Merhaba arkadaşlar,
26 yaşındayım ve 3 yıl önce saçıma bir hafta içerisinde 2 kez brezilya fönü yaptırmıştım akabinde saçlarım dökülmeye başladı. Uyguladığım bir takım tedaviler oldu ancak işe yaramamıştı ben de bir cildiyeye gitmiştim. D vitaminim eksevimli doktor reçeteledi verdiği takviyeyi kullandım ve 3 ay içerisinde saçlarım eski sağlığına kavuşmuştu. (çinko ve gerekli birkaç tahlil yapılmadı)
1.5 yıl sonra aşırı stres ile birlikte tekrardan dökülme başladı, şu an aşırı derece dökülen (kalın telli) saçlarım var.
Ortalama 6 aydır finasterid kullanıyorum. 2 ay haftada 4 kez 0.25 mg kullandım.
Son 4 aydır günlük 1 mg alıyorum.
Aşırı yağlı bir yüzüm ve saç derim var yüzümde ve kafamda sivilce eksik olmaz ve küçük küçük kırmızı noktalar çıkıyor. özellikle şakaklarda ve bu kırmızı noktaların olduğu yerlerde saçlar dökülüyor.
Saç derimde sivilceler eskiden çok nadir çıkardı ve ağrı yapmazdı. artık sık sık çıkmaya başladı. 1 ay çıkıyor 2 hafta görünmüyor sonra tekrar belirginleşiyor. Nedeni tam olarak nedir bilmiyorum. ve bu durum için hangi hangi bölüme gitmem gerekiyor, bilgilendirebilir misiniz?
Asıl sorum da şu; Finasteridden ciddi yan etkiler almadım aksine azaldılar. Tedavime 6 gün finasterid 1 gün Dutasterid olarak devam etmeyi düşünüyorum. Şakaklar gürleştikten sonra yavaş yavaş Dutasterid'i bırakıp 7.günü tekrar finasterid ile devam ettirmeyi düşündüm. Doğru bir düşünce mi, yanlış mı, Dutasterid eklemeli miyim? Yoksa Finasterid için biraz daha mı beklemeliyim?
Şakak bölgemde veya aga denilen tepe bölgesinde herhangi bir etki göremedim. Saçlarım döküldüğünden beri böyleydi.
Açıkcası durum kesin olarak genetik dökülme mi onu da bilmiyorum, 1.5 yıldır hiç doktora gitmedim.
1.5 ay önce ıslak hali ile çektiğim fotoğraf.
burada bahsettiğim sivilce gibi olan kırmızı noktaları görebilirsiniz.Bunlar da Bugün, 23.06.2021 tarihli çektiğim fotoğraflar.Saçı ortadan ayırırken oluşan görüntüBu da saçlarımı tararken dökülenler 2 günde bir bunun 2 katı kadar dökülüyor. (Duş alırken veya tararken)