Gönderen Konu: SAÇ DÖKÜLMESİ HAKKINDA FİKİR  (Okunma sayısı 1433 defa)

Vicco

• Yeni üye
  • *
SAÇ DÖKÜLMESİ HAKKINDA FİKİR
« : 24 Haziran 2021, 13:30:50 »
Arkadaşlar yaşım 19 ailem de her iki tarafta anne baba tarafında 1 tane bile kel yoktu ama maalesef ben de dökülme var ben de durumu kabullendim artık.Finasterid veya dutasterid kullanırsam aşırı derecede yan etki görür müyüm daha önce bu yaşlarda kullanan var mı? Eğer DHTye bağlı dökülme değilse olanları da kaybeder miyim? finasterid veya dutasterid yüzünden varolan saçları sıklaştırmak(veya kalınlaştırmak) ve muhafaza etmek için başka ne kullanabilirim?

Kerimm34

• Hero Member
Ynt: SAÇ DÖKÜLMESİ HAKKINDA FİKİR
« Yanıtla #1 : 24 Haziran 2021, 13:58:11 »
öncelikle xpecia dene başka yapabileceklerinde var .saç dökülmesi ve tedavi yöntemleri derya deniz konular bunlarla ilgili yeterli bilgiye sahip olmadan finasterid ve dudasteride bu yaşta bulaşmanı hiç tavsiye etmem sakın bulaşma bence.

orientis

• Hero Member
« Yanıtla #2 : 24 Haziran 2021, 14:36:44 »
resim atsana hocam ona göre daha açıklayıcı yorumlar gelir

finasteride günde 1mg yerine 0,2mg alınırsa hem yan etkilerden kurtulunabilir hemde 1mg kadar yüksek bir etki alınabilirmiş

Kaynak

https://donovanmedical.com/hair-blog/reducing-finasteride-side-effects#sthash.3x2rJStk.dpuf

• Yaşınız 20
  • Medikal Tedavi 1/4 Proscar

Vicco

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #3 : 24 Haziran 2021, 14:50:21 »
öncelikle xpecia dene başka yapabileceklerinde var .saç dökülmesi ve tedavi yöntemleri derya deniz konular bunlarla ilgili yeterli bilgiye sahip olmadan finasterid ve dudasteride bu yaşta bulaşmanı hiç tavsiye etmem sakın bulaşma bence.
artık kafama tak etti vallahi ya ailede kimse de yok bu olay.1aydır vitamin biotin kabak çekirdeği yeşil çay kullanıyorum şakaklarda yeni saç çıkışları olmaya başladı sanki ama  kendimi kandırıyorum gibi geliyor.Alerjiden de olabilir mi bu durum?

Vicco

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #4 : 24 Haziran 2021, 14:52:21 »
resim atsana hocam ona göre daha açıklayıcı yorumlar gelir

finasteride günde 1mg yerine 0,2mg alınırsa hem yan etkilerden kurtulunabilir hemde 1mg kadar yüksek bir etki alınabilirmiş

Kaynak

https://donovanmedical.com/hair-blog/reducing-finasteride-side-effects#sthash.3x2rJStk.dpuf

Saçlarım uzasın biraz en yakın zamanda paylaşacağım fotoğrafta.hocam kaşım bile dökülüyor yahu tüm kıllar seyreliyor vücutta dht böyle her yere saldırır mı

orientis

• Hero Member
« Yanıtla #5 : 24 Haziran 2021, 15:25:28 »
Saçlarım uzasın biraz en yakın zamanda paylaşacağım fotoğrafta.hocam kaşım bile dökülüyor yahu tüm kıllar seyreliyor vücutta dht böyle her yere saldırır mı

hocam genetik dökülmeniz olduğunu varsayarsak dht saldırdığı zaman saçlarda olumsuz bir rol oynayıp vücutta da tam tersi kıllarda artış yaşanıyor

anne baba tarafında sorun yok diyorsunuz sorun başka bir şey de olabilir kan tahlili yaptırdın mı
  • Yaşınız 20
  • Medikal Tedavi 1/4 Proscar

Vicco

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #6 : 24 Haziran 2021, 15:35:49 »
hocam genetik dökülmeniz olduğunu varsayarsak dht saldırdığı zaman saçlarda olumsuz bir rol oynayıp vücutta da tam tersi kıllarda artış yaşanıyor

anne baba tarafında sorun yok diyorsunuz sorun başka bir şey de olabilir kan tahlili yaptırdın mı
Detaylı bir kan tahlili değildi çoğu önemli değer yoktu çinko vs. Ferritin 23 çıkmıştı kalan klasik kan değerleri yüksek düşük seyrediyordu onların sebebi de yüksek alerjinin vücutta yarattığı etkinlik sanırım

Xeth

• Hero Member
« Yanıtla #7 : 24 Haziran 2021, 15:53:00 »
Bende de alerji var bazı değerlerim yüksek veya düşük çıkıyor. Saçı dökülenlerde iyi bir durum değil. Daha fazla inflamasyon demek bu maalesef
AlopexyT minoxidil (günde 8 fıs)
Finasterid 1.25 mg (her gün)
Yeşilçay (x1)
Clear şampuan
Magnezinc (günlük 1)
Setirizin 5mg

Bıraktıklarım; minoxil, bioxinin minoxidil, balen kabak, xpecia, loprox

Tedavi sürecim;
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=23060.0

Erkan Mihr

• Full Member
« Yanıtla #8 : 24 Haziran 2021, 16:36:05 »
Saç dökülmesini durduramazsın . Boşuna finasterid Xperia yıllarca para verip yan etkileride almaktansa bekle dökülsün. Ekim yaptırırsın.. 

Gregor59

• Hero Member
« Yanıtla #9 : 24 Haziran 2021, 18:50:14 »
Saç dökülmesini durduramazsın . Boşuna finasterid Xperia yıllarca para verip yan etkileride almaktansa bekle dökülsün. Ekim yaptırırsın..

Acı ama gerçek. Kellikten kaçılmaz

emekli kel

• Hero Member
« Yanıtla #10 : 24 Haziran 2021, 20:18:29 »
 donor sınırsız değil ilaçlarla 10 15 sene ertelersin kelliği
Saç konusunda eğitim almadım.Söylediklerim sadece sitelerden öğrendiğim bilgilerdir.

Vicco

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #11 : 24 Haziran 2021, 21:31:54 »
donor sınırsız değil ilaçlarla 10 15 sene ertelersin kelliği
Hocam ben de bunu istiyorum işte 30 35 e kadar idare etsin varolanlar korunsun sonra Ekim yapayım çıkayım işin içinden

Vicco

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #12 : 24 Haziran 2021, 21:35:30 »
Yani ama varolanları korumaya çalışıp Ekim için daha iyi bir durum sağlamak istiyorum.her iki tarafta 1 adet kel olmadığı için belki uygun tedavilerle muhafaza edebilirim diye düşünüyordum.Psikoloji bozan bir hal aldı çünkü.Makro kamerayla diplere baktığımda  yeni minyatürize olmamış saçlar görüyorum.

Vicco

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #13 : 24 Haziran 2021, 21:37:03 »
Bende de alerji var bazı değerlerim yüksek veya düşük çıkıyor. Saçı dökülenlerde iyi bir durum değil. Daha fazla inflamasyon demek bu maalesef
Çift hapa başladım alerjik şikayetler 0a indi.belki faydası olur az da olsa

emekli kel

• Hero Member
« Yanıtla #14 : 24 Haziran 2021, 21:43:51 »
Hocam ben de bunu istiyorum işte 30 35 e kadar idare etsin varolanlar korunsun sonra Ekim yapayım çıkayım işin içinden
ekim yapsanda bir ömür saça saldıran dht var ilaç gene gerekli he belli yastan sonra dokulme yavaslıyor ama kodlanmış genetikte nasıl bunuda bilemeyiz.
Saç konusunda eğitim almadım.Söylediklerim sadece sitelerden öğrendiğim bilgilerdir.

Facebook Twitter Instagram