Cümleten herkese merhaba.
Bu gün ilk ekimimin yıldönümüne 3 gün kala 2. Ekimimi yaptırdım.
Benim gibi vertex bölgeyi sorun edenler için elimden geldiğince süreci en net fotoğraflar ve en şeffaf şekilde sonuna kadar paylaşacağım.
İlk ekimim 4000 greft şeklinde ön yoğunluklu biraz da vertex şeklindeydi, ilk ekimim bence başarılı geçti.
İlk ekimimin linkini bırakıyorum, daha önce incelememiş arkadaşlar buradan bakabilir.
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=14777.0İkinci ekime gelecek olursak ilk ekim her ne kadar başarılı sonuçlansa da ben vertex bölgeyi çok taktığım için ilk ekimimin sonucunun tadını çıkaramıyordum.
Bu yüzden ilk ekimimden 1 yıl sonra 2. Ekimi yaptırmaya karar verdim.
Toplam 3000 kök alındı, hepsi saç kökü.
Sakal destekli, daha az saç köklü bi ekim bekliyodum, ama Şahin hoca donör bölgenin daha fazla kök alımına elverdiğini söyledi ve sakaldan almadı.
Hatta çenemin altını traş etti ihtiyac olursa sakal alımı yapmak icin, ama gerek kalmadı.
Aslında ben sakaldan alımı çok istiyordum, ama şahin hoca olur da ilerde bi ekim daha gerekirse elde sakal seçeceğini sağlam tutalım dedi.
Ben de kabul ettim ve ekim gerçekleşti.
3.000 kökün 2600 tanesi vertex e ekildi.
300 kök ön çizginin sağ tarafına ekildi, aslında ön kısımdan oldukça memnunum, ama bu kısım sol tarafa göre biraz daha boştu, ve ben de saçı tarayınca sağdan sola doğru tarafığım için o kısımın artık daha yoğun ve güzel gözükeceğini düşünüyorum.
100 kök de ön çizginin bir kac parmak arkasına ekildi, ilk ekimimi inceleyen arkadaşlar bu bölgeye neden saç ekildiğini anlamayabilirler zira o bölge aşırı yoğun gözüken bir bölgeydi, hala da öyle ama o bölgeye gerek ilk ekim de saç ekilmemiş olması gerekse de çevresine ekilen saçların güçlenip uzaması sonucu bi tık seyrek gözükmesi sonucu oraya da şahin hoca elinden geldiği kadar ekmeye çalıştı.
Zaten ne gündelik hayatta ne de aynaya bakınca gözüken bi açıklık değil bahsettiğim açık alan. Aynaya bakınca o açıklığı görebilmek için bayağı uğraş veriyorum yani. Ama gene de o bölgede (mevcut saçlarımın olduğu bölge) çok sık saç olmasına rağmen şahin hoca epey uğraş verdi ve perkutan (iğne) tekniği ile oraya 100 kök kadar ekebildi sağolsun.
Ekim saat 08:15 gibi başladı.
15:00 civarı bitti. İlk ekime nazaran iğneler biraz canımı yakmadı değil..
Ama gene de korkulacak bise yok arkadaşlar, saçlar için değer.
Şaka maka benim kafa 7 bin greft yedi.
Ve donör de 7 bin greft verdi sakal desteksiz..
Bu forumdan çok şey öğrendim, umarım birilerine faydam dokunur.
Bence sık bir ekim oldu.
Görüşlerinizi merak ediyorum.
Ekim öncesi ve sonrası fotoları paylaşayım.