 2021, 11:37:24 »
Merhaba kanka bende 21 yaşındayım benimde işte 17 18 li yaşlarda başladı. Bende senin gibiyim mükemmelliyetçi bi yapım var ve daha bi takığım. Tamamen kel sayılmam ama saç tellerim ince ve seyrek olduğu için kötü duruyor. xpecia kullanıyorum 2 aydır etkisini görüyorum işe yarıyor ama tam değil daha 2 ayım daha var tam etki görmem için ilk ay günde 2 kullanıyordum sonra 1 tablete düşürdüm baktım olmuyor tekrar 2 ye çıkardım. ilk 4 ay 2 tablet kullanmak gerek. ben bu ilacı ömrümün sonuna kadar kullanabilirim saça güzel etki ediyor. ayrıyetten fixplant aldım açık olan yerlere serpiştirip açıklığı tamamen kapatıcam. ben ekimi erteledim kafamda 25 yaşında falan yaptırırım belki. kan testi yaptırdım d vitaminim ve b12 im eksevimli d vitaminim toparladı ancak b 12 asgarinin da altında değer olarak. psikolojik olarak da çok etki ediyor aynen takmamaya çalışıyorum ama ne kadar başarıyorum bilinmez :) Benim anne tarafı kel baba tarafı iyi. takmamaya çalışmaya çalışıcam sende seviliyorsun teşekkür ederim yanıtın için. :)

Bağzıları

• Full Member
« Yanıtla #25 : 29 Temmuz 2021, 11:40:30 »
ekim sürecini paylaşır mısın

erkenekim

• Full Member
« Yanıtla #26 : 29 Temmuz 2021, 13:14:08 »
Yabıştır
  • Ekim Tarihi: 2015 - 2021
  • Greft Miktarı 3200 + 3000

Bağzıları

• Full Member
« Yanıtla #27 : 29 Temmuz 2021, 14:47:59 »
yabıştır derken ?

Facebook Twitter Instagram