Öncelikle herkese merhaba bu forumu açan ve foruma katkılarını sunan tüm üyelere teşekkür ederek başlamak istiyorum. Olumlu veya olumsuz süreçler olsun farketmeksizin herkesin kendi derdiyle ilgilenirken başkalarına yardımcı olması çok güzel bir şey. Hala bir yerlerde aynı dertleri yaşayıp bunları birbirleriyle paylaşan insanlar bulmak iyi hissettiriyor.
Benim konuma gelecek olursak 23 yaşındayım. Dönem dönem kepek ve seboreik dermatit sorunu yaşıyordum. Mevsim geçişlerinde çok azıyorlardı özellikle, tabi saç dökülmesi yıllar içinde az şekilde oluyordu taa ki geçen sene pandemi dönemimde bunu farkedene kadar. Ama şunu belirteyim benim sürecim şöyle ilerledi yine kafamda seboreik dermatit atakları yaşamaya başladım ve kaşıntıdan duramaz oldum ve bu kaşımalarım resmen kafa derimi yolucak düzeye çıkıyordu ve özellikle tepe kısmımı deli gibi kaşıntı tutuyordu bu nedenle bir gece saçlarımı sıfıra vurdum kafa derimde bölgesel olarak kızarıklıklar vardı sonra biraz rahatladım ve saçlarım hafif uzamaya başladı bu seferde tepe kısmımda açılma olduğunu farkettim fakat saç çizgim olduğu gibi duruyordu. Ama daha sonra forumdan okuyup edindiğim bilgilerle saç çizgim düzgün durmasına rağmen ön taraflarda özellikle şakaklarda minyatürleşme denen süreci de yaşamışım o an farkedememiştim. (eklediğim ilk fotoğraf bu bahsettiğim dönemden yani 1 sene öncesinden)
Gel zaman git zaman bu fotoğrafın üzerinden 6 ay geçtikten sonra yani bu kış yoğun bi saç dökülmesi yaşadım. Özellikle incelerek dökülen saçlardı. Tabi alışkanlık oldu sürekli elimle saçlarımı aşşağı doğru silkeleme ihtiyacı hissetmeye başladım acaba kaç tel dökülcek falan diye ama baya fazla saç kaybettim. Bu kış böyle devam etti. Artık ciddi oranda ön taraflarında seyreldiğini görmüş oldum. Saçımı kısa kestirdiğimde alnımın daha büyük göründüğünü anlıyordum. Bununla beraber sürekli saçlarımı kafaya takmaya başladım. Bu forumu keşfetmeden önce kendi araştırmalarımla 5000lik biotin kullandım 2 ay önce ama bi faydasını görmedim, ek olarak düzenli şekilde ağırlık antremanları yapıyorum.
Genetiğe gelecek olursak babam, amcalarım, dayılarım kel. Babam ve dayılarım NW 6, bazı amcalarım NW 4-5 biri de NW 6. Bir dedem NW 4, rahmetli dedem ise saç dökülmesi yaşamamış NW 2’ydi en fazla.
Babamla konuştuğumda onunda saçlarının 23 yaşında dökülmeye başladığını öğrendim ve 32-33 yaşlarında tamamen NW6 olduğu, düğün fotoğraflarında (27 yaşındayken) NW 4 seviyelerinde olduğunu gördüm.
Muhtemelen babam gibi olacağını ön görüyorum. Ama beni korkutan bir başka husus ilginç şekilde tepe ve ön bölgemdeki saçların aşırı derecede incelmesi yani “diffuse thinning” denen durum mu oluştu bunu merak ediyorum ve diffuse thinninge maruz kalan kişilerin saç ekimine uygun olmadığını okudum ve korkmaya başladım. Ayrıca bir diğer husus da kulak üstümün yani favorilerimin üstünün seyrek durması anlayamadığım şekilde ilginç duruyorlar. Burası içinde “DUPA’dan” şüpheleniyorum.
Lafın özü, şimdi siz değerli kullanıcılar ve Hintell’den ricam benim saç durumum hakkında yorum yapmanız, ilerde ekime uygun muyum, DUPA ve diffuse thining var mı ve önerebileceğiniz şeyler nelerdir bunları bilmek.