Gönderen Konu: Finasterid Kullanımı ve Çocuk planlaması  (Okunma sayısı 4647 defa)

leo91

• Yeni üye
  • *
Ynt: Finasterid Kullanımı ve Çocuk planlaması
« Yanıtla #16 : 10 Temmuz 2021, 21:19:00 »
fin kullanırken o zaman ya prezervatif, yada karşı tarafın doğum kontrol hapı mıydı neydi onu kullanması şart mı o zaman hiç riske girmemek için?

oralminoxidil

• Hero Member
« Yanıtla #17 : 10 Temmuz 2021, 21:49:19 »
fin kullanırken o zaman ya prezervatif, yada karşı tarafın doğum kontrol hapı mıydı neydi onu kullanması şart mı o zaman hiç riske girmemek için?

fin kullanırken çocuk yapma ihtimali düşer sperm sayısı düştüğü için, çocuğu olup da sıkıntı yaşayan görmedim ama ihtimaldir tabiki

Dutasteride haftada 2
5-10 ml Oral Hint Yağı
Vit D
Keçiboynuzu ve karadut özü
Magnezyum
İyot
SAÇ DÖKÜLMESİ KILAVUZU
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=18975

remain calm

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #18 : 11 Temmuz 2021, 07:52:20 »
Çocuk yapma planın varsa aylar öncesinden ilacı bırakmalısın. Olası bir yan etki yapabilir manasında değil direkt ilacın doğal kanunu olarak söylüyorum bunu. Hamile kadınların dokunmasının bile yasak olduğu bir ilaç sonuçta.

ibalbayrak

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #19 : 24 Temmuz 2021, 01:35:09 »
Firma bunun çok önemli olmadığinı söylüyor fakat finasterid sperme geçer yani ilacı vücuttan tamamiyle atmadan çocuk yapmamak gerekiyor çok çok minimal miktarlarda da olsa geçiyor sonuçta bu da erkek çocukta problem yaratabilir demek
Bunun dışında finasterid kısırlık yapmaz diye biliyorum insanlarda çalışması var mı bunu da bilmiyorum fakat kullanan farelerin kullanmayan gruba göre dölleme yetenekleri azalmış deniyor yani hamile bırakma oranları azalmış ama bu deneyler çok saçma ve zor şartlarda yapılıyor ve tamamiyle karmaşık
  • Medikal Tedavi Finasterid-trixovell-minoxidil
Medeks saç ekimi sonuçları
Saç ekimi forum
Saç ekimi sonuçları

Saclıolmavakti

• Hero Member
« Yanıtla #20 : 24 Temmuz 2021, 02:53:29 »
Firma bunun çok önemli olmadığinı söylüyor fakat finasterid sperme geçer yani ilacı vücuttan tamamiyle atmadan çocuk yapmamak gerekiyor çok çok minimal miktarlarda da olsa geçiyor sonuçta bu da erkek çocukta problem yaratabilir demek
Bunun dışında finasterid kısırlık yapmaz diye biliyorum insanlarda çalışması var mı bunu da bilmiyorum fakat kullanan farelerin kullanmayan gruba göre dölleme yetenekleri azalmış deniyor yani hamile bırakma oranları azalmış ama bu deneyler çok saçma ve zor şartlarda yapılıyor ve tamamiyle karmaşık

En merak ettiğim ve bir bilgi bulamadığım konu finasterid kullanımı sırasında oluşabilecek hamilelik durumu ve çocuğa verebileceği potansiyel zararlar. Sanırım bu konu ile ilgili net bir çalışma yok. Aslında bu konuda tecrübeleri üyelerimiz varsa ve bizleri bilgilendirseler seviniriz. En azından fin kullanırken çocuk sahibi olanlardan bir bilgi alabilirsek herkese fayda sağlarız.
  • Ekim Tarihi: 15.01.2022
  • Ekim Merkezi ismi Life Hair Şahin Çelik
  • Greft Miktarı 4000
  • Yaşınız 27
  • Medikal Tedavi Fin, Keçiboynuzu özü, Andız pekmezi, Nar suyu Evocapil Tablet

Mutsuz vaka

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #21 : 26 Temmuz 2021, 01:37:43 »
En merak ettiğim ve bir bilgi bulamadığım konu finasterid kullanımı sırasında oluşabilecek hamilelik durumu ve çocuğa verebileceği potansiyel zararlar. Sanırım bu konu ile ilgili net bir çalışma yok. Aslında bu konuda tecrübeleri üyelerimiz varsa ve bizleri bilgilendirseler seviniriz. En azından fin kullanırken çocuk sahibi olanlardan bir bilgi alabilirsek herkese fayda sağlarız.
Kardesim cok guzel bir konuya deginmisssin bende bu konuyu cok merak ediyorum

Kel Bezos

• Jr. Member
  • **
« Yanıtla #22 : 26 Temmuz 2021, 22:53:23 »
burada hepimiz kulaktan dolma oradan buradan okuduğumuz şeyleri yazıyoruz. doktor değiliz. bunu donanımlı bir ürologla konuşmak lazım. psikolojik sıkıntı yaşayanlar için. sperm sayısının düşmesi hamileliği zorlaştırır. tabi kadının yaşı ve üreme hücrelerinin durumu da önemli. tek taraflı değil sonuçta. yine de kısırlık ihtimali çok düşük diye biliyorum finas ile. ama sperm kalitesinin bozulması ki finas çok yaygın olmasa da bu yönde de etki gösterebiliyor çocuğun kısa veya uzun vadede sağlığını etkiler mi bunu uzman doktor açıklar.

Saclıolmavakti

• Hero Member
« Yanıtla #23 : 27 Temmuz 2021, 01:44:32 »
burada hepimiz kulaktan dolma oradan buradan okuduğumuz şeyleri yazıyoruz. doktor değiliz. bunu donanımlı bir ürologla konuşmak lazım. psikolojik sıkıntı yaşayanlar için. sperm sayısının düşmesi hamileliği zorlaştırır. tabi kadının yaşı ve üreme hücrelerinin durumu da önemli. tek taraflı değil sonuçta. yine de kısırlık ihtimali çok düşük diye biliyorum finas ile. ama sperm kalitesinin bozulması ki finas çok yaygın olmasa da bu yönde de etki gösterebiliyor çocuğun kısa veya uzun vadede sağlığını etkiler mi bunu uzman doktor açıklar.

Evet oldukça haklısınız ama en azından hiç denk gelmedim finas kullanırken çocuk sahibi olan veya çocuğu büyümüş olan birini. Sadece benzer süreçleri yaşayanlar var mı diye merak ettim. Doktor arkadaşlarımızda var içimizde onlarda yardımcı olurlarsa seviniriz tabi
  • Greft Miktarı 4000
  • Yaşınız 27

qew1978

• Full Member
« Yanıtla #24 : 27 Temmuz 2021, 02:18:47 »
En iyisi ilaca baslamadan once sperm bankasina gidip hesap olusturmak ama bilin bakalim ne yok.
dutasteride 0.5 mg
oral minoxidil 2.5 mg

oralminoxidil

• Hero Member
« Yanıtla #25 : 27 Temmuz 2021, 09:26:40 »
Evet oldukça haklısınız ama en azından hiç denk gelmedim finas kullanırken çocuk sahibi olan veya çocuğu büyümüş olan birini. Sadece benzer süreçleri yaşayanlar var mı diye merak ettim. Doktor arkadaşlarımızda var içimizde onlarda yardımcı olurlarsa seviniriz tabi

bilimsel bir çalışma okumadım ama daha önce yabancı forumlarda ilaç kullanırken sağlıklı erkek çocuk sahibi olan onlarca kişiyi okumuşumdur. reddit ve hairlosstalkta var böyle kişiler bakabilirsiniz hocam

Dutasteride haftada 2
5-10 ml Oral Hint Yağı
Vit D
Keçiboynuzu ve karadut özü
Magnezyum
İyot
SAÇ DÖKÜLMESİ KILAVUZU
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=18975

Saclıolmavakti

• Hero Member
« Yanıtla #26 : 27 Temmuz 2021, 12:35:34 »
bilimsel bir çalışma okumadım ama daha önce yabancı forumlarda ilaç kullanırken sağlıklı erkek çocuk sahibi olan onlarca kişiyi okumuşumdur. reddit ve hairlosstalkta var böyle kişiler bakabilirsiniz hocam
Çok teşekkür ederim hocam yönlendirmeleriniz için inceleyeceğim.
  • Greft Miktarı 4000
  • Yaşınız 27

Keyfedeger

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #27 : 06 Ekim 2021, 00:52:09 »
Yapılan araştırmada ; menideki finansterid ilacı bıraktıktan sonraki 86 haftada temizlenmiş. 

Fırat aktaş

• Full Member
« Yanıtla #28 : 08 Ekim 2021, 21:25:59 »
8 aydır kullanmaktayim . Hicbir yan etki gormedim .
Bir seneyi tamamlayinca urolojiden test yaptirmayi dusunuyorum.
Aklima takilan şu.
Bilinen yan etkileri dısında. (libido cinselllik jinekomasti vs..)
finastereidi uzun yillar kullanirsak karacigere veya baska bir iç organa zarar verirmi. ?
  • Yaşınız 30
  • Medikal Tedavi Proscar

Saclıolmavakti

• Hero Member
« Yanıtla #29 : 09 Ekim 2021, 01:18:23 »
8 aydır kullanmaktayim . Hicbir yan etki gormedim .
Bir seneyi tamamlayinca urolojiden test yaptirmayi dusunuyorum.
Aklima takilan şu.
Bilinen yan etkileri dısında. (libido cinselllik jinekomasti vs..)
finastereidi uzun yillar kullanirsak karacigere veya baska bir iç organa zarar verirmi. ?

Diğer ilaçların uzun vadeli kullanımında vereceği zarar karar karaciğere ve başka organlara zarar vereceği kanaatindeyim. Saçlarda olumlu bir etki gözlemlediniz mi 8 ayda?
  • Greft Miktarı 4000
  • Yaşınız 27

Facebook Twitter Instagram