Söyledikleriniz evrimsel süreçte “bir zamanlar” ve “bir yerlerde” geçerliydi ama eğitim seviyesi yükseldikçe kadınlar, evrimin onlara erkeği seçerken bıraktığı mirastan git gide uzaklaşıyorlar. Yani eğitimli bir kadın bu feodal görüşten uzaklaşarak daha mantıksal düşünmeye yönleniyor (Arap ya da ortadoğu halklarında hala kadınlar sürünün en güçlü erkeği ile çiftleşme düşüncesinde) Kadını da mantıksal düşünmeye yönlendiren de zaten evrimin ta kendisi değil mi?
Sürünün en güçlü erkeği ile çifleşme meselesi Sadece orta doğuya has olduğunu sanmıyorum tabi bahsettimiz güç seviyeye göre değişir
Her ülkede toplumda seviyede hala geçerli bir kuraldır:) güçten ne anladığınıza bağlı. kimileri için bu fiziksel güçtür, kimileri için para, kimileri için statü, kimileri için özgüven, karizma, kararlılık vb. şu bilinen bir gerçek; doğal hayatta dişiler, sürüdeki veya kendi habitatındaki en güçlü erkekle çiftleşme cihetine gider. insanoğlunun dişisinde ise bu durum, yukarıda saydığım unsurlardan birine veya birkaçına sahip erkekle çiftleşme (ilişki kurma anlayın) şeklinde kendisini gösteriyor. kendisini modernizm hurafesine kaptıranlar her ne kadar aksini düşünse de kadın güçsüzdür (fiziksel, ruhsal, ekonomik vb açıdan) ve korunmak, kollanmak ister. eğer siz de bir erkek olarak saydığım özelliklerden birine veya birkaçına sahipseniz, kadın da size meyleder. yani evet, "kadınlar güce tapar" iddası doğrudur. tabii "tapmak" fiili rencide edici, onun yerine "kadınlar güçlü olana teşnedir" diyelim biz en iyisi...
Tabi artık Hayat şartları değişti Artık kadınlar güce değilde ihtiyaçlarını karşılayacak maddi olarak genelde manaviyet 2 ci planda erkekleri isterler:)
Seçme şansına biz erkeklerden daha fazla sahip oldukları için tabi istisnalar ayrı haklı olduklarını düşünüyorum biz erkeklerde her zaman en güzelini en iyisini isteriz. Herşeyin bedeli oluyor:)