Herkese Merhabalar
Ben Dr Murat Seringeç,
47 yaşında saç ektirmeye karar vermiş bir Hekim olarak duygularımı ,genel gözlemlerimi ve sonuçları sizinle detaylı bir şekilde paylaşmak istedim.
Ben yaklaşık bir yıl önce saç ekimi yaptırdım. Her gün onlarca çocuk hastamın muayenesini yaptığım için hak vereceğiniz üzre en önemli süreç benim için operasyon sonrası iyileşme dönemi idi. Çünkü o görüntü ile hastalarımın karşısına çıkmak imkansızdı.izin dönemim ile bayramı birleştirip operasyon sürecini belirlemiştik.
Saç yapımın çok ince,kayıp bölgenin çok büyük olmasından dolayı defalarca niyetlenip süreci her defasında doğal görünmeme endişesi ile ertelemiş bulunmakta idim. 2016 yılında Hisar hastanesinde görevime başladım ve her gün hastanemizde saç ekimi yapılmış insarlar görmekte idim. bir kaç hekim arkadaşımın da ekim sonrası süreçlerini gördükten sonra Sevgili Dostum kardeşim Hasan Bey sağ olsun süreci ve tarihi benim için organize etti. Gerek Hasan Bey gerek Mehmet Bey ve Aydın bey hepsi birbirinden değerli dostlarım işlemin tüm süreçlerinde sağolsunlar çok destek oldular..
Operasyon sonrası 4 gün kadar Hiperbarik Oksijen tedavisi ile süreci destekleyecek tüm tedavileri bir Hekim titizliğ ile yerine getirdim. ve 5.ay itibari ile saçlarımı taramaya başladım..Birinci yılımın yaklaştığı şu dönemde önümüzdeki günlerde 2. operasyon için de tarih belirlemeye çalışıyorum..
10 yıl karar verme süreci yaşamış bir hekim olarak nacizane önerilim şunlardır ve bunları söylerkende hiç bir şekilde yanlış anlaşılmaya mahal vermeden kısaca şöyle söyleyeyim;
Öncelikli olarak steril şartların olduğu bir hastane ortamının olması sizin operasyon güvenliğiniz için çok önemlidir.
Mümkün olduğunca muayene yaptırmadan karar almamaya çalışın beklentilerimiz bizim için önemli veson olarakta operasyon sonrası süreçte hekim tavsiyelerine uymaya özen gösterin derim ben.. yeni görüntülerim deki mutluluğumu sizlerlede paylaşmak isterim..
Operasyonumda emeği geçen ve böyle bir görünüme sahip olmamda yanımda olan tüm plastik cerrahi ekibine teşekkürlerimi sunarım..
DR. Murat Seringeç