Gönderen Konu: Saç dökülmesi nedenleri  (Okunma sayısı 60955 defa)

mem

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: Saç dökülmesi nedenleri
« Yanıtla #196 : 22 Aralık 2019, 23:42:53 »
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/m/pubmed/24354286/?i=2&from=/19363158/related

Çok ucuz bir etkenle androjen reseptörlerini geridönüşümsüz  bloklama,

mem

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #197 : 27 Aralık 2019, 11:59:35 »
ooo gene bu sayfada müthiş bilgiler dönüyor  :) o  değilde d vitamini alıyorum düzenli olarak hatta ampül olan formunu yani yüksek doz fakat kan tahlillerinde gene düşük çıkıyor bir türlü normale dönmedi nedendir acep fikri olan varmı?

Ampullerin işe yaradığı sanmıyorum,birde k2 vitamini ve magnezyuz ile birlikte almayı deneyin

miyawex

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #198 : 27 Aralık 2019, 14:18:30 »
https://raypeatforum.com/community/threads/anyone-here-stopped-their-hairloss.19225/

bu konuda aynı sebeplerden bahsediyor

hatta tedavi olarakta aşağıdakiler önerilmiş

Alright so here's a priority list for you guys, so you can focus on what made the most noticeable results in my experience and for all of this to not get overwhelming.

Actions (those are all important in my experience)

Apple cider vinegar rinsing + leaving it in your hair through the night [calcification]
Calm & controlled breathing [CO2, calcification]
Light cardio (15-25 mins) followed by muscle training [blood/oxygen flow, lymphatic system flow, igfbp3, testosterone] *don't push yourself too much
Blood giving [iron excess, igfbp3]

Supplements (none containing soy or flax)

Drastic  :

Magnesium Citrate 1000-2000mg for a while at first [calcification, calcium signal excess]
(In maintenance : Magnesium Gluconate, Glycinate or Bicarbonate 300-600mg)
Coconut Oil (1-2 teaspoons with meals, sometimes 1-2 tablespoons apart from meals to clean gut) [endotoxin]
Bicarbonate Sodium 1-1.5 teaspoon (45 mins after meals) [endotoxin, CO2]

Important :

Zinc Picolinate 50mg for a while at first, then once a week or from food [estrogen, testosterone, calcium signal excess, endotoxin]
Vitamin A 5000 iU [estrogen, calcium signal excess]
Vitamin K2 Carlson 500mcg-1mg [estrogen, calcification]
Taurine 200mg with meals, sometimes 1-2g [calcification]
Vitamin B6 p-5-p 50mg a couple times a week [estrogen, calcium signal excess]
Broccoli (vitamin K, I3C) [estrogen]
Selenium (yeast-free) 80mcg (more can be deleterious to the thyroid) [estrogen]

Helpful :

B1 2mg [estrogen]
B2 2-100mg [estrogen, endotoxin]
Biotin 500mcg [hair quality]
Boron 3-9mg [calcification]
Glycine 1-5g [endotoxin, calcium signal excess]
Copper gluconate 1-2mg [to balance zinc, hair quality]
Flowers of sulphur (? amount) [endotoxin, calcification]
IP6 500mg [iron excess]
Methylene Blue 0.5ml-1ml [estrogen, endotoxin]
Niacinamide 500mg-1.5g sometimes [estrogen, endotoxin]
Other antiseptics like lemon juice in water, garlic and oregano oil

To try if nothing else works :

Molybdenum 500mcg with each meal during a chelation period [excess copper]

ye2525

• Full Member
« Yanıtla #199 : 30 Aralık 2019, 00:47:13 »
Hocam 100 gundur finas kullanarak vertwksimi duzelttim asil sorun onler onlerde dokulme durdu ama dogru duzgun bir gelisme yok
Biotin fln kullanmama ragmen bi de iki gunde bir dutas almaya basladim o ne kadar etkiler bilmiyorum
Pge2 den bahsettoniz o protein hanhi besinlerde var setipiprantti onun redavisi ama onu da temin edemiyoruz ve minoxu da ben kullanmak istemiyorum
Yavsiye edeveginiz damar genisletici oral yoldan alinan ilac varsa kullanabilirim

Gunes isiginin cok olmadigi bir memlekette yasiuorum o yuzden gunes isigini almam biraz zor

Burakcan

• Full Member
« Yanıtla #200 : 30 Aralık 2019, 01:01:14 »
Hocam 100 gundur finas kullanarak vertwksimi duzelttim asil sorun onler onlerde dokulme durdu ama dogru duzgun bir gelisme yok
Biotin fln kullanmama ragmen bi de iki gunde bir dutas almaya basladim o ne kadar etkiler bilmiyorum
Pge2 den bahsettoniz o protein hanhi besinlerde var setipiprantti onun redavisi ama onu da temin edemiyoruz ve minoxu da ben kullanmak istemiyorum
Yavsiye edeveginiz damar genisletici oral yoldan alinan ilac varsa kullanabilirim

Gunes isiginin cok olmadigi bir memlekette yasiuorum o yuzden gunes isigini almam biraz zor

öyle damar genişletici oral yoldan alınan bir ilaç malesef yok zaten olsada genel sağlığına mutlaka zarar veren bir şey olurdu.
frontlineda finasterid çok etkili değil dudasterid kullan demiyorum ama ön tarafa biraz daha etkili.
aslında bu forumda pek rağbet görmüyor ama ön kısma yapılacak trombosit yoğunluğu fazla bir prp mutlaka biraz iş görecektir .prp ile birlikte dermaroller kullanımıda ön tarafa özellikle faydalı bir tedavi.

ye2525

• Full Member
« Yanıtla #201 : 30 Aralık 2019, 01:12:06 »
Dermarolu nasil uygalamam.lazim onu anlatabilr misiniz

JaCKiE_BrOwN

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #202 : 30 Aralık 2019, 17:41:59 »
Damar genişletme için Arjinin’i bir araştırın isterseniz.

ye2525

• Full Member
« Yanıtla #203 : 30 Aralık 2019, 17:58:50 »
Bugun k2 d3 hhapi aldim onu kullanicam 1 ay etki etmezse dusunurum arjinini

Mutsuz Hasta

• Hero Member
« Yanıtla #204 : 30 Aralık 2019, 19:13:46 »
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/m/pubmed/24354286/?i=2&from=/19363158/related

Çok ucuz bir etkenle androjen reseptörlerini geridönüşümsüz  bloklama,

Zararı ne olur hocam? Androjenler kalıcı blok yerse nasıl bir etkisi olur vücudumuza? Zararı yoksa nasıl blokların ayrıca?

mem

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #205 : 30 Aralık 2019, 20:27:02 »
Zararı ne olur hocam? Androjenler kalıcı blok yerse nasıl bir etkisi olur vücudumuza? Zararı yoksa nasıl blokların ayrıca?
Blokla gitsin sonuçta hormona birşey yapmıyorsun ,hormon yine vucudunda dolasır saç derisinde  etkili olmayacak o kadar

Başka konunuda bunun özetini çevirmiştim buraya yapıştırıyorum

Özet olarak yapilan calisma sonucu Pyrvinium pamoate maddesi androjen reseptorlerini non competitive yani geri donussumsuz olarak enzim aktivitesini dusurecek sekilde geriletmis prostat buyumesini engellemis

bu pyrivinium maddesi androjen reseptorlerine dna ya baglanan alan (DNA binding-domain) uzerinden etki ediyormus prostata etkisi de bu sekildeymis . Dna’ya baglanma uzerinden AR inhibesi yapan tek inhibitormus .Ayni zamanda ki bence en onemli olay androjenlerden bagimsiz AR inhibesi sagliyormus bu da androjen duyarliliginin azalmasi demek kolunda bacaginda tuy olmayip sakalsiz olup(yani dusuk testo ve DHEA ya sahip bireyler) ayni zamanda kel kalanlar icin buyuk bir umut bence neden daha once kesfedilmemis sasirtici fin dut diane sektoru saolsun.

4tl olan çocuklara kıl kurdu için verilen bir ilacın etken maddesi.

Bunun olumsuz bir etkisi olurmu orasi tartisilir ama topikal denenmede bence bir sakinca yok gibi simdilik

byflamingo

• Sr. Member
« Yanıtla #206 : 31 Aralık 2019, 03:30:10 »
Blokla gitsin sonuçta hormona birşey yapmıyorsun ,hormon yine vucudunda dolasır saç derisinde  etkili olmayacak o kadar

Başka konunuda bunun özetini çevirmiştim buraya yapıştırıyorum

Özet olarak yapilan calisma sonucu Pyrvinium pamoate maddesi androjen reseptorlerini non competitive yani geri donussumsuz olarak enzim aktivitesini dusurecek sekilde geriletmis prostat buyumesini engellemis

bu pyrivinium maddesi androjen reseptorlerine dna ya baglanan alan (DNA binding-domain) uzerinden etki ediyormus prostata etkisi de bu sekildeymis . Dna’ya baglanma uzerinden AR inhibesi yapan tek inhibitormus .Ayni zamanda ki bence en onemli olay androjenlerden bagimsiz AR inhibesi sagliyormus bu da androjen duyarliliginin azalmasi demek kolunda bacaginda tuy olmayip sakalsiz olup(yani dusuk testo ve DHEA ya sahip bireyler) ayni zamanda kel kalanlar icin buyuk bir umut bence neden daha once kesfedilmemis sasirtici fin dut diane sektoru saolsun.

4tl olan çocuklara kıl kurdu için verilen bir ilacın etken maddesi.

Bunun olumsuz bir etkisi olurmu orasi tartisilir ama topikal denenmede bence bir sakinca yok gibi simdilik

mem kardeşim sen bizim için denesen madem bir bilgi verdin tam olsun  :)
malum kılkurdu ilacı kafaya sürmek biraz garip geliyor en azından ben yapamam şahsen  ;D

mem

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #207 : 31 Aralık 2019, 15:17:20 »
mem kardeşim sen bizim için denesen madem bir bilgi verdin tam olsun  :)
malum kılkurdu ilacı kafaya sürmek biraz garip geliyor en azından ben yapamam şahsen  ;D

Baska bir emrin var mı?  Haaa haa
Ben saç sorunumu hallettim ,sakakaklarda bir santimlik yer var onuda yaptığım bir karışımla hallederim yakında

ye2525

• Full Member
« Yanıtla #208 : 31 Aralık 2019, 18:26:09 »
Oralden alsak fayda eder mi mem

mem

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #209 : 31 Aralık 2019, 21:13:09 »
Oralden alsak fayda eder mi mem

Faydası olur ,alma ama ,reseptörler sana lazım olur. Reseptörler in dna yapısı bozuldu mu istersen tüm vucudun testo deposu olsun sana bir faydası olmaz. Bunu geliştirip tropikal uygulayacan öyle bir şey yapacanki kana karışıp diğer sistemdeki reseptörlere zarar vermiyecek şekilde yapacan o bölgeye dht geldi mi reseptörler bulmayacağı için işlemsiz olacak ,ancak sadece o bölgede ,dht vucut için çok önemli bir hormon

Facebook Twitter Instagram