Gönderen Konu: İlk gorusmede Doktora ne sormaliyim  (Okunma sayısı 6835 defa)

Cem

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
Ynt: İlk gorusmede Doktora ne sormaliyim
« Yanıtla #1 : 10 Temmuz 2017, 09:11:55 »
Hangi yontemle alim yaptiklarini hangi yontemle ekim yaptiklarini ekimi kim yapcak doktor mu hemsireler mi on cigiye tekli mi cok lu mu greft ektiklerini .ekim yaparken belli bir matematik hesaba gore mi yoksa oyle bakarak iste su kadar deyipte ekiolar yani dostum o kadar sorulacak soru var ki.ben bisey sorayim sen iyicene arastrdin mi bu forumu yabanci forumlari falan sakin arastrma yapmadan iyi kotu sac ekimiyle ilgili bilgi sahibi olmadan kimseyle gorusme kardesim senin iyiligin icin diorum

Cem

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #2 : 10 Temmuz 2017, 09:14:49 »
Sac ekimi oyle bir sektor olmuski tornacisindan donercisine herkes bu ise girmis cok fena insanlari kandiriolar yaldizli sozlerle turkiyede bu isi adam gibi yapan 6-7 yer var malesef

emeklikel

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #3 : 10 Temmuz 2017, 09:39:14 »
plastik cerrahmısın diye sor bol bol ornek gör saçının ilerisi zaman için için dokulup dokulmeyeceğini minyaturleşmeyi sor ekime rağmen ilaçi istermi kafa onu sor
saçları ekmeydi dersin

kadiköy1

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #4 : 10 Temmuz 2017, 10:16:53 »
bana ne vaad ediyorsunuz, diye sor. seni 20 yaşına geri götürecem, burak özcivit gibi saçların olacak,inanılmaz bir sıklık olacak v.s gibi uçuk cümleler kurarsa tesekkür et hemen oradan ayrıl..

keskin55

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #5 : 10 Temmuz 2017, 11:13:09 »
Öncelikle doktor olup olmadığını  sor. Malum piyasada sac ekimi uzmanı diye yeni bir meslek dalı türedi.  Ekimi kendisi mi yapiyor (greft toplama kanal açma ekim vb) yoksa ekim günü hiç uğramayıp ekibine yaptıranlardan miymiş?

emeklikel

• Hero Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #6 : 10 Temmuz 2017, 13:18:29 »
şurda solenenlerin hepsini yaz kağıda tek tek sor onemli bunlar siteye takılıom turkiyenin her yerinde drlara ektirmişlerle beraber de ekim oncesi sonrası 6 ay 1 sene sonrası sitede paylaşcam de zaten hemen reklamını ister yokde koycam sonucları de o zaten reklamın olur de mecburen ii eker o zaman
saçları ekmeydi dersin

Mami46ek

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #7 : 10 Temmuz 2017, 21:21:19 »
Arkadaşlar sizden Allah razı olsun 4 yer belirledim fehmi armani Serdar görkem jale şenyurt ve lifehair şahin bey hepsi ankara da bu soruları soracağım onlara sizce hangisi iyi

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #8 : 10 Temmuz 2017, 22:11:29 »
Öncelikle doktora ne sorayım diye konu açıyosan Hiç bişey sorma boş vakıtlerınde otur foruma bak yazılanları oku ekimleri araştır ilk başda bütün ekimler gözüne güzel gelir daha sonra ögrendikce olay degişir.. ve bu işi az cok ögrendiğin zaman bi kadınla evlenmeye karar vermek kadar zor olduğunu anlarsın doktor seçiminin  en kolay saç ektiren saç ekimi hakkında bilgi sahibi olmayan kişilerdir
« Son Düzenleme: 10 Temmuz 2017, 22:18:25 Gönderen: Hintell »
Global Moderator

Angmar

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #9 : 10 Temmuz 2017, 23:33:37 »
Kardeşim ben araştırdım ve ilk görüşmede soracağım bilgileri derledim not defresine kayı ettim mobil ugulamaya.

Ben buraya notu yazayım sen oku ölç biç tart...

""

1-Hangi Ekim yöntemini kullanıyorsunuz sagital ve lateril SLİT?

2-Manuel Ekim yapıyor musunuz, kalem tekniğini kullanıyor musunuz?
Manuel greft alımı, dokuyu çok daha az zedeleyen bir yöntemdir. Öncelikle ortada ısı üreten bir cihaz olmadığından, ısıya bağlı olarak greftlerin zedelenmesi ihtimali ortadan kalkmaktadır.

3-Micro motor çapları (punch) kaç ml? ( bu çok önemli hatta en önemlisi bence )

Köklerin alım tekniğine ait nedenler Saç köklerinin alımının, oldukça kalın uçlu punchlar ile yapılması kalın çapta follikül ünitelerin elde edilmesine neden olur.Yani 2 veya 3 adet saç içeren follikül ünitelerin etrafında kendi çapının 3-4 katı kalınlığında deri parçasının bulunması ekim sırasında da geniş kanalların açılmasını zorunlu kılar. Aksi taktirde kalın bir çaplı bir follikül ünite küçük bir kanala yerleştirilirken travmaya uğrayabilir. Kalın çapta bir kanalın ise iyileşirken çekilme(kontraksiyon) yaparak iyileşmesi saçlar çıktığı zaman dip kısımlarının rahatsız edici bir görüntü(çukur şeklinde) almasına neden olur.

4-kullanılan Micro motor un devir hızı noktasına dikkat ediyor musunuz? ( bu da 3. madde kadar önemli. Çünkü buna dikkat edilmediği zaman köklerde fire oranı çok artıyor.)

Mami46ek

• Jr. Member
  • **
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #10 : 11 Temmuz 2017, 00:12:09 »
Angmar çok teşekkür ederim kardeşim bu bilgiler çok ii oldu

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #11 : 11 Temmuz 2017, 23:11:47 »
Kardeşim ben araştırdım ve ilk görüşmede soracağım bilgileri derledim not defresine kayı ettim mobil ugulamaya.

""

Manuel greft alımı, dokuyu çok daha az zedeleyen bir yöntemdir. Öncelikle ortada ısı üreten bir cihaz olmadığından, ısıya bağlı olarak greftlerin zedelenmesi ihtimali ortadan kalkmaktadır.

Köklerin alım tekniğine ait nedenler Saç köklerinin alımının, oldukça kalın uçlu punchlar ile yapılması kalın çapta follikül ünitelerin elde edilmesine neden olur.Yani 2 veya 3 adet saç içeren follikül ünitelerin etrafında kendi çapının 3-4 katı kalınlığında deri parçasının bulunması ekim sırasında da geniş kanalların açılmasını zorunlu kılar. Aksi taktirde kalın bir çaplı bir follikül ünite küçük bir kanala yerleştirilirken travmaya uğrayabilir. Kalın çapta bir kanalın ise iyileşirken çekilme(kontraksiyon) yaparak iyileşmesi saçlar çıktığı zaman dip kısımlarının rahatsız edici bir görüntü(çukur şeklinde) almasına neden olur.

4-kullanılan Micro motor un devir hızı noktasına dikkat ediyor musunuz? ( bu da 3. madde kadar önemli. Çünkü buna dikkat edilmediği zaman köklerde fire oranı çok artıyor.)

gayet güzel ve doğru sorular ama bunu gıt nereye sorarsan sor herseyın olması gerekenını evet der onaylar ama iş ekımde değişir yanı aslında önemlı olan bunları ona sorman degil bunları o yapıyormu  bu isteklerıne hıtap edıyormu onu bilip gitmek önemli
buda forumda ekımlerını takıp ederek ortaya cıkar. yoksa herkez 1 numara ekımcı kıme gidersen gıt

tamamen özetlemek gerekırse  doktoro soru sormak degil önemli olan doktoru tanıyıp neler yapabılecegini bilmek
misal suan piyasadaki tüm doktroların yapabılecegi ekımlerı ezbere bılırım
kullandıkları teknıklerı hatalarını  ekıme bakınca 12 ay kı sonucunu tahmin edecek kadar bu konuda bılgıye sahıbıyim
ve sızlerde busekılde bu konuma gelmeden bu işe girmeyin. yanı benım bı kaç doktor dışında gıdıp soru  soracagım bır soru yok şuan
onların belkı vardır ama :) merak ettiklerimide dr Koray Erdoğan  dr wong dr Ferıdunı dr Loranzo dr gınzburg dr lupanzula ya sordum yüz yüze zaten :)
« Son Düzenleme: 11 Temmuz 2017, 23:35:57 Gönderen: Hintell »
Global Moderator

Angmar

• Sr. Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #12 : 12 Temmuz 2017, 04:03:45 »

""

gayet güzel ve doğru sorular ama bunu gıt nereye sorarsan sor herseyın olması gerekenını evet der onaylar ama iş ekımde değişir yanı aslında önemlı olan bunları ona sorman degil bunları o yapıyormu  bu isteklerıne hıtap edıyormu onu bilip gitmek önemli
buda forumda ekımlerını takıp ederek ortaya cıkar. yoksa herkez 1 numara ekımcı kıme gidersen gıt

tamamen özetlemek gerekırse  doktoro soru sormak degil önemli olan doktoru tanıyıp neler yapabılecegini bilmek
kullandıkları teknıklerı hatalarını  ekıme bakınca 12 ay kı sonucunu tahmin edecek kadar bu konuda bılgıye sahıbıyim
ve sızlerde busekılde bu konuma gelmeden bu işe girmeyin. yanı benım bı kaç doktor dışında gıdıp soru  soracagım bır soru yok şuan
onların belkı vardır ama :) merak ettiklerimide dr Koray Erdoğan  dr wong dr Ferıdunı dr Loranzo dr gınzburg dr lupanzula ya sordum yüz yüze zaten :)

Birde ben tek seferde 5000 /6000 greft ekimden ziyade 3000 3500 yaptırmayı düşünüyorum. Bana göre mantıklı sebebi de şu, birincisi fire oranı açısından. Çünkü kökler daha çok dışarda kalacak. Ekim yapanlar da insan yorulmuş olacaklar. Kökler de daha çok ok dışarı da kalacağından yani hemen kafaya ekilmeyeceğinden dolayı tutma oranı da düşük olacak.
İkincisi dönor alanın harap olmaması sebebiyle. Hele de mikromotor kullanılmış ise zaten durum kötü. Travma geçirme oranı daha yüksek olacak.

Üçüncüsü 3000 ekim varsayalım istediğimiz sonucu vermedi. Bu durumda 5000 greft ekseydik daha kötü olacaktı.
Hem de ikinci bir doktor tercihi şansımız olur.
Mesela arenamed'e (ismi bile gıcık) ektiren bir adam nadir olarak tekrar oraya gider. Ama tek seansta 5000 6000  ekmişse şansı düşüyor.
Yanlış mı düşünüyorum?

Hintell

• Admin
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #13 : 12 Temmuz 2017, 11:12:58 »

""

Birde ben tek seferde 5000 /6000 greft ekimden ziyade 3000 3500 yaptırmayı düşünüyorum. Bana göre mantıklı sebebi de şu, birincisi fire oranı açısından. Çünkü kökler daha çok dışarda kalacak. Ekim yapanlar da insan yorulmuş olacaklar. Kökler de daha çok ok dışarı da kalacağından yani hemen kafaya ekilmeyeceğinden dolayı tutma oranı da düşük olacak.
İkincisi dönor alanın harap olmaması sebebiyle. Hele de mikromotor kullanılmış ise zaten durum kötü. Travma geçirme oranı daha yüksek olacak.

Üçüncüsü 3000 ekim varsayalım istediğimiz sonucu vermedi. Bu durumda 5000 greft ekseydik daha kötü olacaktı.
Hem de ikinci bir doktor tercihi şansımız olur.
Mesela arenamed'e (ismi bile gıcık) ektiren bir adam nadir olarak tekrar oraya gider. Ama tek seansta 5000 6000  ekmişse şansı düşüyor.
Yanlış mı düşünüyorum?
evet doğru şimdi şöyle bir durum var iyi merkezler 3000 greft den sonrasını 2 ye bölüp 2 günde  ekiyor zaten bunu marifet sananlarda tek günde 8 bin greft ektikleri için kendileri ile gurur duyuyor tabi bunlar yalan 8 bin greft alamassın bi insandan hattga durum okadar vahim ki 13 bin greft ektik diyenler var el insaf insan yalan söylerde bu kadar söylemez neyse bunun sebebide saç ekimi yaptıracak insanların saç ekimi konusunda cahil olması piyasaya bakılırsa Hasta nın kesinlikle cahil olma lüksü yok  güvenilir merkez sayısı çok düşük oranda çünkü misal bilmeyen birini biz günde 8 bın greft ekiyoruz diye kandırıp kendini alkışlatabilirsin ama bilen biri bitarafıyla güler buna. Gretlerimiz sağlığımız dış görünüşümüz ve cebimizdeki paramız çok degerli bunları araştırmadan kolay kolay kimseye teslim edemeyiz
« Son Düzenleme: 12 Temmuz 2017, 11:17:13 Gönderen: Hintell »
Global Moderator

Cem

• Full Member
  • Saç ekimi sonuçları
« Yanıtla #14 : 12 Temmuz 2017, 12:08:57 »
Sonuna kadar katiliorum hintelin dediklerine gercekten bu iste epeyi bilgi sahibi dediklerini dikkate alin.kime sorarsan benden iyisi yok der mesela arenamedi turkiyenin en iyi ekim merkezi olarak bilir cogu kisi .ama foruma bakilinca ne yaptiklari ortada.hocam ben size samimi bi sekilde soyleyeyim turkiyede bu isi adam gibi yapan uc yer var koray muttalip ve erkan demirsoy belki hlc de eklenebilir.hic tartismaya bile gerek yok sundanda eminim bu forumdakilerin bi kisminin sac ekim bilgisine turkiyede ekim merkezlerinin cok buyuk bir kismi sahip degil.lafi cok uzatmayayim bu sac isinde paran varsa cebinde gider koraya ve onun gibilere yaptirir kurtulursun yoksa digerleri bildigin kumar oynamak.

Facebook Twitter Instagram