Gönderen Konu: Saç dökülmesi nedenleri  (Okunma sayısı 61012 defa)

Bal Porsuğu

• Hero Member
Ynt: Saç dökülmesi nedenleri
« Yanıtla #91 : 30 Temmuz 2019, 13:34:50 »
sorun olan dihidrotestosterona hassas saç foliküllerindeki androjen reseptörleridir.yani sorun dihidrotestosteron değil hatalı genlerdir maalesef.bu yüzden bazı insanların saçları dökülürken, bazıları dökülmez.saçları dökülen insanlarda da, saçları dökülmeyen insanlarda da hemen hemen aynı miktarda dihidrotestosteron ve testosteron vardır.ancak kimi insanların saçları bu androjen hormonlara karşı hassastır, kimisinin değildir.

eski dönemlerde saçları dökülen erkeklerin ''daha fazla erkeklik hormonuna sahip olduğu'' düşünülürdü. ancak modern bilimdeki gelişmeler ışığında, bugün böyle birşeyin sözkonusu olmadığı ve herkeste hemen hemen aynı oranda androjen hormonlar bulunduğu bilinmektedir. cemil ipekçi gibi biri tamamen kel kalırken, kadir inanır gibi biri çok gür saçlara sahip olabilmektedir. bu ve buna benzer sayısız örnek bizlere ''sorunun androjen hormonlar değil, bu hormonlara karşı hassas olmamızı sağlayan ve nesilden nesile aktarılan gen mutasyonları'' olduğunu göstermektedir.

erkek vücudunda bulunan testosteron hormonunun aktif versiyonu olan güçlü metabolitine verilen ad.testosteron hormonunun aktif hale gelebilmesi ve dokular üstünde androjenik etki gösterebilmesi için 5 alfa redüktaz isimli enzimle dht hormonuna dönüşmesi şarttır. testosteron, tip-1 5 alfa redüktaz ve tip-2 5 alfa redüktaz adı verilen iki enzimle dht hormonuna dönüşür.bu dönüşme olmadan testosteron birçok dokuda etkili olamaz.dht hormonu, anne karnındaki fetus halinde bulunan çocuğun erkek cinsel özellikleri kazanmasını ve cinsel organlarının gelişmesini sağlar. dht hormonu ayrıca anne karnındaki fetusun beyni üstünde de çalışarak, henüz anne karnında cinsiyet kimliğinin oluşmasını sağlar. dht hormonu, bunun dışında ergenlik döneminde sekonder seks karekterlerinin meydana gelmesini ve erkek tipi farklılaşmayı meydana getirir. böylece kız çocuğundan kolay kolay ayırt edilemeyecek olan erkek çocuğu gittikçe farklılaşır ve çocukluktan erkekliğe adımını atar. sakalları ve bıyıkları çıkmaya,sesi kalınlaşmaya,boyu uzamaya,kas kütlesi artmaya,penis büyümeye,testisler sperm üretmeye başlar.tüm bu farklılaşmayı testosteron, dht hormonuna dönüşerek meydana getirir. dht hormonunun bir diğer görevi glandüler prostat dokusunun fonksiyonlarının devamlılığını sağlamaktır.

dht'nin erkek metabolizmasındaki görevleri bir ömür boyunca sürmektedir. bunun dışında testosteron ve dht, genetik olarak bu hormonlara duyarlı kişilerde androgenetik alopesi,akne ve prostat hastalıkları gibi sağlık sorunlarına yol açabilmektedir. genetik olarak bu androjenik hormonlara duyarlı olan kişiler, dht'den daha çok etkilenmektedirler testosteron hormonuna göre.testosteron hormonunun da bu dokularda etkinliği vardır ama dht hormonundan daha zayıf bir etkidir bu. bazı kişiler neden bu hormonlardan olumsuz etkilenirken, bazı kişilerin etkilenmediği tam olarak bilinmemekte ve bu duruma hangi hatalı genlerin yol açtığı araştırılmaktadır.''

o yüzden bu sorunun çözülmesi çok zor yanı kısaca ımkansız gibi çünkü erkek tipi saç dökülmesinin nedeni olarak suçlanan hormon olsa da ergenlik dönemine kadar erkeğin cinsel gelişimi ve sonrasındaki genel işleyişi için kilit rol oynar. eksikliğinde pseudohermaphroditism olarak adlandırılan duruma neden olur. yani oluncada olmuyor olmayıncada :DDD

Bilgiler için teşekürler Hintell hocam.

YILDIRIM

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #92 : 30 Temmuz 2019, 15:48:51 »
MEM  hocam simdi propecia yi haftada 1 tane alsak ne gibi zararlari ve faydalari vardir rica etsek tekrar detayli bi aciklama yapabirmisiniz????  birde benim saclar cok cabuk yaglaniyor  yaglandigi zaman elimi her attgimda saclm baya dokuluyor o yuzden hergun yikiyorum mutlaka   ddeginiz masaj bencede cok onemli  hergun yapmaya calisiyorum  ben ayrica yesil cay ve kabak cekirxegi yagi soguk sikim her saba ac katnina iciyorum  valla aslinda olan saci korumak icin biseyler cabaliyorum  verdginiz bilgiler gercekten cok guzel devamini bekliuoruz

Spencer

• Hero Member
« Yanıtla #93 : 30 Temmuz 2019, 18:47:14 »
MEM  hocam simdi propecia yi haftada 1 tane alsak ne gibi zararlari ve faydalari vardir rica etsek tekrar detayli bi aciklama yapabirmisiniz????  birde benim saclar cok cabuk yaglaniyor  yaglandigi zaman elimi her attgimda saclm baya dokuluyor o yuzden hergun yikiyorum mutlaka   ddeginiz masaj bencede cok onemli  hergun yapmaya calisiyorum  ben ayrica yesil cay ve kabak cekirxegi yagi soguk sikim her saba ac katnina iciyorum  valla aslinda olan saci korumak icin biseyler cabaliyorum  verdginiz bilgiler gercekten cok guzel devamini bekliuoruz

Kabak çekirdeği yağını ne zamandır kullanıyorsun?  Ben kapsulune başladım 5 gündür kullanıyorum. Faydası oldu mu sence?
Alopexy t % 5 deri spreyi (%5 minoksidil) - Gün aşırı akşamları 8 fıs

Konazol şampuan - Haftada bir gün

Clear kömür içerikli şampuan

YILDIRIM

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #94 : 30 Temmuz 2019, 19:43:39 »
Kapsul cok bi ise yaricagini sanmiyorum soguk sikim yagini kullanirsan gunde ac karna 1 bucuk corba kasigi icersen faydasini gorursun ins benim  cok dokulyodu  yani 7  8 aydir kullaniyorum ben memlunum sadece maddi yonden biraz sikinti 1 ayda 400ml bitiyor

Spencer

• Hero Member
« Yanıtla #95 : 31 Temmuz 2019, 02:18:29 »
Kapsul cok bi ise yaricagini sanmiyorum soguk sikim yagini kullanirsan gunde ac karna 1 bucuk corba kasigi icersen faydasini gorursun ins benim  cok dokulyodu  yani 7  8 aydir kullaniyorum ben memlunum sadece maddi yonden biraz sikinti 1 ayda 400ml bitiyor

Kapsül soğuk sıkım kabak çekirdeği yağı içeriyor. Ayrıca 2014 de korede yapilan ve cok iyi sonuçlar alınan klinik calisma 400 mg kapsulle yapildi. Ben 1 kapsul 1000 mg olarak alıyorum

Spencer

• Hero Member
« Yanıtla #96 : 02 Ağustos 2019, 01:48:22 »
Mem reis seni bekliyoruz

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #97 : 02 Ağustos 2019, 11:30:18 »

Ne yağı dostum anlayamadım? :)
Global Moderator

İzmir1984

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #98 : 02 Ağustos 2019, 12:46:11 »
Kabak çekirdeği yağını kullanıyor arkadaş. Tecrübelerini takipteyim:D

Spencer

• Hero Member
« Yanıtla #99 : 02 Ağustos 2019, 18:17:50 »
Ne yağı dostum anlayamadım? :)

😂😂😂😂

Spencer

• Hero Member
« Yanıtla #100 : 02 Ağustos 2019, 18:21:02 »
Kabak çekirdeği yağını kullanıyor arkadaş. Tecrübelerini takipteyim:D

Bende kabak çekirdeği yağı kapsülü kullanıyorum. 1 kapsul 1000 mg 1 haftadır kullanmaya başladım. 2 yildirda minoksidil kullanıyorum. Bakalım kabak çekirdeği yağı kapsülü iyi gelecek mi? Bilgilendiririm sizi

İzmir1984

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #101 : 02 Ağustos 2019, 19:32:32 »
Bende kabak çekirdeği yağı kapsülü kullanıyorum. 1 kapsul 1000 mg 1 haftadır kullanmaya başladım. 2 yildirda minoksidil kullanıyorum. Bakalım kabak çekirdeği yağı kapsülü iyi gelecek mi? Bilgilendiririm sizi
24 haftalık kabak çekirdeği kullanım sonucu. Artık sende de böyle bir etki bekliyoruz. :)
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4017725/

Spencer

• Hero Member
« Yanıtla #102 : 03 Ağustos 2019, 00:32:16 »
24 haftalık kabak çekirdeği kullanım sonucu. Artık sende de böyle bir etki bekliyoruz. :)
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4017725/

Kanka bu hale gelsem intihar ederim zaten 😂 Dökülmeyi durdursun minoksidile destek versin yeter

mem

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #103 : 03 Ağustos 2019, 09:42:27 »
Grafikleri eklerim bir ara haftada bir 1mg finasin düşürdüğü dht  seviyesi neredeyse günde 5mg alinan finasa yakin degerler ,yan etkileride yakin olacak ,zaten 1mg cok fazla sac icin sonucta prostat degil bu. Bir yil haftada 0.5mg finas aldim ,yan etkileri aynen devam etti saclari korudu ,biraktim saclar gitmeye basladi. Şuan kullanmiyorum. Saclari hergun yikarsaniz dahada yağli olur ,nizoral kullanin. Kabak cekirdeki sac icin faydali günde bir avuc yiyin fazlasi kısirlastirir,yeşilcay   dht dusuruyor faydali

mem

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #104 : 03 Ağustos 2019, 10:01:23 »
Kücüklükte beri vejeteryan insanlar kel olmuyor ,%50 vejeteryan olan hintlilerde neredeyse kel yok

Cinsel objelere maruz kalmadigimizda saclar dökülmiyor,en cok dht o zaman faaliyete geciyor

Kisirlatirilan tek yumurta ikizi kel olmamistir. Kardeşi kel olmuş

Bu bilgiler ışinda da kellesmede kurtulmak icin ya hayvansal besinlerde uzaklaşacağiz yada cinsellikte feragat edeceğiz

Facebook Twitter Instagram