Hocam bu kafeinli şu bu içeriklikli losyonlarda oran yazmıyor. Ama yüzde 0.5 bile olduğunu sanmıyorum.
Karein anhidrit (anhidroz) olarak aratabilirsin. N11 gibi bir siteden almıştım heralde tam hatırlamıyorum. 100 gr ı 60-70 lira gibi birşeydi. Ayda 5 gr kullansan iki seneye yakın gider. Lakin ürün toz formda belli bi orana ladar su+alkol+gliserin çözeltisinde güzel çözünüyor. Oda sıcaklığında çökelmiyor, ama soğuk bi ortamda biraz kristalleşiyor.
Bu toz formu, minoxa yakın uyarıdı etkisi var denilen çalışmalardaki ile aynı etkide midir, belki sıvı form falan almak gerekiyordur bilemiyorum.
Diğer saç tedavisi siresinin admininden kafein losyon olarak birkaç sene önce 2-3 aylık alıp denemiştim. O ürün ilk haftalarda saç derimde, alnıma akan yerlerde hafif pembeleşme yapmıştı. Oradan anlamıştım uyarıcı etkisini. Sonradan bünye alıştı herhalde böyle bi durum olmadı sonradan. O arkadaş tozdan mı hazırlıyor, veya baika bişeyden mi hazırlıyor bilmiyorum. Lakin 3 ay fln kullandım sanırım sonra bıraktım. Gerçekten faydalı mıdır değil midir bi fikrim yok.