Gönderen Konu: Saç dökülmesi nedenleri  (Okunma sayısı 60962 defa)

heprotar

• Sr. Member
Ynt: Saç dökülmesi nedenleri
« Yanıtla #210 : 31 Aralık 2019, 22:16:41 »
Faydası olur ,alma ama ,reseptörler sana lazım olur. Reseptörler in dna yapısı bozuldu mu istersen tüm vucudun testo deposu olsun sana bir faydası olmaz. Bunu geliştirip tropikal uygulayacan öyle bir şey yapacanki kana karışıp diğer sistemdeki reseptörlere zarar vermiyecek şekilde yapacan o bölgeye dht geldi mi reseptörler bulmayacağı için işlemsiz olacak ,ancak sadece o bölgede ,dht vucut için çok önemli bir hormon

peki bu mümkünmü ? hiç sanmıyorum mutlaka belli bir miktar kan dolaşımına katılacaktır.

ye2525

• Full Member
« Yanıtla #211 : 01 Ocak 2020, 19:03:42 »
Faydası olur ,alma ama ,reseptörler sana lazım olur. Reseptörler in dna yapısı bozuldu mu istersen tüm vucudun testo deposu olsun sana bir faydası olmaz. Bunu geliştirip tropikal uygulayacan öyle bir şey yapacanki kana karışıp diğer sistemdeki reseptörlere zarar vermiyecek şekilde yapacan o bölgeye dht geldi mi reseptörler bulmayacağı için işlemsiz olacak ,ancak sadece o bölgede ,dht vucut için çok önemli bir hormon

Cocuklar da.neden sorun yaratmiyor o zaman cocuklara da zarar verirdi
Bi de sadece surup formu varmis bunun tableti felan da yokmus

mem

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #212 : 02 Ocak 2020, 20:19:54 »
ooo gene bu sayfada müthiş bilgiler dönüyor  :) o  değilde d vitamini alıyorum düzenli olarak hatta ampül olan formunu yani yüksek doz fakat kan tahlillerinde gene düşük çıkıyor bir türlü normale dönmedi nedendir acep fikri olan varmı?

ye2525

• Full Member
« Yanıtla #213 : 02 Ocak 2020, 21:57:41 »
Mem yukarda bisi yazdim cevaplayabilir misin

Cassowary

• Sr. Member
« Yanıtla #214 : 03 Ocak 2020, 00:26:11 »
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/m/pubmed/24354286/?i=2&from=/19363158/related

Çok ucuz bir etkenle androjen reseptörlerini geridönüşümsüz  bloklama,
Mem Hocam ,
Yanlışım varsa siz veya bu konuyu kapsamlı araştırmış arkadaşlar beni düzeltirse sevinirim,
Söylediklerim tamamen kendi yorumum,
Bence;
Bu söylediğiniz etmenin yan etkisiz ve etkili olduğunu varsayarak yazıyorum.

Ar reseptörü X kromozomu üzerinden dişiler tarafından taşındığı söyleniyor,
Yani %99 dahi değil %100
http://www.journalagent.com/androloji/pdfs/AND_2014_59_280_285.pdf
Kendimden bir örnek;
Baba amcalar ve dedem kel ama  göğüs,bacak,kol en ufacık tüy bile yok ya da çok çok az.
Annemin babası (dedem)75 yaşında nw2 desem yeridir,sadece son 10 yılda hafif hafif seyreldi ama hâlâ zırh gibi saçları.. dayılarımda en ufacık dökülme yok (50-54 yaş) dayılarımın omuz,göğüs,sırt her tarafı çok kıllı
(Dayılarımın dayısı vardı rahmetli yıllar evvel hatırlarım çok küçüktüm o vakitler  50’li yaşlarda saçını siyaha bile boyardı ama o da kıllıydı gömleğin ilk düğmesinden taşardı hatırlıyorum.)
Benimde her tarafımda kıl var(x kromozomundan ötürü dayılardan bana, anne ile taşınan Ar reseptöründen ötürü)

(*Androjen reseptörleri ve kıl folüküllerinin
bu reseptörler ile DHT hormonuna verdiği genetik tepki)

Ama baba taraflarım gibi saç dökülme problemi yaşıyorum.

Belli ki dökülme sebebim Ar reseptörü ile ilgili değil,farklı etken genetik oluşumlar.

Babadan gelen scalpta oluşan biyokimyasal olaylar da oğula geçebilir
Ve genetik kellik yaratabilir.
Fibrosiz,Kalsifikasyon,hipoksi,pgd2,cox2,gr44,tn1-6,inflamasyon,apcdd1... ve daha gün yüzüne çıkmamış saç dökülmesinin  bilimum etkenleri...
Yorumum şu,

Söylediğiniz etmenin hasarsız olarak ve tam etki ettiğini varsayarak konuşursam

Suçlu Ar reseptörü ise;
Kişi genetik dökülme problemi varsa
Kişinin dayıları,anne babası... kellik yoksa
araştırdığınız(Kendi adıma teşekkür ederim)
Bu etmenin işe yarayacağını sanmıyorum
Tabii benimkisi bir düşünce yanılıyor da olabilirim.

Muhtemelen babadan geçen yukarda bahsettiğim scalp altında oluşan genetik biyokimyasal olaylar  bu durumda asıl suçlu olacaktır.
Veyahut anneden geçen (Ar Respt. hariç) biyokimyasal oluşumlar

Yine ailemden küçük bir örnek;
X geni ve ar reseptörünü konuşmuştuk
Halamın iki oğlu
40 yaşlarında
Halamın 3 erkek kardeşi ve babası(babam,iki amcam ve dedem)zır kel
Ama onların(kuzenlerim) anne tarafı zır kel olmasına rağmen
Saçlarında en ufak açılma yok,çünkü babaları gür saçlı hatta simaları bile aynı.
Tıpkı babaları gibi 25’lerde saçları bile beyazlaştı.
Ee hani ar reseptörüne ne oldu
Bunların neden saçı dökülmüyor?

Androjen reseptörü genetik evrede rolü olabilir ama bence okyanusta derya...

Bilim sürekli üstüne bir öncekinden destek alarak ilerliyor
İlerde y gonozomu ile ilgili ar reseptörü geni tespit edilirse ya da edilememiş de olan bir gerçek varsa bilemiyorum.

Kaldı ki ar reseptörü tek bir gen,
Bilim dünyasında dökülmeye 300-400 gibi genin etki ettiği 1’den fazla kromozomun etki ettiği söyleniyor.

Yanlışım varsa arkadaşlarım beni düzeltsin
Şahsi yorumum bilimsel bir dayanağım yok.

Son söz;
Suçlu sadece Ar reseptörü değil bence
Reseptör yok etmek bilemiyorum..
Oldu denendi diyelim
Kiminde etki eder kiminde etki etmez
Piyango..
Genetik dökülme çok yönlü komple bir problem.

« Son Düzenleme: 03 Ocak 2020, 05:17:32 Gönderen: Cassowary »

mihtoreyn|

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #215 : 03 Ocak 2020, 00:48:06 »
saç dökülmesinin genetik bir olgu olduğu tamamen ispatlanmadığı bir gerçek ,şu an dökülmeyi izah eden mekanizmalar arasında en güçlü teori sadece.
tek yumurta ikizlerinde dökülme patterni sadece yüzde 80 benzerlik gösteriyor yani buda demek oluyorki matematiksel olarak daha yüksek olması gerekirdi çünkü erkeklerde  kellik    görülme oranı zaten yüzde 40 .bu yüzde 40 oranına tabi olan birisinin yüksek ihtimalle birincil derece ebeveynlerindede kellik görülme olasılığı olduğunu gösteriyor  yani bu demek oluyor ki aga dan müstaripsen çevrende bundan sorumlu birini bulma olasılığın nerdeyse yüzde 100.
genetik faktörler mutlaka en büyük neden fakat bunu dna ya indirgemek yada saç hücreleriniz genetik olarak dökülmeye kodlu söylemi tamamen mekanizmayı açıklarken kolaya kaçmaktan başka bir şey değil.
kelliği bu yönden bir genetik yatkınlıkla alakalı gelişen bir hastalığa benzer olarak ele almak daha mantıklı çünkü kimse kel doğmuyor yani genetik olarak konjenital geçen bir şey değil.aile geçmişinde kalp hastalığı yada şeker hastalığı olan birinin bu hastalıklara yakalanma riski neyse aynı şey kellik içinde geçerli yani kesinlik barındıran genetik bir geçiş söz konusu değil.

unverm

• Hero Member
« Yanıtla #216 : 03 Ocak 2020, 09:02:55 »
Tek yumurta ikizi akrabalarım var, birisi amerikada birisi istanbulda yaşıyor. ikisinde de sacların önleri aynı şekilde döküldü ve ikisi de saç ektirdi. Bence genetik faktörler çok büyük oranda etkili bu işte.

mem

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #217 : 03 Ocak 2020, 13:33:40 »
Mem Hocam ,
Yanlışım varsa siz veya bu konuyu kapsamlı araştırmış arkadaşlar beni düzeltirse sevinirim,
Söylediklerim tamamen kendi yorumum,
Bence;
Bu söylediğiniz etmenin yan etkisiz ve etkili olduğunu varsayarak yazıyorum.

Ar reseptörü X kromozomu üzerinden dişiler tarafından taşındığı söyleniyor,
Yani %99 dahi değil %100
http://www.journalagent.com/androloji/pdfs/AND_2014_59_280_285.pdf
Kendimden bir örnek;
Baba amcalar ve dedem kel ama  göğüs,bacak,kol en ufacık tüy bile yok ya da çok çok az.
Annemin babası (dedem)75 yaşında nw2 desem yeridir,sadece son 10 yılda hafif hafif seyreldi ama hâlâ zırh gibi saçları.. dayılarımda en ufacık dökülme yok (50-54 yaş) dayılarımın omuz,göğüs,sırt her tarafı çok kıllı
(Dayılarımın dayısı vardı rahmetli yıllar evvel hatırlarım çok küçüktüm o vakitler  50’li yaşlarda saçını siyaha bile boyardı ama o da kıllıydı gömleğin ilk düğmesinden taşardı hatırlıyorum.)
Benimde her tarafımda kıl var(x kromozomundan ötürü dayılardan bana, anne ile taşınan Ar reseptöründen ötürü)

(*Androjen reseptörleri ve kıl folüküllerinin
bu reseptörler ile DHT hormonuna verdiği genetik tepki)

Ama baba taraflarım gibi saç dökülme problemi yaşıyorum.

Belli ki dökülme sebebim Ar reseptörü ile ilgili değil,farklı etken genetik oluşumlar.

Babadan gelen scalpta oluşan biyokimyasal olaylar da oğula geçebilir
Ve genetik kellik yaratabilir.
Fibrosiz,Kalsifikasyon,hipoksi,pgd2,cox2,gr44,tn1-6,inflamasyon,apcdd1... ve daha gün yüzüne çıkmamış saç dökülmesinin  bilimum etkenleri...
Yorumum şu,

Söylediğiniz etmenin hasarsız olarak ve tam etki ettiğini varsayarak konuşursam

Suçlu Ar reseptörü ise;
Kişi genetik dökülme problemi varsa
Kişinin dayıları,anne babası... kellik yoksa
araştırdığınız(Kendi adıma teşekkür ederim)
Bu etmenin işe yarayacağını sanmıyorum
Tabii benimkisi bir düşünce yanılıyor da olabilirim.

Muhtemelen babadan geçen yukarda bahsettiğim scalp altında oluşan genetik biyokimyasal olaylar  bu durumda asıl suçlu olacaktır.
Veyahut anneden geçen (Ar Respt. hariç) biyokimyasal oluşumlar

Yine ailemden küçük bir örnek;
X geni ve ar reseptörünü konuşmuştuk
Halamın iki oğlu
40 yaşlarında
Halamın 3 erkek kardeşi ve babası(babam,iki amcam ve dedem)zır kel
Ama onların(kuzenlerim) anne tarafı zır kel olmasına rağmen
Saçlarında en ufak açılma yok,çünkü babaları gür saçlı hatta simaları bile aynı.
Tıpkı babaları gibi 25’lerde saçları bile beyazlaştı.
Ee hani ar reseptörüne ne oldu
Bunların neden saçı dökülmüyor?

Androjen reseptörü genetik evrede rolü olabilir ama bence okyanusta derya...

Bilim sürekli üstüne bir öncekinden destek alarak ilerliyor
İlerde y gonozomu ile ilgili ar reseptörü geni tespit edilirse ya da edilememiş de olan bir gerçek varsa bilemiyorum.

Kaldı ki ar reseptörü tek bir gen,
Bilim dünyasında dökülmeye 300-400 gibi genin etki ettiği 1’den fazla kromozomun etki ettiği söyleniyor.

Yanlışım varsa arkadaşlarım beni düzeltsin
Şahsi yorumum bilimsel bir dayanağım yok.

Son söz;
Suçlu sadece Ar reseptörü değil bence
Reseptör yok etmek bilemiyorum..
Oldu denendi diyelim
Kiminde etki eder kiminde etki etmez
Piyango..
Genetik dökülme çok yönlü komple bir problem.
Saç dökülmesi %100 genetik tartişma konusu değil ,%80 anne %20 baba faktörü var,
Benim anne tarafinda hic kellik yok ,bababin babasi ve diger aile üyelerindede yok ,kellik nenemden babama gecti ondanda bana
Ar enzimi sebeb değil sonuctur. Sebeb d vitamininde kaynakli sağliksiz kolestroldan kaynakli sağliksiz testosterondur. Vucut bunu tolere etmek icin dht üretiyor buda sac dokuyor

Cassowary

• Sr. Member
« Yanıtla #218 : 03 Ocak 2020, 14:48:14 »
Saç dökülmesi %100 genetik tartişma konusu değil ,%80 anne %20 baba faktörü var,
Benim anne tarafinda hic kellik yok ,bababin babasi ve diger aile üyelerindede yok ,kellik nenemden babama gecti ondanda bana
Ar enzimi sebeb değil sonuctur. Sebeb d vitamininde kaynakli sağliksiz kolestroldan kaynakli sağliksiz testosterondur. Vucut bunu tolere etmek icin dht üretiyor buda sac dokuyor
Anladım Mem Hocam
Yok hayır ben genetik ya da değildir vurgusunda değildim.

Sizin kendi nine örneğiniz
Çok ilginçmiş hatta size Ö.M yoluyla bir ara sormuştum bu konuyu siz de cevap vermiştiniz bana.
Kişinin babası,kelliği annesinden(Babaanne) aldıysa eğer
Babaanneden(x kromozomu)babaya geçen kellik babadan da ( y kromozomu) oğula geçer mi diye? Erkek torun sonuçta Babasından Y alıyor ama babaannesindeki X’i değilde annesi,annesinin babası,anneannesi ya da onun babası ... vs oradan X’i alıyor, (XY erkek birey oluşuyor)

Hatta size bir ara
Bizim babaannemizle bir genetik /kromozom akrabalığımız var mı diye de sormuştum☺
Kız torunların dedesiyle(baba tarafından)
Bir kromozom akrabağlığı var mı diye 😊

X,Y gonozomu dışında(Toplam 46) 22(Anne)+22(Baba)=44 karşılıklı DNA sarmalını oluşturan
Otozom kromozomlar da kellik yaratabiliyormuş demek.
Ben saç dökülmesi genetiğinin gonozom kromozomlardan olduğunu sanıyordum
Otozom kromozomlar da masum değil anladığım kadarıyla

Yeterli D vitamini,sağlıklı hormon salınımı,sağlıklı kolesterol,agresif olmayan dht salınımı
Bu olumsuz durumu alabora yapmamıza yardımcı olabilecek mi?

Cevabınız için teşekkürler Mem.

mem

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #219 : 04 Ocak 2020, 21:59:01 »
Anladım Mem Hocam
Yok hayır ben genetik ya da değildir vurgusunda değildim.

Sizin kendi nine örneğiniz
Çok ilginçmiş hatta size Ö.M yoluyla bir ara sormuştum bu konuyu siz de cevap vermiştiniz bana.
Kişinin babası,kelliği annesinden(Babaanne) aldıysa eğer
Babaanneden(x kromozomu)babaya geçen kellik babadan da ( y kromozomu) oğula geçer mi diye? Erkek torun sonuçta Babasından Y alıyor ama babaannesindeki X’i değilde annesi,annesinin babası,anneannesi ya da onun babası ... vs oradan X’i alıyor, (XY erkek birey oluşuyor)

Hatta size bir ara
Bizim babaannemizle bir genetik /kromozom akrabalığımız var mı diye de sormuştum☺
Kız torunların dedesiyle(baba tarafından)
Bir kromozom akrabağlığı var mı diye 😊

X,Y gonozomu dışında(Toplam 46) 22(Anne)+22(Baba)=44 karşılıklı DNA sarmalını oluşturan
Otozom kromozomlar da kellik yaratabiliyormuş demek.
Ben saç dökülmesi genetiğinin gonozom kromozomlardan olduğunu sanıyordum
Otozom kromozomlar da masum değil anladığım kadarıyla

Yeterli D vitamini,sağlıklı hormon salınımı,sağlıklı kolesterol,agresif olmayan dht salınımı
Bu olumsuz durumu alabora yapmamıza yardımcı olabilecek mi?

Cevabınız için teşekkürler Mem.
Yeterli D vitamini,sağlıklı hormon salınımı,sağlıklı kolesterol,agresif olmayan dht salınımı sürekli olursa gelecek nesillere saçlı genleri aktarmamızı sağlar ,giyinen tek canlı ve şehirleşmenin yaratacağı güneşten uzaklaşma bunun pek mümkün olmayacağı kanaatindeyim tam tersi daha tüysüzleşeceğiz.
Genetiğimiz mutasyonlar ve adaptasyon sonucu oluşur. Bunu çevresel faktörler sebep olur. üreme yoluyla yeni nesile geçer. Örneğin mutasyon sonucu oluşan renkli göz atalarımızda bize geçer kellikte aynı

mem

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #220 : 04 Ocak 2020, 22:04:47 »
Cocuklar da.neden sorun yaratmiyor o zaman cocuklara da zarar verirdi
Bi de sadece surup formu varmis bunun tableti felan da yokmus

Yaratmadığını nereden biliyoruz ki bazı ilaçların yanetkisi yıllar sonra ortaya çıkıyor.Unutmayalım saç için işe yaran iki üründe yanetki sonucu farkedildi(minox,finas)

Burakcan

• Full Member
« Yanıtla #221 : 05 Ocak 2020, 03:06:47 »

bula bula nenemimi şuçlu buldun ya onun tarafındada kellik olmasaydı o zaman kimi suçlu bulacaktın  :)

mem

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #222 : 10 Ocak 2020, 19:31:28 »
o verteksten nasıl saç çıktı ya hayret bir şey  :o. yalnız adamın boynundada saç çıkmış.

cyproterone acetate bildiğimiz roacuttane değilmi benim bildiğim roacuttane saç döker ama topikal uygulanıyorsa bilemem zaten salisilic asit (aspirin ) ve roacuttane topikal kullanılıyorsa cilt soyar.
melatonine büyüme hormonu oluyor aslında burda seti dışında zararlı bir şey yok .özellikle bayanlar için olması mantıksız geldi bence her iki cins içinde aynı yanetkileri gösterir.

msm nedir hocam onu ilk defa duyuyorum.

Gözümü karartıp bende bu ilaçtan kullanacam bir şişe hazırladım her şakak için günde bir damla kullanacam ,bana yıllarca yeter sanırım.

Uygarsun

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #223 : 10 Ocak 2020, 21:14:29 »
Mem hocam bir topikal ürün çıkarsanda satışını bize yapsan en azından minox ve procapil dışında bir alternatif oluştururuz forum üyelerine.

mem

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #224 : 10 Ocak 2020, 23:45:07 »
Mem hocam bir topikal ürün çıkarsanda satışını bize yapsan en azından minox ve procapil dışında bir alternatif oluştururuz forum üyelerine.

O sorumluğu asla almam bunlar masum ilaçlar değil zaten bir işin içinde para varsa ben yokum

Bir kaç yakın arkadaşım ısrar etti bende malzemeleri onlara bedava verdim tarif ettim kendileri yaptılar bunu vebali büyük.
Çok işe yarayınca deneme kararı aldım. Şuana kadar yan etki gören olmadı .
içeriği bu:(Cyproterone acetate,msm ,caffein,minoxidil,setipiprant,salistic acid,Spironolactone,melatonine)

Alın yapın ,tüm sorumluluk kesinlikle size ait hiç bir şekilde sorumluluk kabul etmem

Facebook Twitter Instagram