Hocam saç ekimi daha iyi diyorsunuz ama Koray erdoğan gibi birçok hoca fin tavsiye ediyor hatta Belçikalı bir doktorun fin kullanmayacaksanız boşuna saç ektirmeyin diye bir açıklaması var. Yani genetik tip saç dökülmesi için ekim de çare olmuyor. Saç istiyorsak ömür boyu tedavi edilmesi gereken bir hastalık olduğu gerçeğini unutmamamız lazım diye düşünüyorum
Forumda Koray Hoca sadece saç ekiminden önce saç kökleri güçlensin diye kullanın tavsiyesini duymuştum yani bir ömür boyu kullanmıyoruz diye biliyorum. Yanlışta olabilir, bilgisi olan arkadaşlar doğrusunu yazabilir.
Ama saç dökülmesi tedavisi için uzun vade de kullanmam bu ürünleri ki başta 1 sene boyunca minoxidil kullandığımda baya faydasını görmüştüm nerdeyse açıkları tamamen kapattı ama nereye kadar bir ömür boyu kullanacak mıyım?
"Genetik saç dökülmesi" sadece bitkisel ve saç masajları yöntemleriyle çözülecek şey değil. Yani sadece bu yöntemleri uygulayarak bir umut beklemek sonucunda hayal kırıklığı yaratacaktır özellikle genç arkadaşlarımızda.
Peki bu yöntemler saç dökülmesini geciktirir mi? Tartışılır. Belki ama okuduğum yorumlar da genel olarak başarılı olan sayısı az. Ben de 3-4 aydır masaj yapıyorum ama hiçbir ilerleme olmadı tam tersi anlım açılmaya devam ediyor ondan pek ümitle bakmıyorum artık bu masaj ve bitkisel tedavilere..
Geriye en iyi sonuç alacağımız saç ekimi kalıyor. Tabi bu ektireceğin saç ekim merkezinin kalitesine göre başarı oranın değişir.