Arkadaşım, saç durumunu ve yaşını da eklersen ona göre sana farklı önerilerde bulunalım. Yani moralim bitti, şunu yaptım bunu yaptım deyip ne yaşını yazmışsın ne de saç durumunu atmışsın. Bu konuda yok belki diğer gönderilerinde vardır saç hikayen ama ben ve benim gibi arkadaşlar buraya bakıyor. Önce onları eklemeni tavsiye ederim.
Şimdi gelelim konumuza. Saçında topikal tedavi uzun vadede sonuç verir. Saçın en kötü durumda olsa bile gerçek budur. En az 6 ay hatta 1 yıl kullanmalısın belirgin sonuçlar için. Öte yandan psikolojim bozuldu diyorsan da basiti var: oral tedaviye başlayacaksın.
Sen biraz sabırsız bir arkadaşa benziyorsun. Yazdıklarından bu anlaşılıyor. Finasterid saç dökülme sorununa deva en önce gelen ilaçtır ve çok takıyorsan gözü karartıp BAŞLAYACAKSIN. Diğer yandan Avodart’ı topikalde kullanmak pek fayda etmez. Serumda oldukça etkili olan bir ilaç lokal bir uygulamada inanılmaz sonuçları kısa sürede yani 6 aydan kısa bir sürede vermez. Bu içten baskılanmayan bir DHT’de de pek işe yaramaz. Saçın kökü içten fibröze uğrarken sen dışardan ateşe kova kova su döküyorsun sadece. Asıl yangın içerde. Bu olay saçta da böyledir, sivilcede de böyledir. Tabiri caizse Türk doktorlarının yazdığı topikal kocakarı ilaçları kesin çözüme kavuşturmaz. Sorunu, yüzeysel çözmek ötelemekten ve boşa giden zamandan başka bir şey değil. Finasterid veya avodartı sürekli kullanıp kökleri korursan uygun bir zamanda ekim yaptırıp sorunu kökten çözersin. Asıl çözüm budur. Buna göre bir tedaviye yönelmeni tavsiye ederim. Kocakarı işi, yüzeysel, etki garantisi düşük tedavileri bırak, oral tedaviye başla. Yangını gerçekten söndür. 😉