Gönderen Konu: Saç dökülmesi nedenleri  (Okunma sayısı 60877 defa)

Eun-Wo

• Full Member
Ynt: Saç dökülmesi nedenleri
« Yanıtla #270 : 07 Haziran 2020, 20:34:34 »
Mem hocam merhaba,

Şu an finas +minox tedavisindeyim. Finas 2 ay oldu, 6 ayı doldurduktan sonra muhtemelen bırakma sürecine geçecek gibiyim. Bir miktar yanetki görüyorum ve kötüleşmesinden korkuyorum. Minoxun yanında 2-3 aydır miracle losyon da kullanıyorum. Sizin önerdiğiniz losyonu dememek istiyorum. Bu konuda birkaç sorum olacak size.

Msm, metil sülfonil metan isimli madde midir? Bunu nereden temin edebiliriz? Losyona ne kadar eklemeliyiz?

Cypreterone asetat, diane35 değil mi?
Spiro ise aldactone100 mg bunları zaten miracle losyonda kullanıyorum.

Melatonin i nasıl kullanmalıyız? Saın aldığımız bi melatonin desteğindeki tabletleri losyonda eritmek yeterli olur mu?

Setitipirant ı ise 13-14 ay boyunca kullandım fakat veriminden memnun delim açıkcası. Kullandığım dönemde bi yıpın etkenle birlikte kullandım. Saçım geriye gitmedi, ileriye de gitmedi. Setinin bende çalışmadığını düşünüyorum.

Uzun yazdım kusuruma bakmayın. Şakaklarımda epeyce tüylenme var. Fakat ne kullandıysam bi türlü basamak atlatamadım. En son vertex ve buradakileri geliştirebilmek adına, finasa başladım. Uzun süreli bir tedavi olmadığının farkındayım. Sizin bu losyonu da bi denemek isityorum açıkcaıs. Tarifi biraz daha açabilirseniz çok mutlu olurum.

Saygılarımla

Ekleme: 1 haftadır, (ereksiyondaki azalmayı tolere edebileceğini düşünerek) günlük 5 gr l-citrulline, ve 50mg çinko desteği kullanıyorum. Finasın yanetkisini savuşturmak adına. Bunu da dipnot olarak eklemek istdim.
Mem artık foruma uğramıyor ne yazık ki ama aklıma bir şey takıldı setipipirantın ileriye götürmediğini ama geriye de gitmediğini söylemişsiniz. Bu işe yaradığını göstermez mi.

Lauri

• Hero Member
« Yanıtla #271 : 07 Haziran 2020, 20:43:06 »
Mem artık foruma uğramıyor ne yazık ki ama aklıma bir şey takıldı setipipirantın ileriye götürmediğini ama geriye de gitmediğini söylemişsiniz. Bu işe yaradığını göstermez mi.

Hocam 13-14 aylık toplam sürenin ancak 2-3 ayı belki 4 ayı maks. sadece seti kullandığım dönemdir. Bunun haricinde, misal son 1 senedir minox kullanıyorum. Bunun dışında, geçen sene topikal finas, topikal dut, miracle losyon vs. gibi çeşitli losyonlar da kullandığım dönemler de olmuştu. Bu süreçte gelişim de oldu ama bunu, setiye bağlayamıyorum açıkcası.

Haaa benim saç dokülmem aslında ekim isteyen, kısmen ilerlemiş denebilecek bir dökülme seviyesinde. Bu leveldayken işe yaramamış olmasına şaşırmamak lazım aslında.

heprotar

• Sr. Member
« Yanıtla #272 : 08 Haziran 2020, 03:08:30 »
Hocam 13-14 aylık toplam sürenin ancak 2-3 ayı belki 4 ayı maks. sadece seti kullandığım dönemdir. Bunun haricinde, misal son 1 senedir minox kullanıyorum. Bunun dışında, geçen sene topikal finas, topikal dut, miracle losyon vs. gibi çeşitli losyonlar da kullandığım dönemler de olmuştu. Bu süreçte gelişim de oldu ama bunu, setiye bağlayamıyorum açıkcası.

Haaa benim saç dokülmem aslında ekim isteyen, kısmen ilerlemiş denebilecek bir dökülme seviyesinde. Bu leveldayken işe yaramamış olmasına şaşırmamak lazım aslında.

dostum benzer tedavileri uygulamış biri olarak topikal dut ve topikal fini nasıl hazırladın acaba kendi uygulamamla karşılaştırabilmek amaçlı soruyorum.

Lauri

• Hero Member
« Yanıtla #273 : 08 Haziran 2020, 11:51:25 »
dostum benzer tedavileri uygulamış biri olarak topikal dut ve topikal fini nasıl hazırladın acaba kendi uygulamamla karşılaştırabilmek amaçlı soruyorum.

Dut u, avodart kapsülleri minox un içine ekleyerek kullandım. Avodart yumuşak kapsülü delip, içindeki sıvıyı minoxilin içine sıktım.

Finas içn de, proscar tabletlerini alkol, distile su ve propilen glikol içeren bir çözeltiye ekleyip kullanmıştım. Bununla ilgili olarak Ecz. Ahmet Nezihi Pekcan ın nasıl hazırlandığıyla ilgli bir tarifi mevcut internette. Google dan basitçe ulaşabilirsin.

İki etkeni de çok uzun süreler kullanmadım açıkcası. 2,3 ay fln kullanmışımdır sanırım.

heprotar

• Sr. Member
« Yanıtla #274 : 08 Haziran 2020, 15:45:40 »
Dut u, avodart kapsülleri minox un içine ekleyerek kullandım. Avodart yumuşak kapsülü delip, içindeki sıvıyı minoxilin içine sıktım.

Finas içn de, proscar tabletlerini alkol, distile su ve propilen glikol içeren bir çözeltiye ekleyip kullanmıştım. Bununla ilgili olarak Ecz. Ahmet Nezihi Pekcan ın nasıl hazırlandığıyla ilgli bir tarifi mevcut internette. Google dan basitçe ulaşabilirsin.

İki etkeni de çok uzun süreler kullanmadım açıkcası. 2,3 ay fln kullanmışımdır sanırım.

hımm aşağı yukarı benzer şekilde hazırlamışız yalnız topikal dut bende hiç işe yaramadı fin için olumlu sonuç aldım diyebilirim.yanetki görünce bırakmak zorunda kaldım.

ye2525

• Full Member
« Yanıtla #275 : 10 Haziran 2020, 01:35:14 »
Mem burada olsaydı keşke
Çünkü söylediği malzemelerin bazıları ne yazık ki ülkede yok
Caferin olsun setipiprant olsun
Önün yerine androcur lu dizmeli ve spironolaktonlu bir losyon yaptım içine de allerset kattım keşke o karışımı yapabilsem

Trevor

• Hero Member
« Yanıtla #276 : 11 Haziran 2020, 00:07:16 »
Mem burada olsaydı keşke
Çünkü söylediği malzemelerin bazıları ne yazık ki ülkede yok
Caferin olsun setipiprant olsun
Önün yerine androcur lu dizmeli ve spironolaktonlu bir losyon yaptım içine de allerset kattım keşke o karışımı yapabilsem

bütün bunları yaparken amaç dht yi düşürmek öyle değilmi bunları yapacağına direkt dudasterid kullansan diyorum.hiç olmazsa bu saydıklarından daha güvenli.
ayrıca kafein yok demişsin bu doğru değil saç için kafein sıvıları satılıyor bunlardan tedarik edebilirsin.

Lauri

• Hero Member
« Yanıtla #277 : 11 Haziran 2020, 00:56:41 »
bütün bunları yaparken amaç dht yi düşürmek öyle değilmi bunları yapacağına direkt dudasterid kullansan diyorum.hiç olmazsa bu saydıklarından daha güvenli.
ayrıca kafein yok demişsin bu doğru değil saç için kafein sıvıları satılıyor bunlardan tedarik edebilirsin.

Hocam aslında MEM'in tarifindeki etkenler arasında bildiğim kadarıyla direkt olarak dht baskılayan etken yok. (Minoksidil'in dht baskıladığı teorisini bir kenara bırakırsak)

içeriği bu:(Cyproterone acetate,msm ,caffein,minoxidil,setipiprant,salistic acid,Spironolactone,melatonine)

Burada hormonlara dokunması olası etkenler, Cyproterone acetate ve spironolactone. Spiro bildiğim kadarıyla testo üzerine etki ediyor. Bu ikisini bi araştırmak lazım.

Kafein konusuna gelince, piyasadaki kafein içerikli toniklerin çoğu fasa fiso. Hiçbirinde kafein oranı vs. yazmıyor. Başka bir forumda kafein'in etkili olabilmesi için oranının %3'lerden başlaması gerektiği söyleniyordu. KAfeini losyon formuna getirmek için en mantıklı formu, kafein adhidrit olarak geçen formu. Bir kimya firmasındaki yetkiliye sormuştum, şahısa satış yapmadıklarını belirtmişlerdi.

Eğer  alabilecek bir arkadaşımız varsa 100-200 gr kadar alıp paylaşsak çok iyi olur aslında. Çok bir meblağ da tutmaz.

Erolkara

• Sr. Member
« Yanıtla #278 : 11 Haziran 2020, 01:25:35 »
Hocam aslında MEM'in tarifindeki etkenler arasında bildiğim kadarıyla direkt olarak dht baskılayan etken yok. (Minoksidil'in dht baskıladığı teorisini bir kenara bırakırsak)

içeriği bu:(Cyproterone acetate,msm ,caffein,minoxidil,setipiprant,salistic acid,Spironolactone,melatonine)

Burada hormonlara dokunması olası etkenler, Cyproterone acetate ve spironolactone. Spiro bildiğim kadarıyla testo üzerine etki ediyor. Bu ikisini bi araştırmak lazım.

Kafein konusuna gelince, piyasadaki kafein içerikli toniklerin çoğu fasa fiso. Hiçbirinde kafein oranı vs. yazmıyor. Başka bir forumda kafein'in etkili olabilmesi için oranının %3'lerden başlaması gerektiği söyleniyordu. KAfeini losyon formuna getirmek için en mantıklı formu, kafein adhidrit olarak geçen formu. Bir kimya firmasındaki yetkiliye sormuştum, şahısa satış yapmadıklarını belirtmişlerdi.

Eğer  alabilecek bir arkadaşımız varsa 100-200 gr kadar alıp paylaşsak çok iyi olur aslında. Çok bir meblağ da tutmaz.

bu bahsi geçen formülde msm ve melotonini anlayamadım diğerleri tamamda msm nedir ve melotonin hormon değilmi nerden temin edilecekmiş .
bu topiklami olacakmış şimdi androcurlu formül ilk defa duyuyorum.

Greengoblin

• Full Member
« Yanıtla #279 : 11 Haziran 2020, 03:23:06 »
Benim kullandıgım losyonunda etken maddesi melatonin. Yüksek ihtimal uyku ilaçlarından elde ediliyor araştırmıştım biraz bi kaç farklı yorum gördüm o yüzden kesin ondandır diyemiyorum.

Lauri

• Hero Member
« Yanıtla #280 : 11 Haziran 2020, 10:37:48 »
Benim kullandıgım losyonunda etken maddesi melatonin. Yüksek ihtimal uyku ilaçlarından elde ediliyor araştırmıştım biraz bi kaç farklı yorum gördüm o yüzden kesin ondandır diyemiyorum.

Beyler,
Anlaşıldı ki.
We need Mem :)

ye2525

• Full Member
« Yanıtla #281 : 11 Haziran 2020, 14:41:22 »
Kullanıyorum zaten dutası,
 androcuru oral almıyorum o kadarı da yemedi zaten topikal kullanıyorum 3.günüm bir yan etki de olmadı onda da

Seti pipratı bulamam ki onun yerine anca allerset görür gibi işi mem gelseydi keşke o losyonu nasıl hazırlayacağımıza yardım ederdi (:

ye2525

• Full Member
« Yanıtla #282 : 11 Haziran 2020, 18:59:38 »
Mem i kim kızdırdı ya adamdan fikir alıyorduk en azından losyonun nasıl hazırlanacağını bile bilmiyoruz

Uygarsun

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #283 : 11 Haziran 2020, 21:42:01 »
Hintell hocam şu duruma bi el atsanız çünkü mem yerli yabancı saç forumlarında gördüğüm en bilgili arkadaş

Batuhan3452

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #284 : 13 Temmuz 2020, 15:55:17 »
Öncelikle herkese merhaba ,
Ben nedendir bilmiyorum , ne zaman bel bölgem ciddi anlamda yağlanmaya başladığında bende saç dökülme ciddi oranda artıyordu , zayıflamaya geçtiğimde dökülme oranımda azalıyordu , dengesiz beslenme ve vücutta ki fazla östrojen saç dökülmeyi arttırdığını düşünüyorum , çünkü kilo aldığım belimin yağlı olduğu zamanlar ciddi anlamda cinsel dürtüm çok azalıyordu yani testosteron fazlalılığının saç döktüğü pek aklıma yatmıyor , ben vücutta ki yağlanmanın da genetik olduğu kanaatindeyim , günlük öğün ve miktar olarak az yememe rağmen ergenlikten sonra bel bölgesi yağlanma problemleriyle baş başa kaldım , aynı şekilde kardeşim benim 2 , 3 katım yemek yer ve en ufak vücutta bir yağlanma sorunu yok ve saç dökülme problemi de yok şükür ki , bunun sonu bir yere varmıyor ama spor yapmanın saçlara olumlu fayda sağladığını gördüm , çünkü spor yapmadan yapılan diyetten zarar görenlerdenim , spor yapınca saçlarımda olumlu etki gören bir insanım , bence  spor, vücutta ki değerleri dengeliyor ve özellikle yeşil çay , benim bildiğim , gördüğüm ,yaşadığım şeyler bunlar. Belki aynı sorunu yaşayan insanlar vardır diye buraya yazıyorum.

Facebook Twitter Instagram