Gönderen Konu: Saç dökülmesi nedenleri  (Okunma sayısı 60989 defa)

Spencer

• Hero Member
Ynt: Saç dökülmesi nedenleri
« Yanıtla #105 : 03 Ağustos 2019, 14:43:02 »
Grafikleri eklerim bir ara haftada bir 1mg finasin düşürdüğü dht  seviyesi neredeyse günde 5mg alinan finasa yakin degerler ,yan etkileride yakin olacak ,zaten 1mg cok fazla sac icin sonucta prostat degil bu. Bir yil haftada 0.5mg finas aldim ,yan etkileri aynen devam etti saclari korudu ,biraktim saclar gitmeye basladi. Şuan kullanmiyorum. Saclari hergun yikarsaniz dahada yağli olur ,nizoral kullanin. Kabak cekirdeki sac icin faydali günde bir avuc yiyin fazlasi kısirlastirir,yeşilcay   dht dusuruyor faydali

Yani hocam haftada 1 mg veya 0.5 mg finasterid alsak bile yan etkileri her gün alıyormuş gibi mi oluyor? Ayrıca kabak çekirdeği fazla alımı kısırlık yapar demişsin. Ben gunde bir kapsül kabak çekirdeği yağına başladım. Bir kapsül 1000 mg sence bu olumsuz bir sorun yaşatır mı?

İzmir1984

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #106 : 03 Ağustos 2019, 16:06:15 »
kabak çekirdeğinin sperme zarar vereceğini sanmıyorum. yada bana o yönde bir makale denk gelmedi. Fazla çinko takviyesinin zararı kadar zararı olabilir gibime geliyor.( tam araştırmadım)

mem

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #107 : 03 Ağustos 2019, 19:09:30 »
kabak çekirdeğinin sperme zarar vereceğini sanmıyorum. yada bana o yönde bir makale denk gelmedi. Fazla çinko takviyesinin zararı kadar zararı olabilir gibime geliyor.( tam araştırmadım)

https://fotogaleri.haberler.com/kabak-cekirdegini-fazla-tuketmek-kisirliga-neden/
« Son Düzenleme: 03 Ağustos 2019, 19:40:18 Gönderen: mem »

İzmir1984

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #108 : 03 Ağustos 2019, 19:53:55 »
Arkadaşın birisi bir bilgisel yapmış bütün haber siteleri de aynı kelimeleri kullanmış. Kaynakları da yok. İçerik olarak kısır yapabilecek şeylere pek sahip değil.Aksine sperm miktarını ve kalitesini çoğaltacak elementlerle dolu. Lakin pek müsait değilim ilk fırsatta derinlemesine araştırıp sayfanıza katkıda bulunacağım. eki şimdi gördüm inceleyip yorumlarım. Teşekkürler

mem

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #109 : 03 Ağustos 2019, 21:32:37 »
Arkadaşın birisi bir bilgisel yapmış bütün haber siteleri de aynı kelimeleri kullanmış. Kaynakları da yok. İçerik olarak kısır yapabilecek şeylere pek sahip değil.Aksine sperm miktarını ve kalitesini çoğaltacak elementlerle dolu. Lakin pek müsait değilim ilk fırsatta derinlemesine araştırıp sayfanıza katkıda bulunacağım. eki şimdi gördüm inceleyip yorumlarım. Teşekkürler

Ekte ingilizce kaynak var

mem

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #110 : 03 Ağustos 2019, 22:41:06 »
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/28126203
Tregsler d vitamini  ilişkisi ,bir gün butun dunya kelliğin vudun güneşten d vitamini almak icin  saclari döktüğünü kabul edecek

İzmir1984

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #111 : 04 Ağustos 2019, 00:08:11 »
Kaynak için tekrar teşekkürler.Bizim kullandığımız üsülün biraz farklı yönde temini olmuş arkadaşların ki. Kaynatıp, fırınlayıp petrol türevi ile ekstrat haline getirilmesi.Sonra tekrar kaynatılıp petrol türevinin buharlaştırılması işlemi çok ayrı bir kimyasal olmuş. Lakin üzerinde durulması gereken bir konu. Ayrıntı bulursam zenginleştiririm burayı.

Spencer

• Hero Member
« Yanıtla #112 : 04 Ağustos 2019, 03:07:16 »
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/28126203
Tregsler d vitamini  ilişkisi ,bir gün butun dunya kelliğin vudun güneşten d vitamini almak icin  saclari döktüğünü kabul edecek

Hocam bana yanıt vermemek için harcamış olduğun çabayi anlayabilmiş değilim. Neyse canın sağolsun
Alopexy t % 5 deri spreyi (%5 minoksidil) - Gün aşırı akşamları 8 fıs

Konazol şampuan - Haftada bir gün

Clear kömür içerikli şampuan

mem

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #113 : 04 Ağustos 2019, 09:30:38 »
Yani hocam haftada 1 mg veya 0.5 mg finasterid alsak bile yan etkileri her gün alıyormuş gibi mi oluyor? Ayrıca kabak çekirdeği fazla alımı kısırlık yapar demişsin. Ben gunde bir kapsül kabak çekirdeği yağına başladım. Bir kapsül 1000 mg sence bu olumsuz bir sorun yaşatır mı?

Evet ,genelde fayda yanetki parelel ,çünkü baskilanan dth birbirine yakin,saça faydasi olan yiyecekler genelde cinsel yanetkisi olur,kabak çekirdeki az alindi mi faydali sürekli kullanma taraftari değilim ,vucud eksik maddeleri alir ,tamamlar surekli ayni besin alirsaniz depolar dolu olduğu icin gereksiz olur.Bazende toksit etkisi yapar

mem

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #114 : 12 Ağustos 2019, 10:10:50 »
Arkadaslar dökülmenin tek bir cözümü var ,kafa derininin ergenlik öncesi elastike yapısına kavusturmak ,eğer yirmili otuzlu yaslarda bu yapılırsa bir daha ergenlik dönemi gibi hormon saldirisina maruz kalmadığı icin hayatınız boyunca ilac kullanmanıza gerek kalmaz,aksi taktirde istediğiniz kadar antiandrojen kullanin ,damar genisletici kullanin ilaci kestiğiniz an saclar gider.

sduzce

• Sr. Member
« Yanıtla #115 : 12 Ağustos 2019, 10:36:20 »
Arkadaslar dökülmenin tek bir cözümü var ,kafa derininin ergenlik öncesi elastike yapısına kavusturmak ,eğer yirmili otuzlu yaslarda bu yapılırsa bir daha ergenlik dönemi gibi hormon saldirisina maruz kalmadığı icin hayatınız boyunca ilac kullanmanıza gerek kalmaz,aksi taktirde istediğiniz kadar antiandrojen kullanin ,damar genisletici kullanin ilaci kestiğiniz an saclar gider.

Üstad, teşhisi koymuşsun fakat tedavisi nasıl olacak biraz da onlardan bahsedersen memnun oluruz.

Rohat

• Full Member
« Yanıtla #116 : 24 Ağustos 2019, 00:23:29 »
Hocam ilk mesajda masaj yapın demişsin şimdi de finas ve türevleri kullanın diyorsun. Yanlış anlama tam olarak ne yapmamız gerekir bu işte? Ayrıca vücut d vitamini kollarda yüzde değil de neden kafa derisinden almaya çalışıyor?

Rohat

• Full Member
« Yanıtla #117 : 24 Ağustos 2019, 00:31:59 »
Ayrıca şöyle de bir şey yok mu? Kuru ve nemli bölgelerde kafa derisi, güneşin zararlı ışınlarından korunması için daha çok yağ salgılar ve bu da saç köklerinin nefes almasını engeller ve saçı döker. Saç güneş Işın’ı alınca da dökülür. Örneğin sabah duş alıp güneşe çıktığımda gün içinde saçım daha çok dökülüyor. Bu yüzden saçlarımı gece yıkıyorum. Sabaha kadar biraz yağlanmış oluyor saç ve güneş daha az rahatsız ediyor beni.

mem

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #118 : 24 Ağustos 2019, 17:46:31 »
Hocam ilk mesajda masaj yapın demişsin şimdi de finas ve türevleri kullanın diyorsun. Yanlış anlama tam olarak ne yapmamız gerekir bu işte? Ayrıca vücut d vitamini kollarda yüzde değil de neden kafa derisinden almaya çalışıyor?

Masaj faydalidir dedim, yeterlidir demedim. Ayrica hangi mesajimda finasi önerdim. Tam tersine kimse kullanmasin dedim,kendimde biraktim . şuan  genetik dökülmeye yararli iki etkende biridir diyorum ,bunu ben değil bilimsel literatur diyor. Lütfen okuduğuzu önce bir anlayin ondan sonra yorum yapın.

mem

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #119 : 24 Ağustos 2019, 17:57:33 »
Ayrıca şöyle de bir şey yok mu? Kuru ve nemli bölgelerde kafa derisi, güneşin zararlı ışınlarından korunması için daha çok yağ salgılar ve bu da saç köklerinin nefes almasını engeller ve saçı döker. Saç güneş Işın’ı alınca da dökülür. Örneğin sabah duş alıp güneşe çıktığımda gün içinde saçım daha çok dökülüyor. Bu yüzden saçlarımı gece yıkıyorum. Sabaha kadar biraz yağlanmış oluyor saç ve güneş daha az rahatsız ediyor beni.

Senin bu dediğin biri evrimde bahsettiğinde biri çikar şimdi maymunlar neden insan olmuyor şarlatanlığına benziyor,konuya okadar uzaksinki şimdi güneş isınlari nasil dht dönüştüğünü nasıl anlatayım sana. Normalde kimysal formuller ilk sayfada var.
Ekvatör bölgelerinde neredeyse kellik yok. Ayrica nemli bölgelerinde daha çok yağ tabakasi yok nereden bilgiyi aldiysan sallamasyon

Facebook Twitter Instagram