Gönderen Konu: Uzun süre Kolajen takviyesi alınır mı?  (Okunma sayısı 1184 defa)

Leg0las

• Yeni üye
  • *
Uzun süre Kolajen takviyesi alınır mı?
« : 28 Haziran 2021, 20:11:04 »
Saç ekimi yaptırmaya karar verdim ama ekimden önce saçların güçlendirilmesi tavsiye ediliyor sanırım. Ben de en az 6 ay falan Proscar 1/4 düşünüyorum ekimden önce

Diyet dönemine başladım birde. Geçenlerde bir kolajen takviyesine başladım ama üzerinde şu kadar kullanılacak falan limit yazmıyor. 5.000mg kullanıyorum günlük Tip 1 ve Tip 3. Sabahları kahvaltıdan 1.30 saat önce aç karnına
Bunu ekimden önce 6 ay kullansam ve sonra 2 ay ara verip ekimle beraber bir 6 ay daha kullansam bir fazlalık oluşmaz dimi?

Böyle 3 aylık,  6 aylık kürler var galiba tam bilmiyorum
Youtube de kadın spiker soruyordu hatta yanılmıyorsam doktora, durumu iyi olanlar ara vermese falan olur mu diye. Tam hatırlamıyorum böyle birşey izlemiştim. Benim yaş da 32'ye yaklaşıyor ve kolajenin faydalarını bilen biliyor nette yazılan

Lauri

• Hero Member
Ynt: Uzun süre Kolajen takviyesi alınır mı?
« Yanıtla #1 : 28 Haziran 2021, 22:53:00 »
Saç ekimi yaptırmaya karar verdim ama ekimden önce saçların güçlendirilmesi tavsiye ediliyor sanırım. Ben de en az 6 ay falan Proscar 1/4 düşünüyorum ekimden önce

Diyet dönemine başladım birde. Geçenlerde bir kolajen takviyesine başladım ama üzerinde şu kadar kullanılacak falan limit yazmıyor. 5.000mg kullanıyorum günlük Tip 1 ve Tip 3. Sabahları kahvaltıdan 1.30 saat önce aç karnına
Bunu ekimden önce 6 ay kullansam ve sonra 2 ay ara verip ekimle beraber bir 6 ay daha kullansam bir fazlalık oluşmaz dimi?

Böyle 3 aylık,  6 aylık kürler var galiba tam bilmiyorum
Youtube de kadın spiker soruyordu hatta yanılmıyorsam doktora, durumu iyi olanlar ara vermese falan olur mu diye. Tam hatırlamıyorum böyle birşey izlemiştim. Benim yaş da 32'ye yaklaşıyor ve kolajenin faydalarını bilen biliyor nette yazılan

Hocam sorunun cevabı hakkında net bir bilgim yok. Dediğin gibi ben de 3 aylık kürler şeklinde ilerlemmesi gerektiğini okumuştum bi yerlerde ama doğrudan doktor yazısı mıydı, düz vatandaş yorumu mudur bilmiyorum. Bunu en sağlamı bi dermatologa danışmak olur sanrıım.

Ben sizin ekim öncesi finas ve kolajen desteği kullanma düşüncenizi çok mantıklı buldum. Finas zaten tavsiye edilen birşey ekim öncesi için. Ama kolajen depoları dolu, o yönden sağlam girmek düşüncesi gerçekten çok mantıklı.

Ben bir ay kadar ekim yaptırdım, ekim sonrası kontrolde cldimin çok hassas olduğu, kolajen kullanmamın iyi olacakğı tavsiyesi üzerine bir aydır kullanıyorum. İkinci kutuya başladım. 6 aya kadar devam etmeyi düşünüyorum. Bu arada ben servisi 10 gr olan, 8,5-9 gr toplam tip1-3 kolajen içeren bir ğrün kullanıyorum akşam yatmadan önce. ( internette sabah aç karna veya yatmadan önce tavsiye ediliyor) umarım aşırı değildir :)

Ekim sonrası ilk 10 gün ciltteki yaraların kapandığı dönem, o döneme bir süre önceden kolajen kullanarak girmek çok mantıklı. Hele ki +30 abiler olarak, ciltten 20lerdeki hızlı iyileşmeyi beklemek bir hata olur.

Eğer kolajen kürü konusumda sağlıklı bilgiye erişebilirseniz, ona göre süreyi ekim öncesi sonrası ikiye denk gelecek şekildr ayarlamak mantıklı olabilir. Bence 3 ay öncesi 3 ay sonrası  toplam 6 aylık bir kür manıklı olabilir gibi düşünüyorum.

Lauri

• Hero Member
« Yanıtla #2 : 28 Haziran 2021, 23:25:30 »

qew1978

• Full Member
« Yanıtla #3 : 29 Haziran 2021, 01:00:59 »
https://eksisozluk.com/entry/120324596

Bence gereksiz kolajen ama yine de siz bilirsiniz.
dutasteride 0.5 mg
oral minoxidil 2.5 mg

-Messi-

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #4 : 29 Haziran 2021, 17:55:12 »

Yardımsever

• Sr. Member
« Yanıtla #5 : 29 Haziran 2021, 22:39:42 »
Kolajen takviyesi en az 1 en fazla 3 ay kullanılmalı

leo91

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #6 : 10 Temmuz 2021, 20:59:48 »
Şöyle videolar buldum

Facebook Twitter Instagram