Gönderen Konu: Saç dökülmesi nedenleri  (Okunma sayısı 60970 defa)

walkerx

• Full Member
Ynt: Saç dökülmesi nedenleri
« Yanıtla #76 : 05 Şubat 2019, 01:44:03 »
Konuyu takipteyimi çok güzel paylaşımlar var teşekkürler mem. Keşke şu minyatürleşen saçlara finasterid içerikli ilaçlar dışında bir çözüm olsaydı.

Skywalker

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #77 : 17 Şubat 2019, 22:41:16 »
Mem hocam farklı yaklaşımlar ortaya sürmüşsün, ilgi çekici, benim de sorum şu olacak iki ay önce doktora gittim ve d vitaminim alt sınırın bir hayli altında çıktı,  coledon d3 kullanıyorum bu iki aylık süre zarfında doğal yollarla almadığım için bir sıkıntı olur mu? Bunu merak ediyorum, bir de bu dht hormonunun etkisi ne zaman yavaşlar, saç dökülmesi ilerleyen bir süreç tamam da şu yaştan sonra artık fazla dökülmez, agresif bir kelleşme olmaz dediginiz bir dönem var mı, bir de ekilen saçların dökülme durumu olur demişsin kesinlikle katılıyorum, saç folikülünün döngüsü 4-6 yıl arası ve bu süre sonucunda illaki dökülme olacak.

mem

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #78 : 24 Şubat 2019, 17:31:10 »
Mem hocam farklı yaklaşımlar ortaya sürmüşsün, ilgi çekici, benim de sorum şu olacak iki ay önce doktora gittim ve d vitaminim alt sınırın bir hayli altında çıktı,  coledon d3 kullanıyorum bu iki aylık süre zarfında doğal yollarla almadığım için bir sıkıntı olur mu? Bunu merak ediyorum, bir de bu dht hormonunun etkisi ne zaman yavaşlar, saç dökülmesi ilerleyen bir süreç tamam da şu yaştan sonra artık fazla dökülmez, agresif bir kelleşme olmaz dediginiz bir dönem var mı, bir de ekilen saçların dökülme durumu olur demişsin kesinlikle katılıyorum, saç folikülünün döngüsü 4-6 yıl arası ve bu süre sonucunda illaki dökülme olacak.

Doktor kullan demişse kullan,güneş işiğının yerini tutmaz o ayrı.Dht hormon seviyesi Cinsellikle doğru orantılı olarak değişir ,Yaşam şartları ve çevre şartlarına  bağlı olarak  genelde çoğu insanda kırklı yaşlardan itibaren dht hormon seviyesi düşmeye başlar. Aslında tüm olay kolestrolde bitiyor ,sağlıksız d vitamini sağlıksız kolestrole dönüşüyor, sağlıksız kolestrole sağlıksız testosterona dönüşüyor ,sağlıksız testosteron dht yi tetikliyor ,şaçlar dökülüyor.Beton kalitesizse bina çürük olur hesabı

son gohan

• Hero Member
« Yanıtla #79 : 09 Nisan 2019, 14:00:56 »
çok güzel bi konu olmuş umarım devamı gelir 6sayfayıda okudum ilgi çekici :D

Haare2018

• Full Member
« Yanıtla #80 : 11 Nisan 2019, 00:44:15 »
Dostum büyük forumlarda Finasteridin ön bölgede saç döktüğünü yazanlar var. Nedeni de Finasteridin bazı kişilerde 5-alfa redüktaz 1 Tipini yükseltmesi olarak değerlendiriliyor. Bu konuyla ilgili fikrini merak ediyorum

Moraless

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #81 : 11 Nisan 2019, 02:13:04 »
Dostum büyük forumlarda Finasteridin ön bölgede saç döktüğünü yazanlar var. Nedeni de Finasteridin bazı kişilerde 5-alfa redüktaz 1 Tipini yükseltmesi olarak değerlendiriliyor. Bu konuyla ilgili fikrini merak ediyorum

finasterid ön bölgedeki saçları dökmez bu yanlış bilgi.doğru bilgi şöyle;ön bölgeye etki etmez finasterid bunu bilmeyen denyolar dökülen saçlarının sebebini finasteride bağlarlar .finasteridin ön bölgedeki saça etki etmediğini bilmeyen o kadar insan varki boşu boşuna bu merete merak sarıyorlar halbuki erişkin çizgisi aga kaynaklı değildir  ve androjenlerden etkilenmez o yüzden tedaviside finasterid değildir.

Haare2018

• Full Member
« Yanıtla #82 : 11 Nisan 2019, 15:29:13 »
finasterid ön bölgedeki saçları dökmez bu yanlış bilgi.doğru bilgi şöyle;ön bölgeye etki etmez finasterid bunu bilmeyen denyolar dökülen saçlarının sebebini finasteride bağlarlar .finasteridin ön bölgedeki saça etki etmediğini bilmeyen o kadar insan varki boşu boşuna bu merete merak sarıyorlar halbuki erişkin çizgisi aga kaynaklı değildir  ve androjenlerden etkilenmez o yüzden tedaviside finasterid değildir.

Ben 2 hafta boyunca vertex için kullandım ama ön bölgede, dökülmeyen saçlarımda aşırı kepek ve dökülme olunca bıraktım. İlacı bıraktıktan 1 hafta sonra kepek kayboldu dökülme azaldı

kılıkırkyaran

• Full Member
« Yanıtla #83 : 14 Nisan 2019, 12:35:48 »
Finasterid sanıldığı kadar etkili bir ilaç değil tabi ön taraf için diyorum.özellikle çizgide tırt yani hiç bir etkisi yok arkadaş doğru yazmış anca orta tepe ve vertekse faydası var .
Norwood 6 yada 7 patternine gidişatı olanlar ön tarafa saç ekimi yaptırsınlar finasterid ile de orta tepe ve verteksi korumaya alsınlar farkındaysanız koruma diyorum saçlar gittikten sonra finans gene çalışmaz belki biraz canlandırır o kadar.
Ben üç sene kullandım finans bıraktım 6 ayda eski haline geldi saçlar patır patır döküldü ama ön taraf halen aynı hiç bir şey değişmedi.

JaCKiE_BrOwN

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #84 : 14 Nisan 2019, 18:46:14 »
yani stres ve mutsuzlulk saç dökülmesi yapıyor ve bununda mekanizması budur diyebilirmiyiz eğer öyleyse enterasan bir mekanizma ne kadar mutsuzsan o kadar libido ,al sana sapına kadar erkek olma mekanizmasının işleyişi  :)

Bazı erkeklerin mutsuzluk tetikleyen müzikler dinlemesi (özellikle arabesk).. dinleyen tiplere bakınca zaten hep bir maskülenlik, maçoluk

mem

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #85 : 18 Nisan 2019, 09:31:17 »

Ön bölge için dutasteride daha etkili,bazi kişilerde  finasteride %70  bakilamak yetersiz kaliyor o yüzde etki etmiyor. En önemli sebebi ön bölgede fazla oluşan pgd2 proteini

tudors

• Full Member
« Yanıtla #86 : 29 Nisan 2019, 01:22:57 »
çok güzel bi konu olmuş umarım devamı gelir 6sayfayıda okudum ilgi çekici :D

+1

Cassowary

• Sr. Member
« Yanıtla #87 : 30 Temmuz 2019, 01:22:21 »
Baştan sona keyifle okudum , Harika bir paylaşım olmuş . Güzel bilgiler için teşekkürler Mem

Spencer

• Hero Member
« Yanıtla #88 : 30 Temmuz 2019, 01:51:56 »
Mem dostum yani haftada bir kez alınacak finasterid 1 mg veya 5 mg) sacları korumak için yeterli mi? Veya her gün almaktan bir farkı yok mu? Haftada bir kez alsak yan etki yapmaz veya yapma ihtimali çok az olur. Böyle bir şey varsa hemen başlarım. Ne düşünüyorsun?
Alopexy t % 5 deri spreyi (%5 minoksidil) - Gün aşırı akşamları 8 fıs

Konazol şampuan - Haftada bir gün

Clear kömür içerikli şampuan

sduzce

• Sr. Member
« Yanıtla #89 : 30 Temmuz 2019, 02:27:42 »
Mem dostum yani haftada bir kez alınacak finasterid 1 mg veya 5 mg) sacları korumak için yeterli mi? Veya her gün almaktan bir farkı yok mu? Haftada bir kez alsak yan etki yapmaz veya yapma ihtimali çok az olur. Böyle bir şey varsa hemen başlarım. Ne düşünüyorsun?

Ben yan etkilerini hissettim bu şekilde kullanmaya devam etmek istiyorum. Merak ettiğim bir konu

Facebook Twitter Instagram