Gönderen Konu: Ne yapacağımı bilmiyorum ozgüvenim bitti :(  (Okunma sayısı 5178 defa)

emekli kel

• Hero Member
Ynt: Ne yapacağımı bilmiyorum ozgüvenim bitti :(
« Yanıtla #16 : 18 Haziran 2021, 21:32:45 »
 ilaç ve ufak bir ekim ister bu kafa.tahliller tam yapıldımı saç için gerekli tahliller
Saç konusunda eğitim almadım.Söylediklerim sadece sitelerden öğrendiğim bilgilerdir.

onizuka eikichi

• Dr koray Erdoğan saç ekimi sonuçları
  • Hero Member
« Yanıtla #17 : 19 Haziran 2021, 02:57:04 »
Yaşınız genç ve saçlarınız çok cansız. Ayrıca var olan saçlarınızında dökülecek gibi duruyor. Bu nedenle eğer tedavileri göze aldıysanız çok uzun süre kullanmanız gerekir. Eğer tedavi düşürsenizde bir süre ne kadar sabredeceksiniz gözlemleyin. Saç ekimini tedavilerden alacağınız randımana göre düşünürsünüz. Bu nokta da saç ektirirseniz ilerleyen yıllarda pişman olma ihtimali de var. Tedavi ile de bir yere kadar toparlanır saçlarınız. Bunu da söylemekde yarar olduğunu düşünüyorum ve finasteridin bu yaşlarda kullanılması doğru da değil.
Tavsiye/öneri isteyen arkadaşlar ben doktor değilim. Saç ekimi üzerine ya da plastik cerrahi konusunda hiçbir eğitimim yok. Ben de sizler gibi yaşadığım saç sorunun da edindiğim deneyimleri, yaptığım araştırmaları, denediğim ürünlerden nasıl sonuçlar aldığımı foruma aktarıyorum.

Sacsizman

• Sr. Member
« Yanıtla #18 : 19 Haziran 2021, 20:50:44 »
Yaşınız genç ve saçlarınız çok cansız. Ayrıca var olan saçlarınızında dökülecek gibi duruyor. Bu nedenle eğer tedavileri göze aldıysanız çok uzun süre kullanmanız gerekir. Eğer tedavi düşürsenizde bir süre ne kadar sabredeceksiniz gözlemleyin. Saç ekimini tedavilerden alacağınız randımana göre düşünürsünüz. Bu nokta da saç ektirirseniz ilerleyen yıllarda pişman olma ihtimali de var. Tedavi ile de bir yere kadar toparlanır saçlarınız. Bunu da söylemekde yarar olduğunu düşünüyorum ve finasteridin bu yaşlarda kullanılması doğru da değil.
yaşım 24 sayılır 5 ay kaldi girememe. Finasterid kullanmak istiyorum gerçekten 1 hafta sonra başlamayı düşünüyorum ve eminim ki benim dokulmem dht ile alakalı finde oranı düşürüp 0.80 mg gibi öyle kullanmayı düşünüyorum sac eksem bu dert ekmesem ayrı ben ne yapabilirim hocam oneriniz nedir bu arada benim gibi saçları olan birisi minoxile enjekte ettigi dutasterid ve oral aldigi xpecia ile çok fazla sac çıkışı aldı üstelik benimkinden kötüydü saçları nw4 ten nw2 oldu

Sacsizman

• Sr. Member
« Yanıtla #19 : 19 Haziran 2021, 20:55:45 »
ilaç ve ufak bir ekim ister bu kafa.tahliller tam yapıldımı saç için gerekli tahliller
tahlillerde demir eksikliği çıkmıştı onuda1 tüp adını unuttum onunla hallettim galiba yüksektir artık ekim ilerde kesin düşünüyorum da suan için minoxile dut enjekte edip kullanmayı yada finasterid oral devam etmeyi düşünüyorum
Fine başla en kısa zamanda.
baslicam da 2 hafta kullandım kasik ta agri dışında oda geçti başka birşey yoktu geri beyin sisi yapar diye bıraktım yks den sonra kullancam tekrar

emekli kel

• Hero Member
« Yanıtla #20 : 19 Haziran 2021, 21:41:46 »
 genetik dısı baska bir dokulme var gibi geldi genetik zaten varda .değerlerde eksiklik varsa ilaçlar işe yaramaz hallettim galiba deme hallettiğine emin ol.ilaçlar genelde tepede etkili finas minox devam edebilirsin goze alabiliyorsan ilerdede ekim takviyesi
Saç konusunda eğitim almadım.Söylediklerim sadece sitelerden öğrendiğim bilgilerdir.

Sacsizman

• Sr. Member
« Yanıtla #21 : 19 Haziran 2021, 22:16:43 »
genetik dısı baska bir dokulme var gibi geldi genetik zaten varda .değerlerde eksiklik varsa ilaçlar işe yaramaz hallettim galiba deme hallettiğine emin ol.ilaçlar genelde tepede etkili finas minox devam edebilirsin goze alabiliyorsan ilerdede ekim takviyesi
haklısınız hocam fin ve min gidicem etki gormezsem eğer mine dut aticam oda etki etmezse bilmiyorum naparm :/

Execuvite

• Hero Member
« Yanıtla #22 : 19 Haziran 2021, 22:27:27 »
2 aydır uygulanan tedaviden bir şey çıkmaz dökülme agresif ise sadece günde 8 fıs kullanman fayda etmez, fark yok diyenlere katılmıyorum şahsen8 fısın 2 fısı zaten elinde heba oluyor. Son olarak sabırlı ol foruma ayda bir gir, kafanı başka yerlere yönelt saç önemli ama saçtan önemli şeylerde var git iki saat acil kapısının önünde otur anlarsın. Sabırlı değilsen başaramazın buralarda çok takılma deli olursun . Başarılar.

emekli kel

• Hero Member
« Yanıtla #23 : 19 Haziran 2021, 23:20:04 »
 fıs fıs yerine al damlalıkla kullan deriye yedir .kullanımda yedirmek onemli.zaten deride kalıyor çoğu.dermoller gerek aşağıya ulaştırmak için.minox surumu onemli saça değil deriye surcen

kellerhertotoyueller

• Yeni üye
  • *
« Yanıtla #24 : 19 Haziran 2021, 23:22:18 »
yaş 23 hocam sacimin durumu açık havada gölgede böyle suan

Arkadaşım bu saça şiddetle dutasterid öneriyorum. Kısa vadede ince teller toparlar ve kafandaki kalsifikasyon yani derinin sertleşmesi azalır. Kafa derin çok gergin. Bu da saç kaybını arttırır. Masaj aleti ve dermapeni de tedavine ekleyebilirsin. Minox da kullanabilirsin ama oral tedavi olmadan etkisiz kalır. Boşa çabalarsın. Gözü karart ve 23 yaşında olduğunu, gelişimini tamamladığını da düşünerek 3 günde 1 dutasteride başla. İstikrarlı şekilde dediğim tedaviyi uygularsan 4-5 ayda gözle görülür etki sağlarsın. Yan etkilerden korkma. DHT’den kaynaklı saç dökülmesi, deri gerginliği, ruhsal bunalım ve stres azalınca hayata döneceksin. Bunlar için bile başlamaya değer.
  • Yaşınız 24
  • Medikal Tedavi Finasterid, dutasterid, konazol, multivitaminler
Proscar Finasterid(Günlük 1.25mg 8 gün)
Avodart Dutasterid(8 günün sonunda 9 günde bir 0.5mg)
Konazol Şampuan(Haftada 2 kez)
Vichy Dercos Anti-Dandruff Şampuan(Seboroik Dermatit dökülmesi için 3 günde 1)
Multivitaminler(B12-Çinko-Magnezyum-Omega3-D Vitamini)

Kemal88

• Full Member
« Yanıtla #25 : 19 Haziran 2021, 23:27:34 »
Arkadaşım bu saça şiddetle dutasterid öneriyorum. Kısa vadede ince teller toparlar ve kafandaki kalsifikasyon yani derinin sertleşmesi azalır. Kafa derin çok gergin. Bu da saç kaybını arttırır. Masaj aleti ve dermapeni de tedavine ekleyebilirsin. Minox da kullanabilirsin ama oral tedavi olmadan etkisiz kalır. Boşa çabalarsın. Gözü karart ve 23 yaşında olduğunu, gelişimini tamamladığını da düşünerek 3 günde 1 dutasteride başla. İstikrarlı şekilde dediğim tedaviyi uygularsan 4-5 ayda gözle görülür etki sağlarsın. Yan etkilerden korkma. DHT’den kaynaklı saç dökülmesi, deri gerginliği, ruhsal bunalım ve stres azalınca hayata döneceksin. Bunlar için bile başlamaya değer.
+1

Snowly12

• Hero Member
« Yanıtla #26 : 20 Haziran 2021, 17:03:05 »
yaşım 24 sayılır 5 ay kaldi girememe. Finasterid kullanmak istiyorum gerçekten 1 hafta sonra başlamayı düşünüyorum ve eminim ki benim dokulmem dht ile alakalı finde oranı düşürüp 0.80 mg gibi öyle kullanmayı düşünüyorum sac eksem bu dert ekmesem ayrı ben ne yapabilirim hocam oneriniz nedir bu arada benim gibi saçları olan birisi minoxile enjekte ettigi dutasterid ve oral aldigi xpecia ile çok fazla sac çıkışı aldı üstelik benimkinden kötüydü saçları nw4 ten nw2 oldu

2 gunde 1 denesene fini en azindan bir bak 6-12 ay bu sekilde. Sonra duruma gore gunluge cekersin veya boyle devam edersin.

Hatta 2 gunde 1 0.50 mg kullan. Bence ise yarar en az dozaji bulup kullanmaliyiz bu mereti. Sonucta aspirin yutmuyoruz.
Finasteride - 1 mg (haftada 3)
Evocapil(procapil)
Dermoroller 3 mm
Ketoral haftada 1 veya 2.
Masaj
30 mg cinko
Omega 3
Demir
D3
Azelaik asit kur
B6 p5p

Lauri

• Hero Member
« Yanıtla #27 : 20 Haziran 2021, 17:39:13 »
Dutas çok ağır ilaçtır. Kesinlikle ill aşamada önermiyorum. Bence gün aşırı finas ile başla. Yanetki görmezsen günlüğe çekersin. Yukarıdaki arkadşın da dediği gibi en optimal dozu bulman gerekiyr.

Evet dutas çok sağlam ilaçtır ama ağırdır. Bizzat tecrübe ettim. Senden 10 yaş büyüğüm. Haa belki sende sorun olmaz.

Ama tedavilerde giderek sertleşmek lazım. Dutas başladın diyelim yanetki gördün diyelim. Başka tekrar başa döneceksin. O yüzden gün aşırı finas, birlaç ay snra günlüğe geçersin.

Ama ilaçlara başlamadan mutlaka üroloji hekimine görün, testlerini yaptır. Uzman görüşü al. Derkatologa da görünmeni tavsiye ederim.

Demir vitamin vs eksikliklerinin toparlaması biraz zaman alıyor diye biliyorum. Yerine koysan bile kısa vadede yerine gelri mi emin değilim.

bohemian

• Hero Member
« Yanıtla #28 : 20 Haziran 2021, 22:47:03 »
minoksile atılan dut oral finden daha mı ağır olur? ben oral kullanmayı göze alamadığım için minin içine 8 tane avodart sıktım 1 aydır kullanıyorum.
  • Yaşınız 21
  • Medikal Tedavi xpecia(1), min(7-8 fıs), 0.5mg fin, dermapen(haftada bir 1.5-1.75), ketoral şampuan(haftada 1), masaj

Lauri

• Hero Member
« Yanıtla #29 : 20 Haziran 2021, 23:16:15 »
minoksile atılan dut oral finden daha mı ağır olur? ben oral kullanmayı göze alamadığım için minin içine 8 tane avodart sıktım 1 aydır kullanıyorum.

İkisini de kullandım. Min dut kullandığım dönemler pek yanetki gördüğümü hatırlamıyorum. Biraz sperm sıvılaşması vardı belki. Hatırlamıyorum. Ama oral finasdan daha fazla yaketli gördüm.

Topikaller, deriden dha az geçiğ, daha az kana karıştığı için daha sz yanetki demek. Ama faydası aynı derece olumlu olmayabilir, emin değilim.

Bence topikal başlaman çok mantıklı olmuş. Baktın fayda göremiyorsun, dozaj arttrma veya oral kullanıma geçme opsiyonun hala cebinde. Umarım istediğin faydayı görürsün.

Facebook Twitter Instagram