Gösterdiğin bütün linkler beni hakli çikartiyor,d vitamini kolestrolralda rol almiyor kolestrolun kendisi ve dht babasi ,artı pgd2 azaltıyor , aynı zamanda pge2 artiriyor d vitamini.Bugun d vitamini aldin yarin sac dökülmesi duracak diye bir sey yok,evrimsel bir süreçtir. Yüksel oranda bunu alan saçlari çiktiğini iddaa eden bir sürü kişi var yabancı forumlarda. Hic mi düşünmedin neden güneşi dik gören kısım dökülüyor. Bana dht yükselmesi ,fibrosis,kireçleme,inflamasyon diyecen bunlar sebeb değil sonuçtur
Bu iletiyi bir teşekkür mahiyeti olarak yazıyorum ..
Burada konu kolestrolden açılmış,kendimce labaratuvar anektod değerlerimi forum sakinlerine takdim etmek isterim .
Mem ve Baskerville'ye çok teşekkür ederim..Bilgilerinden çok istifade ettim,ikiniz de ufkumu çok açtınız.
Ve tabi bu forumu oluşturan yöneticilere de ...
Beni Amerikan Ulusal Tıp Kütüphanesi'nin(pubmed/ncbi) müdavimi yapan Baskerville'ye bir kez daha teşekkürler,orada yayınlanan makaleleri okumaktan ufkum açıldı.
Saç dökülmesi mekanizmaları hakkında yayınlanan bilimsel makaleleri günlerce okumak ayrı bir keyif olmalı ..
Evet bugün laboratuvar tetkik sonuçlarım çıktı,bir hafta içinde D vitamini,çinko,hormon vs değerlerim de sonuçlandırılacak.
Kolestrol ve Glukoz/İnsülin değerlerimi sizlerle paylaşırken bunu nasıl düşürdüğümü veriler ile belirtmek istiyorum.
Bu husus aslında çok önemli,bizi hasta eden kolestrol ve insülin aynı zamanda Androjen Reseptörlerimizi hormonlara karşı daha da hassaslaştırıyor.
Çok duyuyoruz ''Babamın,dayımın saçları 35'inden sonra dökülmüş peki benim neden 20'lerde başladı dökülmem sorularını ? ''
Kimi arkadaşlarımız çevresel faktörlere inanmasa da ben epigenetic faktörlere çok inanıyorum.
Japonya'dan batıya göç eden insanlar benim en büyük ilhamım oldu ve epigenetic faktörlere olan inancımı perçinleştirdi diyebilirim.
Sonradan bilimsel olarak anlaşıldı ki genler aşağı ve yukarı epigenetic multi faktörler ile pozitif ya da negatif regüle edilebiliyormuş.
Çok fazla uzatarak vaktinizi çalmak olmasın.
Evet,diyetimde pek bir değişiklik yapmadım sadece rafine şekeri minumuma indirdim ve günde bir kaç kupa yeşil çay içtim.
En son ne zaman asitli market içeceği içtiğimi hatırlamıyorum desem yeridir.
Bilimin aşığıyım desem abartmış olmam,
Pubmed verileri ile benim laboratuvar sonuçlarım birebir örtüşüyor
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22027055(Yeşil çayın Kötü kolestrolü(LDL) düşürüp,iyi kolestrolde(HDL) anlamlı bir değişiklik olmamasını anlatan makale)
Benim de sonuçlarım böyle çıktı bir kaç ay önce olan tetkik değerim 40 iken bir değişiklik olmadı ve yine 40 değerinde.
Evet devam ediyorum cümleme ;
* Total kolestrol değerim 140'dan 122'ye geriledi
(Aşağıda belirttiğim linkler Yeşil çayın/Egcg'nin Kolestrolü düşürmesini izah eden makaleler)
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12824094 https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21715508* Ldl/Kötü Kolestrol değerlerim 86'dan 68'e geriledi,bu bilimsel olarak anlamlı bir düşüştü, 18 puan gerilemesi kaile alınacak kadar manidardı.
Tavan-Taban referans aralığı 60-160 olarak belirtilen tetkiklerde neredeyse kötü koletrol(Ldl) seviyem taban noktasına yaklaşmış vaziyette.
Matematiksel olarak mutlak değer sembol paradikması içerisinde izah etmem gerekirse tabana olan uzaklık mesafem 26 iken şu an 8 ..
Sonuçların böyle vuku bulması benim için şaşırtıcı olmadı,böyle bir tenkit neticesi bekliyordum çünkü;
(Aşağıda belirttiğim linkler Yeşil çay kateşenleri/egcg'nin Ldl ile arasındaki ilişkiyi irdeleyen bilimsel makale örneklerinden sadece bir kaçı)
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/29992110https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/28636182https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18689551* Glukoz/İnsülin(Serum) değerlerim 94'den 81'e geriledi,istatiksel olarak çok anlamlıydı.
Bu nihai sonuç yine beni şaşırtmadı böyle bir netice bekliyordum,
(Yeşil çay/Egcg'nin İnsülin-Glukoz arasındaki ilişkiyi irdeleyen makalelerden sadece bir kaçı)
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2613497/https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3689013/https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23803878Paylaşımım biraz uzun olduysa affola..
Eskisi kadar sık sık acıkmıyorum,cildim hemen yağlanmıyor ve nörolojik olarak kendimi daha iyi hissediyorum
Bunlara dair bilimsel makaleler var ama paylaşarak uzatmak istemiyorum..
Homonal olarak değerleri nasıl etkiler ? gibi sorular aklımda ama bir önceki tetkiklerimde hormonal değerlerim olmadığı için bu durum malesef kıyas yapma olanağıma mani.
Paylaşımım biraz uzun olduysa affola,
Tüm forum ahalisine saygı dileklerimle ...