Gönderen Konu: saç ekimi robotu/Robotik Saç Cerrahisi  (Okunma sayısı 5637 defa)

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
saç ekimi robotu/Robotik Saç Cerrahisi
« : 15 Temmuz 2017, 23:52:21 »
Ben saç ekimi robotunun çok gereksiz bir cihaz olduğunu düşünüyorum

bence tamamen pazarlama teknigi donör bölgesi dedigimiz kısımdan robotla saç almanın mantığı nedir ?
bence hiç bir mantığı yok bu cihazında ucunda 10 devirden 60 bin devirlere kadar güç kaydeden mikro motor var
bu işi zorlaştırır ve hiç bir artısı olmaz.

saç ekimi robotu, bir teknoloji firması tarafından geliştirilmiş, fue yöntemi ile saç ekimi yapmaya çalışan bir robottur. açık ve ne söylemek gerekirse videoda da izlediğim kadarı ile  hastanın rahatı pek düşünülmemiştir.şlemi sırasında yüzüstü dikey durumda oturan hastanın ensesinden alım işlemi sırasında izlerken bile rahatsız oldum insan elinin mükemmel doğasına karşı gibi görünüyor. daha geliştirilmeli ve hasta rahatlığı düşünülmeli diye düşünüyorum ki zaten mikro alımların hiç birinden hoşlanmadığımı hepiniz biliyorsunuz

toparlamak gerekirse bence saç ekımınde çok gereksiz bir makine  ve saç ekimi sonucuna hiç bir katkısı yok hemde daha zahmetli ve daha yavaş aynı işlemin laciverti
hal böleyken sonuçları etkileyecek  daha başarılı sonuçlar almak için teknik üretmek yerine neden sadece pazarlama teknikleri üstünde duruluyor anlamıyorum.

PagaroN

• Hero Member
Ynt: saç ekimi robotu/Robotik Saç Cerrahisi
« Yanıtla #1 : 16 Temmuz 2017, 00:20:57 »
Lazer, "Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation" kelimelerinin baş harflerinden oluşmuş bir kelime olup, "Uyarılmış radyasyon yayılımı ile ışığın güçlenmesi" anlamına gelmektedir. Einstein lazerin babası olarak kabul edilir ve bu konudaki çalışmalarından dolayı Nobel ödülünü kazanmıştır. Cerrahlar yüz yıllardır ameliyatları lazer kullanmadan başarılı olarak uygulamışlardır. Bugünlerde hala birçok cerrahi müdahale standart tekniklerle yapılsa da, 1960'lı yıllardan itibaren ortaya çıkan güçlü ve uyumlu medikal lazer ışığının kullanılması bu cerrahi müdahalelere ve tedavi yöntemlerine yeni bir görüş getirmiştir. Eskiden sadece açık cerrahi yöntemlerle ulaşılabilinen bölgelere artık lazer ışınları ile ulaşılabilmekte ve bu bölgelerdeki dokularda seçici, öngörülebilen ve kontrol edilebilen bir etki oluşturulmaktadır. Saymış olduğumuz bu bilinen özellikleri ve yeni keşfedilen lazer teknikleri ile lazerler medikal alandaki yerlerini her geçen gün güçlendirmektedirler.
ALINTI---Turkiye Klinikleri J Urology-Special Topics 2010;3(1):1-11---

Basit bir örnek...
Hayatın her alanında makineleşme hızla devam ediyor. Lazeri kullanmak için bile kesinlikle makine gerekiyor.

Elbette ilerleyen zamanlarda saç ekimi alanında da makineleşme hızlanacak. Ekim yaptıracak kişiler ve ekimciler tarafından tercih edilir duruma gelecek.
Bunun ne kadar sağlıklı olacağını da zaman gösterecek...

Madun

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #2 : 16 Temmuz 2017, 19:27:03 »
Mevcut haliyle gerçekten başarısız görünüyor. Günde 4000- 5000 grefti hatasız alıp ekilmesini sağlayan bir robot, ulaşılabilir fiyatlara geliştirilebilirse "hayallerimizin efendisi" olur belki.

kadiköy1

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #3 : 16 Temmuz 2017, 23:51:00 »
son derece gereksiz ve mantıksız. kim ne derse desin saç ekiminin her safhasında insan elinin değmesi şart. yanılmıyorsam ülkemizde sadece bir merkez kullanıyor bu aleti ve ekim fiyatı da baya yüksek.. şu saç ekim robotu denen şey avm tuvaletlerindeki el kurutma makinaları kadar gereksiz.

vogueman

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #4 : 17 Temmuz 2017, 04:42:45 »
 bende bir ara araştırmıştım ama sadece donör bölgesinden saç almak dışında bir işe yaramıyor
biraz günümüz siensi makinelerinin mantığında çalışan bir cihaz  gibi geldi bana cadcam tarzı programlarla
el alımı kadar hassas ve başarılı olucagını sanmıyorum bende  en azından şimdilik bu cihaz bu sektörde yeni çıkmış bır alet en az 7 8 versiyon level atlaması lazım bu cıhazın güvenilir olması için sonuclarada  bır artısı olmadığı aşikar bence gereksiz göz boyama farklılıktan öteye gitmedi gitseydi haberimiz olurdu..

nofear114

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #5 : 17 Temmuz 2017, 09:26:25 »
Donör için gereksiz gözüküyor insan eli ile aynı iş daha iyi yapılıyor fakat ileride kanal açma için geliştirilirse daha sık ve doğal ekimler görebiliriz .
İyiye iyi kötüye kötü der. Bağımsız yorumcu ..

Bu maskenin ardında etten fazlası var. Bu maskenin altında bir fikir var; ve fikirlere kurşun işlemez!” V for Johnny Sins

emeklikel

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #6 : 17 Temmuz 2017, 10:14:21 »
vericem dunya para birde robot yapıcak işi bir gunde araba parası kazancaklar ustune tembellik zaten motorla alım robot ekimi şu bu herkes bilinclense bu kolaya kacanlar mecbur doğruya yonelirdi
saçları ekmeydi dersin

sloocer

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #7 : 17 Temmuz 2017, 14:07:31 »
bu robot isi yalan...

Robotu getiren tek bir merkez var, robotu sadece reklam afislerinde ve brosurlerinde kullaniyorlar,bahsi gecen ekim merkezinde gerceklesen ekimlerin %99 u elle yapiliyor.
Adamlar robota bosami para verdiler ? sorusu geliyor akla..Cevabi Hayir bosa degil.Sadece robotlu sac ekim merkezi diye oraya giden,"seninkini robotlami ektiler" diyince "yok abi ben normal ektirdim" diyen 10 larca kisi taniyorum.

Otomasyon iyidir, guzeldir ama fire denilen olayin bu denli hayati onem tasidigi bir operasyonda ben robota falan teslim etmem kendimi:)

kadiköy1

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #8 : 17 Temmuz 2017, 17:22:19 »
bu robot isi yalan...

Robotu getiren tek bir merkez var, robotu sadece reklam afislerinde ve brosurlerinde kullaniyorlar,bahsi gecen ekim merkezinde gerceklesen ekimlerin %99 u elle yapiliyor.
Adamlar robota bosami para verdiler ? sorusu geliyor akla..Cevabi Hayir bosa degil.Sadece robotlu sac ekim merkezi diye oraya giden,"seninkini robotlami ektiler" diyince "yok abi ben normal ektirdim" diyen 10 larca kisi taniyorum.

Otomasyon iyidir, guzeldir ama fire denilen olayin bu denli hayati onem tasidigi bir operasyonda ben robota falan teslim etmem kendimi:)

abi sektör ve sektördeki para o kadar çok büyüdü ki, ekimciler ne yapsamda rakiplerimin önüne geçsem diye düşünmeye başladı. bu işte en önemli prensip reklam ve farkındalık oldu. oysa ki başarılı bir ekimci olup güzel sonuçlar çıkarmak için reklama,robota,değişik aletlere v.s hiç gerek yok. saçzedeye müşteri değil hasta gözüyle bakılırsa,empati kurulursa ve son olarak vicdani duygular ön plana çıkarsa başarının gelmemesi için hiçbir sebep yok diye düşünmekteyim.

Roni

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #9 : 17 Temmuz 2017, 17:56:30 »
Esteworld un işidir bu her sene bulur böle şeyler paralarimi yemekten başka biseye yaramadı bu merkez Allahtan bu forumla tanıştım yoksa bu robota bende inanirdim hakeza saç aşısı yalanina inandığım gibi...

sloocer

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #10 : 17 Temmuz 2017, 19:36:51 »
Arkadaşlar

Ortak robota girek diyorum... evde akşamları bos zamanlarda tv izlerken dikeriz kendimize? Düşünenler Benlen kontak kurabilirler...

PagaroN

• Hero Member
« Yanıtla #11 : 18 Temmuz 2017, 18:23:21 »
Arkadaşlar

Ortak robota girek diyorum... evde akşamları bos zamanlarda tv izlerken dikeriz kendimize? Düşünenler Benlen kontak kurabilirler...
İyiydi bu 😀

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #12 : 18 Temmuz 2017, 19:19:06 »
Japonlar wong un koray hoca nın yada ferduni'nin robotunu yaparsa alırız bitane salona koyarız kardesim sıkıldıkca 3 5 tel ektiririz.
Global Moderator

hercai

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #13 : 19 Temmuz 2018, 16:14:20 »
Robotla ekimin avantaji nedir bilen var mi? cok iyi bir sey olsa tum dunyada kullanilirdi herhalde. Bildigim kadariyla amerikada biliniyor ama orada da herkes kullanmiyor.

space-x

• Yeni üye
  • *
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #14 : 21 Temmuz 2018, 13:45:46 »
Ben sac ekimi yaptırdım. o zaman da robot ekimini duymuştum ama Türkiyede olduğunu bile bilmiyorum. Konuyu görünce acaba robottamı ektirseydim dedim ama bir yararı olmayacağını öğrendim. kendi ekimimi paylaşayım dedim.  robot ekimi canlı olarak görmedim.

Facebook Twitter Instagram