Gönderen Konu: Saç dökülmesi nedenleri  (Okunma sayısı 60881 defa)

DincerOzgur41

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: Saç dökülmesi nedenleri
« Yanıtla #15 : 01 Ağustos 2017, 19:15:31 »
Evrimi sonuna kadar destekliyor ve kabul ediyorum.Fakat teziniz evrimle bagdasmiyor dediginiz gibi olsaydi sac dokulmesi gunes isinlariyla veya d vitamini almak ile ilgili olsaydi bu durum kadinlar icinde gecerli olurdu.Kadinlarda da var diyecek olursaniz erkeklere gore milyonda birdir belkide.Evrim cinsiyet gozetmez.bence evrime etki etmeyen aktarilan genlerden kaynakli bir hasralik.

Artık yavaş yavaş kadınlarda da erkek tipi kellik görünmeye başladı ,istersen araştır . Kadınların derileri daha ince ve güneş ışığını daha fazla faydalamaya
 müsait. örneğin beyaz tenli bir insanın 5 dakikalık güneşlemesi ,esmer tenli birisinin yaklaşık 30 dakikalık güneşlemesine bedel, farkındaysanız Ekvator dan kutuba doğru insanların ten rengi açılır.
Yukarıda açıklamıştım mekanızmayı sanırım okumadınız.
''Millet DHT duyarlığı yanlış anlıyor , DTH kemik yoğunluğu ve gelişiminde de sorumlu hormon, onun için erkek kemik yoğunluğu ve sertliği kadınlarınkinde fazla . DHT  kana fazla ca+ iyonlarını pompalamasını sağlıyor , eğer kanda yeterince  d3, k2 vitamini yoksa bu kalsiyum iyonları prostat ve saç diplerinde kireçlenmeye sebep oluyor, zayıf kan dolaşımından dolayı prostat ve saç dökülmesi oluyor''
Sizin dediginix gibi ise disaridan d3 ve k2 vitamini aldigimizda sac dokulmesini minimuma indirmis mi oluyoruz? Siz deneyip etki gordunuz mu ? Ilac olarak ne kullaniyorsunuz

mem

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #16 : 01 Ağustos 2017, 23:20:09 »
Evrimi sonuna kadar destekliyor ve kabul ediyorum.Fakat teziniz evrimle bagdasmiyor dediginiz gibi olsaydi sac dokulmesi gunes isinlariyla veya d vitamini almak ile ilgili olsaydi bu durum kadinlar icinde gecerli olurdu.Kadinlarda da var diyecek olursaniz erkeklere gore milyonda birdir belkide.Evrim cinsiyet gozetmez.bence evrime etki etmeyen aktarilan genlerden kaynakli bir hasralik.

Artık yavaş yavaş kadınlarda da erkek tipi kellik görünmeye başladı ,istersen araştır . Kadınların derileri daha ince ve güneş ışığını daha fazla faydalamaya
 müsait. örneğin beyaz tenli bir insanın 5 dakikalık güneşlemesi ,esmer tenli birisinin yaklaşık 30 dakikalık güneşlemesine bedel, farkındaysanız Ekvator dan kutuba doğru insanların ten rengi açılır.
Yukarıda açıklamıştım mekanızmayı sanırım okumadınız.
''Millet DHT duyarlığı yanlış anlıyor , DTH kemik yoğunluğu ve gelişiminde de sorumlu hormon, onun için erkek kemik yoğunluğu ve sertliği kadınlarınkinde fazla . DHT  kana fazla ca+ iyonlarını pompalamasını sağlıyor , eğer kanda yeterince  d3, k2 vitamini yoksa bu kalsiyum iyonları prostat ve saç diplerinde kireçlenmeye sebep oluyor, zayıf kan dolaşımından dolayı prostat ve saç dökülmesi oluyor''
Sizin dediginix gibi ise disaridan d3 ve k2 vitamini aldigimizda sac dokulmesini minimuma indirmis mi oluyoruz? Siz deneyip etki gordunuz mu ? Ilac olarak ne kullaniyorsunuz
Şuan hiç bir ilaç kullanmıyorum. masaj yapıyorum .şampuan olarak nizoral kullanıyorum,vegan beslemeye geçtim ,sonuçlar mükemmel, Vitamin ve suplament almak istemiyorum. çünkü konsantre ürünler vücudun dengesini bozuyor. calcification için en iyi tedavi  k2,d3 ve magnezyumdur. mümkünse yiyecekle almaya çalışın.
« Son Düzenleme: 01 Ağustos 2017, 23:25:22 Gönderen: mem »

theleons

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #17 : 11 Ağustos 2017, 13:57:43 »
peki dostum d3 ve k2 vitamini derken hangi ürünleri kullanmalıyız d vitamini için güneş almak tek başına yeterli mi  ?

mem

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #18 : 12 Ağustos 2017, 01:29:05 »
peki dostum d3 ve k2 vitamini derken hangi ürünleri kullanmalıyız d vitamini için güneş almak tek başına yeterli mi  ?

Hapla alınan d3 vitamini faydadan çok zararı var ,güneşlenmemiz lazım ,k2 vitamini natto denilen bir Japon yemeğinde çok var ,mera hayvanlarının tereyağı ve peynirinde var,zaten düzenli bir bağırsak sistemimiz varsa oradaki probiyotik bakteriler k2 vitamini üretiyorlar, magnezyum içinde bol miktarda yeşil yapraklı sebzeler tüketmeliyiz . Vegan olduğumdan beri saçlarımın durumu çok iyi ve baya gelişme var 1 yıl geçsin öncesi sonrası resim koyacağım

theleons

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #19 : 12 Ağustos 2017, 20:03:45 »

Hapla alınan d3 vitamini faydadan çok zararı var ,güneşlenmemiz lazım ,k2 vitamini natto denilen bir Japon yemeğinde çok var ,mera hayvanlarının tereyağı ve peynirinde var,zaten düzenli bir bağırsak sistemimiz varsa oradaki probiyotik bakteriler k2 vitamini üretiyorlar, magnezyum içinde bol miktarda yeşil yapraklı sebzeler tüketmeliyiz . Vegan olduğumdan beri saçlarımın durumu çok iyi ve baya gelişme var 1 yıl geçsin öncesi sonrası resim koyacağım
senin bu yazını okuduktan sonra k2 vitamini hangi besinlerde bulunur die araştırdım en rahat tüketecegim besin adaçayı olarak belirledim adaçayının faydalarına baktıgımda alzheimer hastalıgına iyi geldigi yazıyodu bu baştaki kan dolaşımını artırmasıyla  ilgili olabilirmi acaba dogru yoldamıyım sence :)

mem

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #20 : 25 Ağustos 2017, 19:19:32 »
Hocam yazını okuduktan sonra aklıma d vitaminin önemi geldi küçükken sık sık kan tahlili oluyodum her kan tahlilinde d vitamini eksiği çıkıyodu doktor 1 tüp ampul gibi bişi yazıyodu yolluyodu . Şimdi ben yaklaşık 2 kutu avodart (dutas) bitirdim ve saçlarıma çok iyi geldi yan etki görmedim allaha şükür şuana kadar  bu tedavinin yanına neleri eklemem gerekiyor sizce ? dht ye yüklenmeyin diyorsunuz fakat okuduğum tüm yazılarda dht nin çok salgılanmasında saç dökülür diyor yani dht baskılayıcı ilaçlar allahın emri kullanmak gerekli bunun yanında ne önerirsiniz masaj güneş ışığı falan gibi . saçlarımızı yağlı bırakmalımıyız mesela hergün yıkamanın zararlı ama saçı çok yağlanmasınında saçı dökeceğini okudum nedir düşünceniz
http://www.istanbulsaglik.gov.tr/w/tez/pdf/uroloji/dr_tuncer_senkul.pdf

ilk sayfadaki mesajda  DHT işlevi ve hedef organları ile ilgili tablo koymuştum ,karar senin  , dht baskılama saça olumlu etkisi olsun ama organları olumsuz etkisi olmasın diye bir durum yok maalesef. DHT saça saldırması sebep değil sonuçtur
« Son Düzenleme: 26 Ağustos 2017, 13:13:23 Gönderen: mem »

mem

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #21 : 25 Ağustos 2017, 19:37:38 »

senin bu yazını okuduktan sonra k2 vitamini hangi besinlerde bulunur die araştırdım en rahat tüketecegim besin adaçayı olarak belirledim adaçayının faydalarına baktıgımda alzheimer hastalıgına iyi geldigi yazıyodu bu baştaki kan dolaşımını artırmasıyla  ilgili olabilirmi acaba dogru yoldamıyım sence :)
K2 vitamini için düzgün çalışan bağırsak sistemi yeterli,probiyotik bakterilerin yaşam alanı olmalı ki k2 vitamini üretsinler

https://https://www.youtube.com/watch?v=ZumCN9qbIpk
www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4052396/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4566462/

Damar kireçlenmesi olduğu zaman hedef organına kanla yeterli oksijen gitmiyor.

spider35

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #22 : 25 Ağustos 2017, 19:45:44 »
Güneşle bağlantı pek mantıklı görünmüyor, az güneş gören ülkelerde kelliğin yaygın,çok güneş gören ülkelerde erkeklerin daha saçlı olması gerekir....ha bu arada dht de de bi çekincem yok değil,saç ektirdim korkudan proscara başladım testeron seviyemi ölçtürdüm 500 çıktı...yani normal,demek ki kellik aşırı yüksek testesterondan değil...proscarın ne faydası olacak????iyice minimumlara çekmesi de hoş değil....2 ucu boklu değnek ;))

mem

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #23 : 25 Ağustos 2017, 20:02:44 »
Güneşle bağlantı pek mantıklı görünmüyor, az güneş gören ülkelerde kelliğin yaygın,çok güneş gören ülkelerde erkeklerin daha saçlı olması gerekir....ha bu arada dht de de bi çekincem yok değil,saç ektirdim korkudan proscara başladım testeron seviyemi ölçtürdüm 500 çıktı...yani normal,demek ki kellik aşırı yüksek testesterondan değil...proscarın ne faydası olacak????iyice minimumlara çekmesi de hoş değil....2 ucu boklu değnek ;))

abd ile Meksika yı karşılaştır veya Ekvator civarındaki ülkeleri ile diğer ülkeleri karşılaştır bakalım . Evrimsel farklılıklar şak diye ortaya çıkmaz, dünya nüfusuda sürekli yer değiştirir  (göç savaş vb sebeplerle) . Bazı ırklarda fazla olması evrimsel bir şey olduğu ortada

spider35

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #24 : 25 Ağustos 2017, 20:32:30 »

abd ile Meksika yı karşılaştır veya Ekvator civarındaki ülkeleri ile diğer ülkeleri karşılaştır bakalım . Evrimsel farklılıklar şak diye ortaya çıkmaz, dünya nüfusuda sürekli yer değiştirir  (göç savaş vb sebeplerle) . Bazı ırklarda fazla olması evrimsel bir şey olduğu ortada
kutuplarda yaşayanların kel olması şart bu durumda,ayrıca az güneş alan isveç norveç vb..... ülkelerde de yaygın kellik olmalı..bizzat isveç te bulundum,yaygın kellik falan tespit etmedim....böyle bir genelleme çok doğru görünmüyor....keşke bu işin bir formülü olsa da uygulasak...bu iş bünyeden bünyeye değişiyor bence,bi uzman kellik tedavisini kanser tedavisine benzetmişti aynı ilaç aynı yöntem kimi bünyede tam sonuç verirken kimi bünyede hiç etkisi olmuyor hasta kaybediliyor.....

spider35

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #25 : 25 Ağustos 2017, 20:38:47 »
Testesteron seviyesi ve proscar finasterid arasında ki bağıntıya ne dersin? Normal bi seviyedeyken ,proscar kullanmanın mantığı var mı? Hani 800 900 olsa yüksek kullanayım ama 500deyken kullanmak mantıklı mi?

spider35

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları

mem

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #27 : 25 Ağustos 2017, 22:03:43 »

kutuplarda yaşayanların kel olması şart bu durumda,ayrıca az güneş alan isveç norveç vb..... ülkelerde de yaygın kellik olmalı..bizzat isveç te bulundum,yaygın kellik falan tespit etmedim....böyle bir genelleme çok doğru görünmüyor....keşke bu işin bir formülü olsa da uygulasak...bu iş bünyeden bünyeye değişiyor bence,bi uzman kellik tedavisini kanser tedavisine benzetmişti aynı ilaç aynı yöntem kimi bünyede tam sonuç verirken kimi bünyede hiç etkisi olmuyor hasta kaybediliyor.....

Bende Norveçte bulundum Ekvator civarı ülkelere göre fazla ,dediğim gibi dünyada nüfus çeşitli nedenlerle yer değiştiriyor, oradaki insanlar en fazla 20 bin yıldır ordalar ,buda evrimsel süreç için çok kısa bir süre, her şeye 1 veya 0 olarak bakmamalıyız , son bin yılları saymazsak, genelde siyahi ırklar birlikte hareket ettiği varsayalım veya çekik gözlüleri bunlarda dökülme bireyler arası nerdeyse eşit ve Avrupa insanlarına göre az. kutuplarda 6 ay gün boyu güneşli ve vücutları beyaz tenli yani kısa sürede d vitamini almaya elverişli

mem

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #28 : 25 Ağustos 2017, 22:18:35 »
Testesteron seviyesi ve proscar finasterid arasında ki bağıntıya ne dersin? Normal bi seviyedeyken ,proscar kullanmanın mantığı var mı? Hani 800 900 olsa yüksek kullanayım ama 500deyken kullanmak mantıklı mi?
Finasteride  kullanımında testosteron %17 artmaktadır (1mg için)  DHT %72 civarında baskılanıyor ,tüm hormonlar için önemli olan hormon kadar onu değerlendirecek reseptör duyarlılığıdır ,örneğin az dopaminle  şizofren olan insanlar var çünkü reseptör duyarlılığı fazla, bizdeki kellik reseptör duyarlılığında kaynaklamakta ,örneğin bağışıklık sistemimizi baskılayacak ilaç alırsak  kaybettiğimiz tüm saçlar geri çıkar ve saçlarımız dökülmez, kellik dediğimiz şey vücut bağışık sistemimizi devreye koyup kafa üstünde alan açma olayıdır

Madking

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #29 : 25 Ağustos 2017, 23:36:27 »
Bir çoğumuz saça iyi geldiği için biyotin hap içeriz bittikçe de alırız 50 60 tl verip misal ama şöyle baktığımız da bi adet haşlanmiş yumurta da bile o hop kadar biyotin içeriyor sence hap kullanmak yerıne besınlere yonelmelimiyiz

Facebook Twitter Instagram