Gönderen Konu: Saç dökülmesi nedenleri  (Okunma sayısı 60894 defa)

mem

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: Saç dökülmesi nedenleri
« Yanıtla #226 : 21 Ocak 2020, 12:08:35 »
Mem hocam,
AGA tedavisinde gelinen son noktalar
Ne düşünüyorsun?

Farkındaysan hep hormonal prepatlar bu demek oluyorki hayatın boyunca kullanıp korumaya çalışacan arti endokrin sisteme zarar veriyor bu etkenler
Dökülen saçların kökleri her minyatörleşmede yüzeye yaklaşıyor. Antiandrojenlerle damar genişleten ilaçlarla sacı ne kadar güçlendirsende kökler yüzeyde olduğu için tedaviyi bıraktığı an gidiyor buda firmaların çok işine yarıyor. Peki kökleri deriye götürecek bir tedavi yok mu kesinlikle var burada elektrik sinyalleri devreye giriyor.
Yaptığım son karışımla şakaklarımdan saç çıkarsa bu tedaviyi uygulacağım. Zaten vegan besleniyorum testosterom değerlerim çok yüksek çıkan saçlar dökülmüyor. Kilit nokta vegan beslenme,hayvansal ürünlerde çok fazla östrojen var özellikle süt ve süt ürünlerinde. Vucut bu ostrojeni yok etmek için dht salgılıyor buda saçları döküyor

ye2525

• Full Member
« Yanıtla #227 : 30 Ocak 2020, 20:01:53 »
Hocam testo artışı saç dökülmesine neden olmaz mi ?

İkincisi finas ve dutas neden testoyu arttirdigi halde cinsel perfonmansi kotu etkiliyor

Ucuncusu l arginine kullanmak dogru mu sizce gunde 1mg almayi planliyorum

mem

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #228 : 31 Ocak 2020, 11:03:16 »
Hocam testo artışı saç dökülmesine neden olmaz mi ?

İkincisi finas ve dutas neden testoyu arttirdigi halde cinsel perfonmansi kotu etkiliyor

Ucuncusu l arginine kullanmak dogru mu sizce gunde 1mg almayi planliyorum

Kelliğin sebebi düşük testosteron,vucuda ostrojen girdiğinde testo düsüyor,vucud bunu dengelemek için testosteronu daha aktif haline getirmek icin ezim salgiliyor dht oluşuyor.
Çunkü testosteron dht kadar etkili değil,aslinda tüm olay erkek kalman icin dht salgiliyor. Eğer vucuda fazla östrojen girmese bunlara gerek kalmaz
L argininde  destek olarak kullanilabilir bence gereksiz

ye2525

• Full Member
« Yanıtla #229 : 31 Ocak 2020, 13:45:44 »
Arginine yi finas in yan etkisini savusturmak icin kullaniyorum baska bir sorum da balik agirlikli beslenen bir insanim bana sorun etmez de mi testo konusunda genellikle somon ve hamsi tuketiyorum

Uygarsun

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #230 : 01 Şubat 2020, 17:53:00 »
Hocam bu çıkan yeni losyonun içeriğini bizimle paylaşmıştınız(bunun için teşekkürler) bu losyonun nasıl piyasaya çıktığı içeriğindeki maddelerin nasıl tedarik edilebileceği ve hangi oranlarda kullanılabileceği ile ilgili bilgi verir misiniz?

ye2525

• Full Member
« Yanıtla #231 : 01 Şubat 2020, 21:50:16 »
Hocam bu çıkan yeni losyonun içeriğini bizimle paylaşmıştınız(bunun için teşekkürler) bu losyonun nasıl piyasaya çıktığı içeriğindeki maddelerin nasıl tedarik edilebileceği ve hangi oranlarda kullanılabileceği ile ilgili bilgi verir misiniz?
Ismi neki yeni losyonun

mem

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #232 : 16 Şubat 2020, 12:30:27 »
Ismi neki yeni losyonun

ismi yok ben yaptım ,bir aydır her şakağıma bir damla sürdüm 26 yıl önce dökülen bütün sacları geri getirdi. böylece benim saç sorunum bitmiştir. sadece onların tam büyüyüp saç olmasını bekliyorum 6 ay sonra resimleri  paylaşırım. hiç yan etki görmedim bunun sebebi sadece küçük bir alana uyguladığım için olabilir. şakaklar boş olan kullanabilir ,ancak tüm kafa için riskli

içeriği bu:(Cyproterone acetate,msm ,caffein,minoxidil,setipiprant,salistic acid,Spironolactone,melatonine)

Mutsuz Hasta

• Hero Member
« Yanıtla #233 : 17 Şubat 2020, 19:11:22 »
ismi yok ben yaptım ,bir aydır her şakağıma bir damla sürdüm 26 yıl önce dökülen bütün sacları geri getirdi. böylece benim saç sorunum bitmiştir. sadece onların tam büyüyüp saç olmasını bekliyorum 6 ay sonra resimleri  paylaşırım. hiç yan etki görmedim bunun sebebi sadece küçük bir alana uyguladığım için olabilir. şakaklar boş olan kullanabilir ,ancak tüm kafa için riskli

içeriği bu:(Cyproterone acetate,msm ,caffein,minoxidil,setipiprant,salistic acid,Spironolactone,melatonine)

Karışımı nasıl elde ettin hocam? Anlatırsan çok sevinirim. Bir de cansızlaşan, kuruyan ve matlaşan saç için çözüm önerin var mı?

Xapinook

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #234 : 18 Şubat 2020, 16:46:59 »
Konuyu anca 7. Sayfaya kadar takip edebildim.

Bende şöyle bir varsayım oluştu. Saçı kısa tutmanın saçı gürleştirdiği iddasının kısa saçın daha fazla güneşlenebilmesinden olabilir mi ?

thekooks

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #235 : 21 Şubat 2020, 12:20:02 »
Ben konudaki yazıların bir kısmını okudum. Daha önce Kuzey Avrupa ülkelerinden bahsedilmiş olduğunu gördüm. Aslında zooloji yani hayvan bilimi bunun için çok ciddi araştırmalar yapmıştır. Bu araştırmalar sonucunda adaptasyon kavramı çıkmıştır. Peki bu adaptasyon ne demek ? İklime ve yaşadığı çevreye uyum sağlayıp hayatta kalmaya çalışmak. Kuzey Avrupa ülkelerinde yaşayan insanlar yıl boyunca çok fazla güneş görmedikleri için ona göre adapte olmuşlardır. Burada temel alınacak nokta genlerin zamanla değişme uğramasıdır. Bakın mutasyon veya evrim demiyorum. Sadece bazı genlerin çevre şartlarına adapte olmak için ona göre gelişmesi. Mutasyon veya evrim olabilmesi için dış görünüşte de çok büyül farklılıklar yaşanmalı. İnsan mutasyona uğrarsa genleri bozulur ama insan kolay kolay evrim geçiremez.

thekooks

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #236 : 21 Şubat 2020, 12:24:54 »
Yapılan diğer araştırmalarda ise açık tenlilerin daha fazla saç teline sahip olduğu ve koyu tenlilere göre daha az güneşe ihtiyacı olduğu çünkü koyu tenli insanların güneşten d vitamini alması çok daha zordur. Baktığınız zaman teni siyah olan insanlara hem kadınlarda hem erkeklerde saç biraz daha geriye çekilmiştir. Bunun sebebi de bundan kaynaklıdır.

AdnanN

• Hero Member
« Yanıtla #237 : 21 Şubat 2020, 13:12:16 »
Yapılan diğer araştırmalarda ise açık tenlilerin daha fazla saç teline sahip olduğu ve koyu tenlilere göre daha az güneşe ihtiyacı olduğu çünkü koyu tenli insanların güneşten d vitamini alması çok daha zordur. Baktığınız zaman teni siyah olan insanlara hem kadınlarda hem erkeklerde saç biraz daha geriye çekilmiştir. Bunun sebebi de bundan kaynaklıdır.

istaistiksel olarak nasıl bilmiyorum ama iskandinav ülkelerini geçmişte gezme fırsatım oldu tahminlerin ötesinde ordada çok kel var hocam bu durumu nasıl açıklar acaba bu tez.

thekooks

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #238 : 21 Şubat 2020, 17:48:48 »
istaistiksel olarak nasıl bilmiyorum ama iskandinav ülkelerini geçmişte gezme fırsatım oldu tahminlerin ötesinde ordada çok kel var hocam bu durumu nasıl açıklar acaba bu tez.

Ben araştırma yapmadım ama İngilizce olan araştırmaları hem görsel hem yazı olarak inceledim. Türkçe kaynaklara çevrilmiş, böyle bir araştırma görmedim. Burada temel baz alınacak nokta İskandinav ülkelerinde yaşayan kadınların saçları daha koyu tenli kişilere göre daha gürdür kansına vardım. Buradan yola çıkarak DHT ve genetik dökülme her türlü vardır. DHT etkili dökülmelerde D vitamini dökülmeyi önlemek için yeterli değildir sadece geciktirebileceğini düşünüyorum. Genetik dökülmelerde ise hiçbir etkisi yoktur. Kesin çözüm soya fasulyesi gibi testosteron baskılayıcı yiyecekler ve ıhlamur tarzı çaylar tüketilmeli.

Cassowary

• Sr. Member
« Yanıtla #239 : 21 Şubat 2020, 18:09:58 »
Sizi teyit etmek için paylaşıyorum,
Afrika kıtasında en yaygın kanser türünün prostat olması ve ABD’de afro Amerikalılarda en yaygın kanserin prostat olması tesadüf olmamalı.
Vitamin D eksikliği ve prostat bilimsel olarak birbiri ile korale olarak kabul ediliyor.
Şunun ayrımı iyi yapılmalı D vitamini alıyorum artık AGA son bulacak diye bir husus yok.
D vitamini ve AGA birbiriyle ilişkilidir ama nedeni değildir.
İlişik olma ve nedensellik farklı tanımlardır.

Facebook Twitter Instagram