Güneşle bağlantı pek mantıklı görünmüyor, az güneş gören ülkelerde kelliğin yaygın,çok güneş gören ülkelerde erkeklerin daha saçlı olması gerekir....ha bu arada dht de de bi çekincem yok değil,saç ektirdim korkudan proscara başladım testeron seviyemi ölçtürdüm 500 çıktı...yani normal,demek ki kellik aşırı yüksek testesterondan değil...proscarın ne faydası olacak????iyice minimumlara çekmesi de hoş değil....2 ucu boklu değnek )
abd ile Meksika yı karşılaştır veya Ekvator civarındaki ülkeleri ile diğer ülkeleri karşılaştır bakalım . Evrimsel farklılıklar şak diye ortaya çıkmaz, dünya nüfusuda sürekli yer değiştirir (göç savaş vb sebeplerle) . Bazı ırklarda fazla olması evrimsel bir şey olduğu ortada
kutuplarda yaşayanların kel olması şart bu durumda,ayrıca az güneş alan isveç norveç vb..... ülkelerde de yaygın kellik olmalı..bizzat isveç te bulundum,yaygın kellik falan tespit etmedim....böyle bir genelleme çok doğru görünmüyor....keşke bu işin bir formülü olsa da uygulasak...bu iş bünyeden bünyeye değişiyor bence,bi uzman kellik tedavisini kanser tedavisine benzetmişti aynı ilaç aynı yöntem kimi bünyede tam sonuç verirken kimi bünyede hiç etkisi olmuyor hasta kaybediliyor.....
Bende Norveçte bulundum Ekvator civarı ülkelere göre fazla ,dediğim gibi dünyada nüfus çeşitli nedenlerle yer değiştiriyor, oradaki insanlar en fazla 20 bin yıldır ordalar ,buda evrimsel süreç için çok kısa bir süre, her şeye 1 veya 0 olarak bakmamalıyız , son bin yılları saymazsak, genelde siyahi ırklar birlikte hareket ettiği varsayalım veya çekik gözlüleri bunlarda dökülme bireyler arası nerdeyse eşit ve Avrupa insanlarına göre az. kutuplarda 6 ay gün boyu güneşli ve vücutları beyaz tenli yani kısa sürede d vitamini almaya elverişli