Gönderen Konu: Saç dökülmesi nedenleri  (Okunma sayısı 60929 defa)

mem

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: Saç dökülmesi nedenleri
« Yanıtla #45 : 12 Şubat 2018, 00:19:23 »
hocam dediğiniz konuların hepsi çok mantıklı geldi ve cidden çok yararlı bilgiler. Güneş ışığından hep kaçardım ve bugün D vitamini için 20 dakika kadar güneş ışığında kaldım yalnız kafama takılan bi şey var siz hangi masaj türünü nasıl uyguluyorsunuz bu konuda bilgilendirirseniz sevinirim. O biraz üşendirici geldi

Parmaklarımla deriyi sıkıp bırakıyorum ,gerçekten üşendirici ,tıkanan damar açmak imkansız ,ancak büzüşen damarların tıkanmasını önlüyor , finasteride başladım ,sebebiyle saçım durmadan döngüye giriyor, bu olay şuna benziyor açık yaran varsa mikroplar sürekli oraya saldırıyor devamlı pansuman yapmak lazım

mem

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #46 : 12 Şubat 2018, 19:32:01 »
saç dökülmesi kalp hastalığına sebep olma konusunda obeziteden bile daha büyük bir risk taşıdığı bilimsel olarak kanıtlanmış olan erkek "hastalığı". obezlerin kalp hastalığına yakalanma riski obez olmayanlara göre 4 kat daha fazlayken erken yaşta saç dökülmesi veya saç grileşmesi yaşayanlarda bu risk faktörü neredeyse 6'ymış.

sanırım  damar kireçlemesini çok güzel kanıtlar niteliğinde
https://www.escardio.org/The-ESC/Press-Office/Press-releases/male-pattern-baldness-and-premature-greying-associated-with-risk-of-early-heart-disease

kilian

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları

mem

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #48 : 17 Şubat 2018, 19:58:34 »
.
saçın genetiğinde dökülme diye bir şey yoktur arkadaşlar..bu nerden çıkıyor bilmiyorum.Saçlı deride dht blokajı nedeniyle ve hormonal olarak saçlar zayıflayarak dökülüyor.Kıl kökünün genetiğiyle  bir ilgisi yok .Neden hep tepeden dökülüyor niye sorarsanız kanlanmanın en zayıf olduğu bölge başın tepe kısmıdır. Ense ve yanlar daha yogun damarlanmaya sahiptir. DHT  bu zayıf damarlanmdan faydalanarak kıl foliküllerini sarıp zayıflatıyor ve saç dökülüyor.Ekime gelince arkadan yani enseden alınan foliküller iyi damarlanmadan dolayı daha güçlü oluyor. Tepelere ekim yapılınca bu bölgeye saç gelir gelmez dht aktive oluyor ve yavaş yavaş folikülleri zayıflatmaya başlıyor ve onlarda 5 yıl içnde yavaş yavaş dökülüyor. Bunun aksi imkansız,siz hiç bir defa saç ektirip ömrü boyunca öyle gezen gördünüz mü? bir de bu işlen transpalntasyondur yani nakildir.Alım şartları saklama koşulları ve ekim methodu tabiki kaliteyi etkiliyor,saç ekimi ilk populer olduğunda ekilen saç genetiği gerği asla dökülmez deniyordu,benim eski iş ortağım 14 sene de tam 3 defa saç ektirdi.Neden acaba,çünkü tepe bölgesindeki dht ve androjen aktivitedi ekilen saçları da blokluyor ve döküyor,bu bilimsel bir gerçektir....bu nedenle saç ekiminden çok dht ne androjen b lokajı ile uğraşmak çok dha mantılıdır. Ekim yapılacaksa da ya çok gençken psikolojik faktörleri elimine etmek için ya da 35 den sonra testesteron düşmeye başladığı için dökülme de azalacağı için ekim daha uygun olacaktır,ömrü uzun olacaktır,gençken yapılan ekim kişinin özgüvenini geri kazandırıp ona sadce hayatını yoluna koyması için zaman kazandıracaktır ama tekrar tekrar ekim peşinde koşmak gerekecektir.
« Son Düzenleme: 03 Mart 2018, 12:40:10 Gönderen: Hintell »

bulbos

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #49 : 18 Şubat 2018, 22:32:33 »
Paylaşımlarınızı ilgiyle okudum. Lütfen devam edin. Şuana kadar ki vermiş olduğunuz bilgiler için teşekkür ederim.

SAKARYALI54

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #50 : 23 Mart 2018, 18:21:12 »
evet son durumlar nedir ?

Squares

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #51 : 26 Mart 2018, 16:16:18 »
.
saçın genetiğinde dökülme diye bir şey yoktur arkadaşlar..bu nerden çıkıyor bilmiyorum.Saçlı deride dht blokajı nedeniyle ve hormonal olarak saçlar zayıflayarak dökülüyor.Kıl kökünün genetiğiyle  bir ilgisi yok .Neden hep tepeden dökülüyor niye sorarsanız kanlanmanın en zayıf olduğu bölge başın tepe kısmıdır. Ense ve yanlar daha yogun damarlanmaya sahiptir. DHT  bu zayıf damarlanmdan faydalanarak kıl foliküllerini sarıp zayıflatıyor ve saç dökülüyor.Ekime gelince arkadan yani enseden alınan foliküller iyi damarlanmadan dolayı daha güçlü oluyor. Tepelere ekim yapılınca bu bölgeye saç gelir gelmez dht aktive oluyor ve yavaş yavaş folikülleri zayıflatmaya başlıyor ve onlarda 5 yıl içnde yavaş yavaş dökülüyor. Bunun aksi imkansız,siz hiç bir defa saç ektirip ömrü boyunca öyle gezen gördünüz mü? bir de bu işlen transpalntasyondur yani nakildir.Alım şartları saklama koşulları ve ekim methodu tabiki kaliteyi etkiliyor,saç ekimi ilk populer olduğunda ekilen saç genetiği gerği asla dökülmez deniyordu,benim eski iş ortağım 14 sene de tam 3 defa saç ektirdi.Neden acaba,çünkü tepe bölgesindeki dht ve androjen aktivitedi ekilen saçları da blokluyor ve döküyor,bu bilimsel bir gerçektir....bu nedenle saç ekiminden çok dht ne androjen b lokajı ile uğraşmak çok dha mantılıdır. Ekim yapılacaksa da ya çok gençken psikolojik faktörleri elimine etmek için ya da 35 den sonra testesteron düşmeye başladığı için dökülme de azalacağı için ekim daha uygun olacaktır,ömrü uzun olacaktır,gençken yapılan ekim kişinin özgüvenini geri kazandırıp ona sadce hayatını yoluna koyması için zaman kazandıracaktır ama tekrar tekrar ekim peşinde koşmak gerekecektir.

Hocam cidden çok haklısınız ilgiyle takip ediyorum araştırmanızı bence dht yi belli bi oranda mesela %30-40 baskılayan bi ilaç geliştirilmeli finasterid ve dutasterid çok başarılı ama cinsel açıdan sıkıntı yaratıyo uzun vadede kendim bizzat test ettim aslında çözümü basit ama ilaç firmaları yapmıyo

asensio

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #52 : 14 Temmuz 2018, 18:45:47 »
saç dökülmesi kalp hastalığına sebep olma konusunda obeziteden bile daha büyük bir risk taşıdığı bilimsel olarak kanıtlanmış olan erkek "hastalığı". obezlerin kalp hastalığına yakalanma riski obez olmayanlara göre 4 kat daha fazlayken erken yaşta saç dökülmesi veya saç grileşmesi yaşayanlarda bu risk faktörü neredeyse 6'ymış.

sanırım  damar kireçlemesini çok güzel kanıtlar niteliğinde
https://www.escardio.org/The-ESC/Press-Office/Press-releases/male-pattern-baldness-and-premature-greying-associated-with-risk-of-early-heart-disease

Çok ilginç bir bilgi umarım doğru değildir ama şöyle etrafa bakıyorum kel kişiler gerçektende kalp hastalığına daha çok yakalanıyorlar ,bu kellik başa bela arkadaş yaw lağnet olsun  :)

karaoğlan

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #53 : 12 Ağustos 2018, 15:39:52 »
Mem kardeşim saç dökülme nedenleri ile ilgili müthiş şeyler yazmışsın ilgiyle okudum yazılarını .sen şu an kendi tedavini nasıl yapıyorsun çok merak ediyorum tedavi ile ilgili senden öğreneceğimiz çok şeyler car.

SAKARYALI54

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #54 : 12 Ağustos 2018, 19:46:55 »
.
men bir gelişme yok galiba uzun zamandir yazmadın

mem

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #55 : 14 Ağustos 2018, 16:55:05 »
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/8928731

Increased synthesis of high-molecular-weight cPLA2 mediates early UV-induced PGE2 in human skin.
Gresham A1, Masferrer J, Chen X, Leal-Khouri S, Pentland AP.
Author information

Abstract
Ultraviolet light (UV) B-induced inflammation is characterized by dramatic increases in prostaglandin E2 (PGE2) synthesis due to enhanced arachidonate deacylation from the membrane. Therefore, the effect of UV on sythesis, mass, and distribution of the high-molecular-weight phospholipase A2 (cPLA2) in cultured human keratinocytes and human skin was studied. The 105-kDa cPLA2 was demonstrated to be the critical enzyme in UV-induced PGE2 synthesis and erythema in the first 6 h postirradiation. Immunoprecipitation of 35S-labeled protein showed cPLA2 synthesis increased three- to fourfold 6 h after irradiation. Immunoprecipitated 32P-labeled cPLA2 demonstrated phosphorylation of cPLA2 was concurrently induced, suggesting that UV also activates cPLA2. This increase in cPLA2 synthesis and activation also closely correlated with increased PGE2 synthesis and [3H]arachidonic acid release and was effectively blocked by both an S-oligonucleotide antisense to cPLA2 and methyl arachidonate fluorophosphate, a specific inhibitor of cPLA2. Biopsy and histochemical examination of erythematous sites expressed increased amounts of cPLA2 whereas nonerythematous irradiated sites did not. In contrast, cyclooxygenase-1 and -2 in cultures and skin explants were unaffected 6 h post-UV, and no change in cyclooxygenase activity was observed at this time. These results suggest that increased cPLA2 synthesis occurs only when skin is exposed to UV doses that are sufficient to cause erythema and indicate expression of cPLA2 participates in acute UV inflammation.
PMID: 8928731 DOI: 10.1152/ajpcell.1996.270.4.C1037
[Indexed for MEDLINE]

SAKARYALI54

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #56 : 14 Ağustos 2018, 20:33:20 »
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/8928731

Increased synthesis of high-molecular-weight cPLA2 mediates early UV-induced PGE2 in human skin.
Gresham A1, Masferrer J, Chen X, Leal-Khouri S, Pentland AP.
Author information

Abstract
Ultraviolet light (UV) B-induced inflammation is characterized by dramatic increases in prostaglandin E2 (PGE2) synthesis due to enhanced arachidonate deacylation from the membrane. Therefore, the effect of UV on sythesis, mass, and distribution of the high-molecular-weight phospholipase A2 (cPLA2) in cultured human keratinocytes and human skin was studied. The 105-kDa cPLA2 was demonstrated to be the critical enzyme in UV-induced PGE2 synthesis and erythema in the first 6 h postirradiation. Immunoprecipitation of 35S-labeled protein showed cPLA2 synthesis increased three- to fourfold 6 h after irradiation. Immunoprecipitated 32P-labeled cPLA2 demonstrated phosphorylation of cPLA2 was concurrently induced, suggesting that UV also activates cPLA2. This increase in cPLA2 synthesis and activation also closely correlated with increased PGE2 synthesis and [3H]arachidonic acid release and was effectively blocked by both an S-oligonucleotide antisense to cPLA2 and methyl arachidonate fluorophosphate, a specific inhibitor of cPLA2. Biopsy and histochemical examination of erythematous sites expressed increased amounts of cPLA2 whereas nonerythematous irradiated sites did not. In contrast, cyclooxygenase-1 and -2 in cultures and skin explants were unaffected 6 h post-UV, and no change in cyclooxygenase activity was observed at this time. These results suggest that increased cPLA2 synthesis occurs only when skin is exposed to UV doses that are sufficient to cause erythema and indicate expression of cPLA2 participates in acute UV inflammation.
PMID: 8928731 DOI: 10.1152/ajpcell.1996.270.4.C1037
[Indexed for MEDLINE]
Mem yardimci olabilcen mi ?

mem

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #57 : 21 Ağustos 2018, 13:55:45 »
Mem yardimci olabilcen mi ?

Güneş işiğinin pge2 miktarını artığını sölüyor,skalpta pge2 azaldımı pgd2 miktarı çoğalıyor ve saçları döküyor.

« Son Düzenleme: 21 Ağustos 2018, 14:04:16 Gönderen: mem »

YasinGuler

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #58 : 30 Eylül 2018, 03:35:09 »
Mükemmel bir konu olmuş harika

Parabellum

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #59 : 30 Eylül 2018, 23:49:38 »
Bazı arkadaşlar bayağı araştırmacı bir prof. gibiler tebrik ediyorum konuyu takipteyim

Facebook Twitter Instagram