Gönderen Konu: Saç dökülmesi neden var?  (Okunma sayısı 1501 defa)

Virtüöz

• Hero Member
Saç dökülmesi neden var?
« : 16 Haziran 2021, 16:26:40 »
Allahın gücüne gitmesinde yani çok saçma.Neden böyle birşey var.Bunun bir açıklamasını kendinizce yaparmısınız? Hadi ibreti alem için desem yok abi gerek yok böyle birşeye.Saç dökülmesinin mantığa sığar tarafını bulamıyorum.Bakın saç dökülme nedeninden bahsetmiyorum.Neden saç dökülmesi diye birşey var.Neden eşit bir dünya değil.Dinen bununda bir yorumunu istiyorum sizden.

bohemian

• Hero Member
Ynt: Saç dökülmesi neden var?
« Yanıtla #1 : 16 Haziran 2021, 16:37:07 »
mem diye bir kullanıcı d vitamini eksikliği dolayısıyla güneş ışınlarını daha çok alabilmek için kafanın üst tarafındaki saçların döküldüğünden bahsetmişti ama bu teorinin de bir sürü eksikliği vardı mesela kadınlarda neden dökülme olmuyor gibi.
  • Yaşınız 21
  • Medikal Tedavi xpecia(1), min(7-8 fıs), 0.5mg fin, dermapen(haftada bir 1.5-1.75), ketoral şampuan(haftada 1), masaj

oralminoxidil

• Hero Member
« Yanıtla #2 : 16 Haziran 2021, 16:38:20 »
neden kanser var neden şeker hastalığı var ? ben saç dökülmesine kronik bir hastalık gözüyle bakıyorum

Dutasteride haftada 2
5-10 ml Oral Hint Yağı
Vit D
Keçiboynuzu ve karadut özü
Magnezyum
İyot
SAÇ DÖKÜLMESİ KILAVUZU
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=18975

Virtüöz

• Hero Member
« Yanıtla #3 : 16 Haziran 2021, 16:44:50 »
neden kanser var neden şeker hastalığı var ? ben saç dökülmesine kronik bir hastalık gözüyle bakıyorum

Doğru fakat onlar hayati önem taşıyor.Saç dökülmesi sadece kozmetik açıdan değerlendirilmeli.Hal böyle olunca bunun gereksiz birşey olduğunu düşünmeye başladım.Alt tarafı kıl yani bunun olmaması kime niye ibret olsun?
Bioxcin Forte Şampuan

Tedavi Sürecim
https://www.sacekimisonuclari.com/index.php?topic=16513

Virtüöz

• Hero Member
« Yanıtla #4 : 16 Haziran 2021, 16:45:40 »
mem diye bir kullanıcı d vitamini eksikliği dolayısıyla güneş ışınlarını daha çok alabilmek için kafanın üst tarafındaki saçların döküldüğünden bahsetmişti ama bu teorinin de bir sürü eksikliği vardı mesela kadınlarda neden dökülme olmuyor gibi.

Yani.
Bioxcin Forte Şampuan

Tedavi Sürecim

Armaan

• Hero Member
« Yanıtla #5 : 16 Haziran 2021, 17:06:49 »
Mukadderat.

emekli kel

• Hero Member
« Yanıtla #6 : 16 Haziran 2021, 17:19:33 »
 dinen yorum istemişsin basımaza gelenler 2 sey diyormuş alimler ya ceza ya imtahan.sonucta herkes bir şekil bir yerden imtahan olcak
Saç konusunda eğitim almadım.Söylediklerim sadece sitelerden öğrendiğim bilgilerdir.

Armaan

• Hero Member
« Yanıtla #7 : 16 Haziran 2021, 17:24:25 »
Saç dökülmesine dinen yorum getirmek için önce şu fotoyu dinen yorumlamak lazım bence. Dünya hiç adil bi yer değil eşitlik yok

emekli kel

• Hero Member
« Yanıtla #8 : 16 Haziran 2021, 17:25:59 »
 herseyin bir hesabı vardır.oda yaradanın bir eseri.Yaradan yerdeki taş tanelerinin sayısını bilir.Muhakkak bir hesabı vardır.Ahiret önemli neticede.He deniyor kimi bolluk içinde şükreder tabi kimi açlıkta isyan eder gunahkar olur ölüncede çeker belli olmaz sabır meselesi.bollukta sapıttırabiliyor bazen.gecici dünya hesaba kadar bekliyoruz.
Saç konusunda eğitim almadım.Söylediklerim sadece sitelerden öğrendiğim bilgilerdir.

Virtüöz

• Hero Member
« Yanıtla #9 : 16 Haziran 2021, 17:45:17 »
Saç dökülmesine dinen yorum getirmek için önce şu fotoyu dinen yorumlamak lazım bence. Dünya hiç adil bi yer değil eşitlik yok

Tabiki daha önemli şeyler var ona şüphe yok.Ama ben hala şu kozmetik açıdan kötü gözükmesinin sebebini bulamıyorum.Sakat doğar anlarım imtihan.Makineye bağlı yaşar anlarım imtihan.Fakir yaşanır anlarım imtihan.Gözü kördür anlarım imtihan.Ancak bir insanın burnu eğridir, dudağı çarpıktır, gözü asimetriktir, kulakları kepçedir vesayre sağlık açısından sorun teşkil etmeyen sebeplerden ötürü imtihan olması garip.Kaldıki biz insanların tek sıkıntısı bu değil.Onca sıkıntı içinde birde bunları yaşamak mesele.Sonra karşıdaki insanlar sende kusur buluyor.Bu şükür sebebi değilki karşımdaki için.Yukarda ilk saydıklarım daha mantıklı.Mesela Allah şifa versin diyip ibret alabiliyoruz şükür ediyoruz.Kel birine bakıp şükür eden çok az sayıda insan vardır.Çünkü bu yaşamsal bir zorluk teşkil etmiyor.Aa bak kele diye esprisi bile yapılıyor.İnsanlar bizlere bakıp ay saçına ne olmuş diyor dalga geçer gibi.Bu laflara maruz kalalım diyemi çile çekiyoruz? Kime ne faydası dokunuyor Allah aşkına söylermisiz?
Bioxcin Forte Şampuan

Tedavi Sürecim

Leonidas

• Hero Member
« Yanıtla #10 : 16 Haziran 2021, 18:09:28 »
Bazen aynı düşüncelere ben de kapılıyorum, sokakta bi çok insan görüyorum, kimisi kendine dikkat etmeyen belki de saçı olsa da olur olmasa da olur kafasında olan tipler ve orman gibi saçları var. Ya da yaşı olmuş 55-60, saçları 20 yaşında ki hali gibi.
Ama sonradan aklıma gözleri görmeyen, elleri ayakları tutmayan, yataktan kalkıp tuvalete bile gidemeyen insanlar geliyor ve haddimi biliyorum.
Allah başka dert vermesin, bu halimize bin şükür. Hiç olmazsa saç Ekimiyle bi noktaya kadar düzeltebiliyor toppikle vs görsel açıdan kamufle edebiliyoruz. Buna da şükür.

emekli kel

• Hero Member
« Yanıtla #11 : 16 Haziran 2021, 18:29:25 »
 yaradılışı yargılamamak gerek.vardır ALLAH ın bildiği.

İnceTellii

• Sr. Member
« Yanıtla #12 : 16 Haziran 2021, 18:49:02 »
Youtubede evrim ağacı çok güzel bir video yapmıştı bu konuyla ilgili aslında izlemediysen tavsiye ederim zaten çoğu bahsedilen bu sitedekilerin çoğunun bildiği bilgiler ama nedenlerini anlama konusunda güzel bir videoydu. Din ile böyle konulara pek cevap bulunacağını sanmıyorum bence ayrı ayrı değerlendirme yapılmalı.
Tedavi
Dutasteride
Omega3 günde 2
Dermaroller şakaklara 0.25 2 günde 1
Magnezyum takviyesi
Dermastamp 1.5mm haftada 1
Hint yağı 1 çay kaşığı hergün

emekli kel

• Hero Member
« Yanıtla #13 : 16 Haziran 2021, 19:12:30 »
 kuvvetli bir dini bilgim yok.sahsi dusunce olarak din birseyi bilmemizi istese bildirirdi yada bildiğinle amel edene ALLAH bilmediğini oğretir der din.ama bu konuda din ne diyor tam bilmiyorum.sadece islam alimleri basımıza gelen şeylerde ya imtahan ya ceza diyor

qew1978

• Full Member
« Yanıtla #14 : 16 Haziran 2021, 19:19:41 »
Hikayenin basinda birtakim ortopedik sorunlar oldugunu dusunuyorum.

dutasteride 0.5 mg
oral minoxidil 2.5 mg

Facebook Twitter Instagram