Gönderen Konu: Saç dökülmesi nedenleri  (Okunma sayısı 60875 defa)

mem

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: Saç dökülmesi nedenleri
« Yanıtla #255 : 20 Mart 2020, 16:49:48 »
Hocam dutasterid,msm,kafein,melatonin l arginune oral olarak kullansam ayni etkiyi alir miyim

Hayır ,bunlar şuan en iyi birbiriyle sinerji yaratan etkenler. Kesinlikle işe yarıyor yıllardır boş olan şakaklarım şuan tüy dolu ,ergenlik öncesi hale getiriyor. Yıllardır söylediğim kimseyi ikna etmediğim saç kökü ölmez teorimide ispatladım . saçlar telogen faza geçip bekliyorlar

ye2525

• Full Member
« Yanıtla #256 : 20 Mart 2020, 17:15:47 »
Hayır ,bunlar şuan en iyi birbiriyle sinerji yaratan etkenler. Kesinlikle işe yarıyor yıllardır boş olan şakaklarım şuan tüy dolu ,ergenlik öncesi hale getiriyor. Yıllardır söylediğim kimseyi ikna etmediğim saç kökü ölmez teorimide ispatladım . saçlar telogen faza geçip bekliyorlar
Oral olarak neden aynu etkiyi alamam.sizce

ye2525

• Full Member
« Yanıtla #257 : 20 Mart 2020, 17:24:08 »
Oral kullanmak daha etkili diye dusundum tabi minoxidil ve seti disinda cunku onlarin oralini ulkede bulmak zor ama bence daha etkili olabilir

Yazin minox topikal alip.digerlerini oral denemeyi dusunuyorum

Cassowary

• Sr. Member
« Yanıtla #258 : 20 Mart 2020, 18:15:57 »
Mem hocam,haklısınız ve sizi haklı çıkartan onlarca anektod bilgiler var.
Olay sizin dediğiniz gibi evrimsel mutasyon ve erkeklik.

saç kökleri ölmez cümlenizi kanıtlayan bazı anektod linkleri.

https://www.hairlosstalk.com/interact/threads/incredible-recovery-from-nw5-the-power-of-super-aggressive-regimens.90671/

https://imgur.com/gallery/3DNJp

https://nyppagesix.files.wordpress.com/2016/05/caitlyn-jenner-bruce-jenner.jpg?quality=90&strip=all

Samumed'in de üzerinde durduğu konu wnt signaling pathway yani Wnt sinyal yolağı.Erkeklik hormonları,bu sinyali gen regülasyonunda aşağı doğru negatif regüle etmekte.
Sanırım bu sinyali aktive etmeyi kusursuz bir şekilde başarılırsa herkes ergenlik öncesi haline geri dönebilir belki de :))
Gerçek şu ki aktive etmeyi başardılar ve somut sonuçlar da aldılar ama ileride kanser yapabilme endişesi içerisinde oldukları için temkinliler,aynı zamanda Wnt sinyal yolağı kanser hücrelerinin de çoğalmasında rol oynayan bir protein kodlayıcı.
Tüm hücrelerin akibetini Wnt belirliyor.

Wnt-10 ve androjenlerin diğer saç hücreleri ile olan etkileşimleri
« Son Düzenleme: 20 Mart 2020, 18:30:58 Gönderen: Cassowary »

Mutsuz Hasta

• Hero Member
« Yanıtla #259 : 20 Mart 2020, 19:46:54 »
Mem ve Cassowery’ye imkân verilse çözüm üretecekler :D

ye2525

• Full Member
« Yanıtla #260 : 20 Mart 2020, 20:06:06 »
Şakaklar icin oral hangi ilaclar kullanilmali fin dut disinda minoxla beraber her turlu riski aldim

Yazin saci 3 e vurdurup deniyc cunku androcur tarzi ilac isimi gorur mu

mem

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #261 : 31 Mart 2020, 23:29:05 »
Şakaklar icin oral hangi ilaclar kullanilmali fin dut disinda minoxla beraber her turlu riski aldim

Androcur işini görür ama bu cok radikal bir karar, ketoral krem kullanabilirsin. Nizoral sampuan tedavine ekle. Yazdigim karisimi kullanirsan zaten bu iş bitiyor tabiki sorumluluk sana ait

Armaan

• Hero Member
« Yanıtla #262 : 01 Nisan 2020, 01:35:54 »

Andrıcur kullanıp daha kötü olanlar var ve çok ciddi yan etki görenler var.. Çok iyi araştır dönüşü olmayabilir finasterid benzemez

mem

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #263 : 04 Nisan 2020, 22:44:10 »
Hintel  Bey sizden ricam bunu konuyu silebilir misiniz?

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #264 : 04 Nisan 2020, 22:48:42 »
Hintel  Bey sizden ricam bunu konuyu silebilir misiniz?

Bu konudan yararlanan çok insan var kalsın ama seni rahatsız eden iletiler varsa rapor et ben silerim
Global Moderator

Kayser Soze

• Hero Member
« Yanıtla #265 : 06 Haziran 2020, 22:13:26 »
Bu konudan yararlanan çok insan var kalsın ama seni rahatsız eden iletiler varsa rapor et ben silerim

Yıllardır aradığım soruların cevaplarını aldım.
Jinekomasti'm var, yani östrojen fazla iken testesteron fazlalığından saçlarım neden dökülüyorun cavabını dahi aldım.
Belki doğru belki yanlış ama arkadaşın dediğine göre; östrojen fazla olduğu için testesteron dht üretiyor ve bu dht saçları döküyor.
Hormon dengesizlğini çözebilirsek yani östrojeni azaltırsam bir değişiklik olabilir.

Birde öğrendiğim dht'ye bağlı olarak dökülme ile genetik dökülme iki farklı kavram..
Velhasıl kelam, çok yararlı bir konu başlığı olmuş.

Hiçbirşey 2 saattir 18 sayfadan fazla olan bu konuyu baştan sona bana okutturamazdı :) 2 saat sürmesinin nedeni yazılanları ayrıca yaptığım başka google aramaları ile okumam.
Teşekkürler emeğin için "mem" kullanıcı isimli arkadaş.

Mutsuz Hasta

• Hero Member
« Yanıtla #266 : 06 Haziran 2020, 22:37:44 »
Yıllardır aradığım soruların cevaplarını aldım.
Jinekomasti'm var, yani östrojen fazla iken testesteron fazlalığından saçlarım neden dökülüyorun cavabını dahi aldım.
Belki doğru belki yanlış ama arkadaşın dediğine göre; östrojen fazla olduğu için testesteron dht üretiyor ve bu dht saçları döküyor.
Hormon dengesizlğini çözebilirsek yani östrojeni azaltırsam bir değişiklik olabilir.

Birde öğrendiğim dht'ye bağlı olarak dökülme ile genetik dökülme iki farklı kavram..
Velhasıl kelam, çok yararlı bir konu başlığı olmuş.

Hiçbirşey 2 saattir 18 sayfadan fazla olan bu konuyu baştan sona bana okutturamazdı :) 2 saat sürmesinin nedeni yazılanları ayrıca yaptığım başka google aramaları ile okumam.
Teşekkürler emeğin için "mem" kullanıcı isimli arkadaş.

Genetik dökülme ve DHT’ye bağlı dökülme arasındaki farkı nedir? Bir de, testosteron az olursa mı saç dökülmesi olur, çok olunca mı? Spor yapmayalım mı yani?

Kayser Soze

• Hero Member
« Yanıtla #267 : 07 Haziran 2020, 00:13:21 »
Öyledir demiyorum. Ben öyle sanıyordum. Yanı testesteron fazla olduğu için saçlar dökülüyor sanıyordum.
Arkadaşın söylemesine göre; kelliğin sebebi düşük testesteron. Vücuda fazla östrojen girdiğinde testo düşüyor, vücud bunu dengelemek için dht salgılıyor.

Vücuda fazla östrojen girmezse dht salgılamak durumunda değil. O yüzden östrojene de dikkat etmek gerekiyor diyor. Doğrudur yanlıştır bilmiyorum ama kendim için kafama yatıyor, mantıklı buluyorum.
Sonuç, saç için hormon dengesinin önemli olduğu.. En azından östrojenin az olması.
Benim sözüme göre iş yapma ama spor yap yani, ben body yapıyorum.

Mutsuz Hasta

• Hero Member
« Yanıtla #268 : 07 Haziran 2020, 02:43:47 »
Spor ve saç dökülmesi arasındaki ilişkiyi araştırmak lazım

Lauri

• Hero Member
« Yanıtla #269 : 07 Haziran 2020, 18:04:09 »
ismi yok ben yaptım ,bir aydır her şakağıma bir damla sürdüm 26 yıl önce dökülen bütün sacları geri getirdi. böylece benim saç sorunum bitmiştir. sadece onların tam büyüyüp saç olmasını bekliyorum 6 ay sonra resimleri  paylaşırım. hiç yan etki görmedim bunun sebebi sadece küçük bir alana uyguladığım için olabilir. şakaklar boş olan kullanabilir ,ancak tüm kafa için riskli

içeriği bu:(Cyproterone acetate,msm ,caffein,minoxidil,setipiprant,salistic acid,Spironolactone,melatonine)

Mem hocam merhaba,

Şu an finas +minox tedavisindeyim. Finas 2 ay oldu, 6 ayı doldurduktan sonra muhtemelen bırakma sürecine geçecek gibiyim. Bir miktar yanetki görüyorum ve kötüleşmesinden korkuyorum. Minoxun yanında 2-3 aydır miracle losyon da kullanıyorum. Sizin önerdiğiniz losyonu dememek istiyorum. Bu konuda birkaç sorum olacak size.

Msm, metil sülfonil metan isimli madde midir? Bunu nereden temin edebiliriz? Losyona ne kadar eklemeliyiz?

Cypreterone asetat, diane35 değil mi?
Spiro ise aldactone100 mg bunları zaten miracle losyonda kullanıyorum.

Melatonin i nasıl kullanmalıyız? Saın aldığımız bi melatonin desteğindeki tabletleri losyonda eritmek yeterli olur mu?

Setitipirant ı ise 13-14 ay boyunca kullandım fakat veriminden memnun delim açıkcası. Kullandığım dönemde bi yıpın etkenle birlikte kullandım. Saçım geriye gitmedi, ileriye de gitmedi. Setinin bende çalışmadığını düşünüyorum.

Uzun yazdım kusuruma bakmayın. Şakaklarımda epeyce tüylenme var. Fakat ne kullandıysam bi türlü basamak atlatamadım. En son vertex ve buradakileri geliştirebilmek adına, finasa başladım. Uzun süreli bir tedavi olmadığının farkındayım. Sizin bu losyonu da bi denemek isityorum açıkcaıs. Tarifi biraz daha açabilirseniz çok mutlu olurum.

Saygılarımla

Ekleme: 1 haftadır, (ereksiyondaki azalmayı tolere edebileceğini düşünerek) günlük 5 gr l-citrulline, ve 50mg çinko desteği kullanıyorum. Finasın yanetkisini savuşturmak adına. Bunu da dipnot olarak eklemek istdim.

Facebook Twitter Instagram