Gönderen Konu: Saç dökülmesi nedenleri  (Okunma sayısı 60884 defa)

mem

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: Saç dökülmesi nedenleri
« Yanıtla #30 : 26 Ağustos 2017, 12:43:28 »
Hocam yazını okuduktan sonra aklıma d vitaminin önemi geldi küçükken sık sık kan tahlili oluyodum her kan tahlilinde d vitamini eksiği çıkıyodu doktor 1 tüp ampul gibi bişi yazıyodu yolluyodu . Şimdi ben yaklaşık 2 kutu avodart (dutas) bitirdim ve saçlarıma çok iyi geldi yan etki görmedim allaha şükür şuana kadar  bu tedavinin yanına neleri eklemem gerekiyor sizce ? dht ye yüklenmeyin diyorsunuz fakat okuduğum tüm yazılarda dht nin çok salgılanmasında saç dökülür diyor yani dht baskılayıcı ilaçlar allahın emri kullanmak gerekli bunun yanında ne önerirsiniz masaj güneş ışığı falan gibi . saçlarımızı yağlı bırakmalımıyız mesela hergün yıkamanın zararlı ama saçı çok yağlanmasınında saçı dökeceğini okudum nedir düşünceniz
http://www.istanbulsaglik.gov.tr/w/tez/pdf/uroloji/dr_tuncer_senkul.pdf

ilk sayfadaki mesajda  DHT işlevi ve hedef organları ile ilgili tablo koymuştum ,karar senin  , dht saça olumlu etkisi olsun ama organları olumsuz etkisi olmasın diye bir durum yok maalesef. DHT saça saldırması sebep değil sonuçtur

Tezi biraz gözden geçirdim fakat birçok terimleri anlayamadım doğal olarak %15 testesteronu arttır diyor dutas %80 oranında baskılıyor yani hem dht gidiyor hem testesteron seviyemiz artıyor bu iyi bişi değilmi aslında mesela sporcular için mükemmel bişi steroid almak yerine bunuda kullanabilirler . Cinsel organa ne gibi zararları varmış acaba oralarını pek anlayamadım hocam

Hocam farelerle yapılan deneyde DHT baskılama farenin cinsel organın süngerimsi yapısında kalıcı hasar oluşuyor ,insanlarda benzer etkileri olacağını  kanısındayım. uzun süre finasteride kullanımında kas kaybı olduğu kendimden test ettim.DHT testosteron hücre içindeki halidir yani testosteron aktif hali , testosteron bazı organlarda dht ye dönüşmeden işe yaramıyor, bu demek oluyor ki %15 testosteron artması bir anlam ifade etmiyor

mem

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #31 : 26 Ağustos 2017, 12:53:08 »
Bir çoğumuz saça iyi geldiği için biyotin hap içeriz bittikçe de alırız 50 60 tl verip misal ama şöyle baktığımız da bi adet haşlanmiş yumurta da bile o hop kadar biyotin içeriyor sence hap kullanmak yerıne besınlere yonelmelimiyiz

Bunu bir türlü insanlara anlatamadık konsantre ürün vücudun dengesini bozar, vücut konsantre ürünleri değerlendirecek kadar evrimleşmedi ,bu ürünler bir şeyi düzeltirken başka bir şey bozuyor vücut dengesini kaybediyor, yapılan deneylerde balıkla alınan omega yağ asitleri fayda sağlarken hapla alınan omega yağ asitleri bir çok kanser türünü tetikliyor .

Madking

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #32 : 26 Ağustos 2017, 16:06:22 »
Haklısın besinlerden almak en güzeli imkan oldukça öyle yapmaya calişmak en sağlıklısı

mem

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #33 : 26 Ağustos 2017, 18:14:33 »

şu videoyu buldum doktor saç botoksunu anlatıyor dht yi yeniyoruz falan diyo saçma geldi botoksla hormonu nasıl yeniceksin mantıklı gelen tarafıda kasları gevşetip saç köklerini daha çok beslenmesini sağlamak

ayrıca madem cinsel organda kas kaybı yaşatıyor belirli dönemlerde kullansak acaba nasıl bir süreç olur yani sürekli değilde ilk 6 ay kullanıp daha sonra 3 ay on 3 ay off olarak gitsek acaba nasıl bi reaksiyon gösterir azaltarak kullansak yani belli dönemler sonuçta dht bi anda saçı dökemez dökme aşamaları var önce saçı inceltiyo zayıflatıyo sonra döküyo
Daha önceki mesajımı kopyalıyorum
¨¨saç botoxu kılcal damarlarının büzüşmesini engellediği için başlangıçta saçlar nefes alır daha canlı olur fakat kireçlenme devam ettiği için vücut burayı boş bulup kalsiyum pompaladığı için daha kalın tabaka calcification oluşur uzun süreçte zararlı. Dikkatli bakarsan kelleşen insanların kafalarını derileri daha kalın ve eğri böğrü . Tüm mesele deriyi inceltip ergenlik öncesi elastike yapısına kavuşturmak günümüzde bu mümkün değil henüz .¨¨
Haftalık 0,2 mg finasteride kullanırsak saç için nerdeyse 5mg eşdeğer sonuç alınır ,dht günlük salgılanır ancak alınan bir doz ilaç bir hafta boyunca vücutta kalıp dht düşük tutar, bu dozdaki yan etki olup olmadığı deneynenip ancak öyle sonuca varırız, tahminim daha az yan etki

mem

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #34 : 05 Aralık 2017, 18:01:56 »
Prof. Mikhail Tombak’ın İyileşmeyecek Hastalık Yoktur kitabında baş masajından bahsetti.

Bu yöntemi öğretmenin en zor kısmı, birini kelleşen kafatasına masaj yapmaya ve saçını fırçalamaya ikna etmektir. Masaj yapılan kelleşmiş bölgelerin sınırlarının masajla asla genişlemediğini berberlerden ya da dermatologlardan öğrenebilirsiniz.

Masaj için kullanılan havlu küçük ve yumuşak olmalı.

Tedavi

İki yemek kaşığı tuzu bir litre ılık suda eritin. Havluyu tuzlu suya batırıp hafifçe sıkın ve saçlarınızın döküldüğü kısımlara masaj yapın. Saçların kısmen dökülmüş olduğu yerlere özellikle dikkat edin. Masajın süresine kendiniz karar verin. Örneğin, deriniz kızarmaya başladığında ya da masaj yaptığınız alanlarda karıncalanma hissettiğinizde bırakın. Bu saydığım etkiler yarım dakika da gerçekleşebilir, birkaç dakikada da.

Burada amaç kafatasımızı saran kılcal damar ağını yavaş yavaş iyileştirerek saç köklerimizi canlandırmaktır. Lütfen hemen sonuç vermesini beklemeyin. Bu sorunun bu hale gelmesi yıllar sürmüştür. Dolayısıyla, tedavisi de en az aynı süreyi alacaktır. Ancak, sabırlı olursanız kazançlı çıkacağınızı unutmayın. Yeni saçların belirmesi üç-dört ayı bulur. Kelleşmiş bölgenin pürüzsüzlüğünü yitirmesi, saç köklerinin yeni saç tellerini yüzeye doğru itmeye başladığı anlamına gelir. Rengine ve biçimine bağlı olarak, bazı saç tipleri daha erken fark edilebilir. Örneğin koyu renk saçlar, aynı hızla uzuyor olsalar bile, sarı saçlara kıyasla daha erken görünür hale gelir.

Masaj yaptığınız süre boyunca bir miktar saçınız dökülecektir. Bunlar, eninde sonunda dökülmesi kaçınılmaz olan saçlardır. Yaklaşık üç aylık bir dönemde bunların canlanan kökleri yeni saçlar çıkartacaktır. En sert masajlar bile, zaten dökülmeyecek olan saçın dökülmesine neden olmaz. Masaj tedavisine başladığınız andan itibaren dökülme süreci durur ve tersine işlemeye başlar. Seyrelmiş kısımdaki saçlarınız normal sıklığına ulaşıncaya kadar, dökülenden daha fazla sayıda yeni saçınız çıkacaktır. Bu süreç bir ila beş yıl alır. Yaklaşık olarak seyrelme sürecinin aldığı zamana denk gelen bir süredir bu. Lütfen saçlarınız tamamen çıkıncaya kadar masaj yapmayı bırakmayın.

Saçların tamamının dökülmüş olması halinde, saçların yeniden çıkmasını sağlamak apayrı bir konudur. Kuramsal olarak mümkündür ancak ben boş vaatlerde bulunmayı istemem. Denemenin size bir zararı olmaz. Ama seyrelmiş saçların tedavisindeki garantiyi beklemeyin.

Dökülmüş saçlarının yeniden çıkmasını masajla sağlayanların hayatları boyunca masaj yapmayı sürdürmeleri tavsiye edilir. Saçları daha dökülmemiş fakat genetik nedenlerle, kötü beslenme yüzünden ya da gerilimli yaşam tarzları yüzünden saçlarının dökülmesini bekleyen kişiler de koruyucu bir önlem olarak baş masajı yapabilir. Bu önlem saçlarınızın olduğu gibi kalmasını garanti altına alacaktır.

Her gün saçınızı yıkamak saçın daha fazla dökülmesine yol açmaz. Yüzünüzü daha sık yıkıyorsunuz ama buna rağmen kaşlarınız ve kirpikleriniz dökülmüyor. Bazı uzmanlar her gün saç yıkamayı doğru bulmazlar. Bunun, derinin salgıladığı doğal yağan ortadan kaldırdığını öne sürerler. Benim görüşüme göre, üzerine yapışan tozlarla birlikte bu yağlı malzemeyi yıkamak gayet iyi bir fikirdir. Saçı her gün yıkamak ve bu sırada da başa masaj yapmak derideki bezlerin daha iyi çalışmasını sağlar. Bu da saçımızın durumunu olumlu etkiler. Saçınızın yumuşak olmasını, kolay taranmasını ve derinizdeki bezlerin iyi çalışmasmı istiyorsanız, saçınıza bir yumurta sarısı sürerek bir-iki dakika masaj yapabilirsiniz. Az miktarda, örneğin günde yirmi beş-elli mililitre kadar alkol almak da saçlarımızın uzamasına ve kılcal damarlarımızın genişlemesine yarar sağlar. Sevişmeyi de ihmal etmeyin. Sinir sistemimizi rahatlatan bütün diğer etkinlikler gibi, sevişmek de saç köklerimize daha fazla kan gitmesini sağlar.

İşte size saç köklerini canlandırma sürecini hızlandırmanıza yardımcı olabilecek birkaç ek yöntem.

Tedavi

Malzemeler: Yüz elli gram ahududu, yüz elli gram ısırgan yaprağı (en iyisi mayıs ayında hasat edilmiş olanıdır). Hazırlanışı: Malzemelerin üzerine yarım litre kaynar su ekleyin. Yarım saat demlenmeye bıraktıktan sonra bir havluyu bu suyla ıslatın.

Kullanımı: Havluyla başınıza masaj yapın.

Tedavi Malzemeler: Sofra tuzu.

Kullanımı: Başınıza sofra tuzuyla on-on iki dakika masaj yapın. Tuzlu bir şekilde bir saat bekleyin. Sonra tuzu yıkayın ve başınıza yeniden masaj yapın. Bu işlemi haftada bir kez uygulayın.

Tedavi

Malzemeler: Bir çay kaşığı brendi, bir çay kaşığı mısırözü yağı, bir çay kaşığı kefir.

Hazırlanışı: Malzemeleri karıştırın.

Kullanımı: Karışımı başınıza sürerek iyice ovuşturun. Başınıza önce bir plastik torba, sonra da bere takın. On beş-yirmi dakika bekleyin. Ardından, saçlarınızı iyice durulayın ve başınıza masaj yapın.

Tedavi

Malzemeler: Yarım litre rendelenmiş kırmızı pancar. Hazırlanışı: Pancarları bir litrelik bir kavanoza koyup üzerini kaynar suyla doldurun. Kavanozun kapağını kapatıp oda sıcaklığında beş gün mayalanmaya bırakın. Mayalandıktan sonra suyunu süzün.

Kullanımı: Suyun tamamı tükeninceye kadar, günde bir kere kafa derinizi bu suyla ovun. İki ay geçtikten sonra tedaviyi yineleyin.

Saç dökülmesiyle nasıl baş edeceğinizi artık bildiğinize göre, bugünden itibaren başınıza masaj yapmaya başlayın. Böylece, hastalarımın çoğu gibi, dört ay sonra aynaya keyifle bakmak için iyi bir sebebiniz olabilir. 

ALINTIDIR

mem

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #35 : 02 Şubat 2018, 13:27:35 »
not found
« Son Düzenleme: 25 Mart 2018, 09:25:31 Gönderen: mem »

mem

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #36 : 02 Şubat 2018, 13:29:49 »
not found
« Son Düzenleme: 25 Mart 2018, 09:26:27 Gönderen: mem »

kilian

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #37 : 06 Şubat 2018, 03:02:37 »
Konuyu baştan sona okudum. Gayet keyifli bir tartışma. Mem, saçlarda kesinlikle gelişme var.  Vegan beslenmenin sağlıklı olduğunu birçok doktordan duydum. Masajın da faydası olduğunu düşünüyorum. Bakalım haftada 0.5mg finasteride nasıl etki edecek.

Güneş teorini deneyeceğim. Çok açık tenliyim ve senelerdir güneşten hep kaçarım. Belki de yanlış yapıyoruz dediğin gibi.

kilian

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #38 : 06 Şubat 2018, 03:04:58 »
Bu arada Fevipiprant hakkında bilgin var mı?

mem

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #39 : 07 Şubat 2018, 11:54:30 »
Bu arada Fevipiprant hakkında bilgin var mı?
Fevipiprant  tip 2 T-helper reseptörlerine bağlanarak bunun tabii agonisti olan prostaglandin D2(PGD2) ile rekabete giriyor.
Başka bir ifade ile prostaglandin D2 antagonisti gibi etki gösteriyor
işe yarar mı belki genelde saç diplerinde kaşıntı ve ağrı olur . Bu olduğunda %99 genetik dökülme başlamıştır ilk önce saçlar
zayıflar zamanla cılızlaşarak yok oluyorlar. O sıralar scalpta pgd2 iki üç katına çıkar ve bu protein saç foliküllerine saldırır
setipiprant etken maddesi bunun şuanki en iyi çözümü ,tr bildiğim kadarıyla yok

mem

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #40 : 07 Şubat 2018, 12:14:14 »
Konuyu baştan sona okudum. Gayet keyifli bir tartışma. Mem, saçlarda kesinlikle gelişme var.  Vegan beslenmenin sağlıklı olduğunu birçok doktordan duydum. Masajın da faydası olduğunu düşünüyorum. Bakalım haftada 0.5mg finasteride nasıl etki edecek.

Güneş teorini deneyeceğim. Çok açık tenliyim ve senelerdir güneşten hep kaçarım. Belki de yanlış yapıyoruz dediğin gibi.

Vegan besleme dünyanın en sağlıklı beslenme sekli  ,hem fiziksel anlamda hemde ruhsal anlamında
hintlilerin %45 vejeterjan hepsinin aslan yelesi gibi saçları var
Vegan /vejeterjan beslenen hiç bir erkeğin kel olduğunu hiç raslamadım,kel olduktan sonra vegan olanlarda basetmiyorum.
önlülere bakıyorum yine aynı örneğin nikola tesla ,albert einstein ,cim carry,brad pitt ....vb

Cenk49

• Full Member
« Yanıtla #41 : 07 Şubat 2018, 19:24:18 »
İlgi çekici bir konu olmuş,enterasan yaklaşımlar var .daha önce hiç duymadığımız şeyler duyuyoruz sayende men fakat fotoğrafları tam olarak anlayamadım ben ,hangisi önce hangisi sonra .birde söncesi sonrası açılar hep farklı karşılaştırma yapmak sanki zor gibi.

mem

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #42 : 07 Şubat 2018, 20:09:08 »
İlgi çekici bir konu olmuş,enterasan yaklaşımlar var .daha önce hiç duymadığımız şeyler duyuyoruz sayende men fakat fotoğrafları tam olarak anlayamadım ben ,hangisi önce hangisi sonra .birde söncesi sonrası açılar hep farklı karşılaştırma yapmak sanki zor gibi.

sırayla 1   den 6 kadar numaralandırmışım  ,ilk  iki resim geçen sene son resim yeni çektim. Açılara pek dikkat etmedim bu kadar gelişmeyi bende beklemiyordum.

alcapone

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #43 : 07 Şubat 2018, 23:09:06 »
hocam dediğiniz konuların hepsi çok mantıklı geldi ve cidden çok yararlı bilgiler. Güneş ışığından hep kaçardım ve bugün D vitamini için 20 dakika kadar güneş ışığında kaldım yalnız kafama takılan bi şey var siz hangi masaj türünü nasıl uyguluyorsunuz bu konuda bilgilendirirseniz sevinirim. O biraz üşendirici geldi

Alice66

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #44 : 08 Şubat 2018, 11:58:43 »
konu çok iyi di çok emek var .sağ ol yoldaş  ama şu yorumun beni biraz soğuttu konudan ."Yakında haftada bir 0,5mg fnasteride almayı döşünüyorum"buna gerek var mı ?ne güzel alternatif gidiyorsun takipteydim...

Facebook Twitter Instagram